Exporturile din Germania au crescut in luna februarie cu 1,6% fata de ianuarie, informeaza BBC. Firmele germane au avut cel mai mare succes pe pietele din afara zonei euro, unde exporturile au avut o expansiune de 13,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta reprezinta cea de-a doua luna consecutiva de crestere a exporturilor, dupa ce in luna ianuarie se inregistrase o majorare semnificativa fata de luna decembrie, de 3,4%.

Cu toate acestea, surplusul comercial al Germaniei a scazut la 13,6 miliarde de euro in februarie, de la valoarea de 15,1 miliarde de euro din ianuarie, pe fondul unei cresteri puternice a importurilor de 3,9%.

"Exporturile Germaniei au sfidat inghetul economiei din februarie si au crescut pentru cea de-a doua luna consecutiv. Saptamana trecuta cifrele cu privire la industrie au aratat ca economia Germaniei se situeaza in continuare in jurul recesiunii tehnice", a declarat Carsten Brzeski, economist al ING Bank.

"Si mai mult, destinul economiei Germaniei este in mainile partenerilor comerciali din afara zonei euro", a adaugat acesta.

Saptamana trecuta cifrele aratau ca productia industriala germana s-a redus cu 1,3% in februarie comparativ cu luna precedenta.