Guvernul a amanat adoptarea proiectului de lege privind stabilirea si plata despagubirilor pentru proprietatile nationalizate, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu. "Guvernului nu-i este indiferent ce trimite in Parlament", a motivat Suciu decizia Guvernului de a nu adopta proiectul in sedinta de miercuri. Dan Suciu a mai precizat ca in urmatoarea sedinta va fi analizata posibilitatea ca proiectul sa fie trimis Parlamentului pentru adoptare in regim de urgenta.

Dan Suciu a mai spus ca proiectul a fost discutat in sedinta Guvernului "mai bine de o ora", timp in care fiecare ministru si-a exprimat propria opinie. In cadrul discutiei, premierul "a intrebat direct daca exista ministri care nu-si asuma acest proiect", a spus Suciu care a adaugat ca nu au fost raspunsuri negative.

Acesta a mai afirmat ca Executivul face un apel catre toate "fortele politice" pentru un dialog pe tema proiectului, in conditiile in care "situatia este de gravitate nationala".

Guvernul a anuntat saptamana trecutaca vrea sa limiteze la 15% din valoarea reala a bunului in cazul despagubirilor care vor fi platite de stat fostilor proprietari pentru proprietatile nationalizate si sa elimine posibilitatea restituirii in natura.

De asemenea, plata se va face esalonat pe o perioada intre 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decadere si stabilit la maximum 90 zile.

Stire in curs de actualizare