Ministrii de finante ai grupului de tari bogate si emergente au acceptat vineri sa majoreze cu 430 de miliarde de dolari fondurile FMI care a solicitat mai multi bani membrilor sai pentru a-si consolida finantele si pentru a ajuta la rezolvarea problemelor generate de criza datoriilor suverane din Europa, potrivit AFP.

In contextul adancirii problemei datoriilor Fondul a oferit asistenta financiara de urgenta mai multor state, printre care Grecia si Irlanda.

Directorul executiv al FMI, Christine Lagarde, s-a declarat foarte multumita ca ajutorul a fost chiar peste suma ceruta de "400 miliarde de euro".

In cursul acestei saptamani si Japonia a acceptat sa ofere Fondului Monetar International (FMI) un imprumut in valoare de 60 de miliarde de dolari, informeaza BBC.

De asemenea, Japonia, prin vocea ministrului sau de finante, Jun Azumi, a spus ca acum se asteapta ca si alte state membre ale FMI sa contribuie la suplimentarea resurselor.

Alaturi de Japnoia si late tari din afara Europei contribuie la bugetul FMI, Arabia Saudita si Coreea de Sud dand 15 miliarde dolari fiecare. Australia si Singapore sunt de asemenea prezente.