Un membru al familiei regale din Qatar a cumparat insula greaca Oxia din Marea Ionica, pentru care a platit aproape 5 milioane de euro, informeaza agentia EFE, citand surse de la Atena. Insula se afla in proprietatea unui magnat australian. O mare parte din suprafata sa de 4,2 milioane de metri patrati este considerata rezervatie naturala, scrie Agerpres.

Deocamdata nu se stie daca cumparatorul este chiar emirul Qatarului, Hamad Bin Jalifa al-Thani, sau un alt memru al familiei regale, scrie cotidianul grec Kathimerini. Pretul cerut initial a fost de 6,9 milioane de euro.

Numerosi magnati, armatori greci si bogati oameni de afaceri din alte tari au in proprietate insule grecesti, unele dintre ele fiind in prezent scoase la vanzare. Piata acestor tranzactii a stagnat in ultimii trei ani, dar a fost revigorata in ultima vreme de scaderea preturilor ca urmare a cresterii impozitelor pentru proprietatile imobiliare din Grecia.

Potrivit agentiei Vladi Private Islands, specializata in vanzarea de insule private, pe insula Oxia se pot dezvolta activitati turistice, datorita accesului facil, ea fiind situata la mica distanta de partea continentala a Greciei.