Ministrul de finante din Cipru a declarat ca ar putea fi necesare aproximativ 1,5 miliarde de euro pentru recapitalizarea sistemului bancar al insulei, iar de aceasta suma ar avea nevoie o singura banca.

Vassos Shiarly a spus jurnalistilor ca este optimist ca institutia bancara, pe care nu a numit-o, se poate recapitaliza pe cont propriu, dar ca statul ar putea interveni, daca este necesar, scrie Reuters.

Cyprus Popular Bank care este prezenta si in Romania trebuie sa faca rost de un capital suplimentar de peste un miliard de euro pana la mijlocul anului. Dintre bancile cipriote, aceasta este cea mai expusa la criza datoriilor suverane grecesti.

Shiarly a declarat ca se asteapta ca problema privind recapitalizarea sa fie clarificata inainte de termenul de 30 iunie stabilit de catre autoritatile de reglementare.

O sursa din cadrul Cyprus Popular Bank declarase saptamana trecuta pentru Reuters ca institutia vrea sa fie considerata eligibila pentru fondurile care vor fi date bancilor grecesti in cadrul programului international de salvare a tarii.