BRD a realizat un profit de 83 de milioane de lei in primele 3 luni din 2012, dar calitatea activelor a continuat sa fie afectata de persistenta unui mediu economic dificil, cu impact direct asupra rezultatului net obtinut la sfarsitul primului trimestru, arata banca intr-un comunicat remis HotNews.ro

Volumul total al creditelor brute acordate clientelei este de 34,3 miliarde lei, cu circa 5% mai mare fata de 31 martie 2011, crestere determinata in special de creditele pentru persoane fizice. Volumul total al depozitelor clientelei inregistra la sfarsitul primului trimestru al anului 2012 o crestere de circa 8,1 % fata de 31 martie 2011, ajungand la 31,6 miliarde lei. In aceste conditii, raportul credite / depozite este de 99,7%, mai bun cu aproximativ 6 puncte procentuale comparativ cu primul trimestru al anului 2011 (106%).

Venitul net bancar a cunoscut o

"Speram ca ritmul revenirii

economiei catre cresteri mai consistente se va intensifica astfel incat actorii economici sa-si poata desfasura activitatea fara dificultati, iar costul net al riscului sa scada pana la sfarsitul anului"

P-DG al BRD-GSG, Guy Poupet

crestere de aproximativ 6% pe fondul rezistentei veniturilor din comisioane si al unei cresteri a veniturilor nete din dobanzi, rezultat al unui volum de activitate comerciala in crestere.

Cheltuielile generale au scazut cu 2% fata de 31 martie 2011, iar coeficientul de exploatare s-a imbunatatit semnificativ, atingand 43,7%, in scadere cu 3,8 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net aferent primului trimestru este de 83 milioane lei, influentat de mentinerea unui nivel ridicat al costului net al riscului, respectiv 337 milioane lei, in crestere cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut.