Cheltuielile de consum s-au majorat cu 0,3% in luna martie, in Statele Unite, semnalizand astfel continuarea recuperarii economice a Americii, relateaza BBC.

Aceasta cifra, comunicata intr-un raport al Departamentului Comertului, a aratat de asemenea si faptul ca veniturile personale s-au majorat cu 0,4%.

Economistii urmaresc indeaproape increderea consumatorilor si evolutia cheltuielilor deoarece cheltuielile acestora reprezinta 70% din produsul intern brut al SUA.

Scaderea somajului si vremea relativ calda au sprijinit cheltuielile in acest an. Primul trimestru al acestui an (ianuarie-martie) a fost cel mai cald pe care SUA l-a experimentat din 1895, conform Administratiei Nationale a Oceanelor si Atmosferei. Acest lucru a incurajat populatia americana sa ia cina in afara propriei case si sa mearga la cumparaturi, spun economistii.

In acelasi timp cheltuielile din februarie au fost revizuite in crestere la 0,9%. "Trendul este bun din perspectiva faptului ca veniturile au depasit cheltuielile, astfel nu vedem consumatorii afundandu-se in economisiri foarte mult", a declarat Kathy Lien, seful de cercetare al GFT Forex.

La finalul acestei saptamani, vineri, va fi publicat si raportul privind locurile de munca pentru aprilie.