Conturile ATE Bank Romania- scoasa la vanzare inca de anul trecut- au fost alimentate in urma cu cateva zile cu 24 de milioane de euro, banii reprezentand un imprumut pe 6 ani acordat de banca mama, in vederea asigurarii solvabilitatii si lichiditatii bancii dupa standarde IFRS. "Astfel, operatiunile ATE Bank Romania continua si vor continua cu aceeasi sustinere fata de piata din Romania si cu suportul solid al bancii-mama demonstrat prin acest imprumut, precum si prin majorarea de capital in valoare de 20 de milioane de euro anuntata in 16 decembrie 2011" se arata in comunicatul ATE Bank Romania. Ieri, banca mama a anuntat oficial ca amana pentru o data nestabilita adunarea actionarilor care urma sa aiba loc in 22 mai. "Banca va face un anunt cu privire la data exacta a acestei Adunari Generale anuale", se arata in comunicatul ATE Grecia.

Grecii cauta un cumparator pentru filiala locala, vanzarea fiind programata pentru finele acestui an. Grupul bancar elen intentioneaza sa renunte si la participatiile pe care le detine la AIK Banka din Serbia si FBB din Grecia.

ATE Bank Romania are ca actionar majoritar Agricultural Bank of Greece S.A. care este prezenta in Romania din anul 2006, cand a achizitionat pachetul majoritar de actiuni de la Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa (Mindbank).

Ieri, banca mama a anuntat oficial ca amana pentru o data nestabilita adunarea actionarilor care urma sa aiba loc in 22 mai.

"Banca va face un anunt cu privire la data exacta a acestei Adunari Generale anuale", se arata in comunicatul Bancii mama.

ATE Bank a preluat Mindbank in 2006 printr-o tranzactie de peste 30 de milioane de euro, iar in aprilie 2007, Mindbank si-a schimbat denumirea in ATE Bank Romania.