Partidul Stanga Democratica din Grecia refuza sa se alature coalitiei pentru sustinerea masurilor de austeritate formata din partidele PASOK (socialist) si Noua Democratie (dreapta), a declarat, luni, liderul partidului de stanga, Fotis Kouvelis, pentru Reuters.

Partidul Stanga Democratica, reprezentant al stangii moderate, a obtinut 6,1% din voturi in alegerile de duminica. Acesta face parte din cele cinci partide ce contesta masurile de austeritate care au intrat in Parlament.

"Excludem posibilitatea participarii intr-un guvern PASOK - Noua democratie", a declarat Fotis Kouvelis pentru Reuters in urma unei intalniri a partidului in care s-a stabilit strategia formatiunii politice.

"Vom lua parte la o coalitie de guvernare alaturi de alte forte progresive", a adaugat liderul politic facand referire la o alianta a gruparilor de stanga.

Cele doua partide traditionale grecesti care sustin masurile de austeritate, PASOK (socialist) si Noua Democratie (dreapta), si care guverneaza impreuna din noiembrie 2011, detin, in urma alegerilor de duminica, 149 de locuri parlamentare din totalul de 300.

Stanga Democratica a obtinut 19 locuri.

Citeste si: