Primul proiect legislativ al lui Florin Georgescu ca ministru de Finante: Combaterea evaziunii plus un mic sprijin dat sectorului bancar

de DP     HotNews.ro
Luni, 21 mai 2012, 17:37 Economie | Finanţe & Bănci


Florin Georgescu, primviceguvernator BNR
Foto: BNR
 documente
(21 Mai 2012) PDF, 194KB
(21 Mai 2012) PDF, 207KB
Combaterea evaziunii fiscale si cateva reglementari in zona sectorului bancar reprezinta obiectul primului proiect legislativ al Finantelor, sub semnatura prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu. De la colorarea pacurei, noi reglementari privind deducerea TVA ori simplificarea declararii si platii impozitului pe castigul din transferul titlurilor de valoare, toate acestea vor fi reglementate printr-o Ordonanta de Urgenta publicata luni de Ministerul Finantelor.  "Promovarea acestui act normativ este determinata de necesitatea respectarii angajamentelor asumate in Scrisoarea de intentie si in Memorandumul tehnic de intelegere incheiate ca urmare a Aranjamentului stand-by de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International", se arata in Nota de Fundamentare a documentului.
Citeste in atasament Nota de Fundamentare si Proiectul Ordonantei de Urgenta a Guvernului,

In vederea alinierii la aquis-ul comunitar, se mai spune in document, este necesara adoptarea actelor cu putere de lege si a actelor administrative pentru conformarea cu prevederile Directivei 2011/96/UE din 30 noiembrie 2011 privind regimul fiscal comun care se aplica societatilor - mama si filialelor acestora din diferite state membre.

De asemenea, se are in vedere necesitatea luarii unor masuri urgente pentru imbunatatirea administrarii persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA si combaterea mai eficienta a evaziunii fiscale si necesitatea transpunerii in legislatia nationala a derogarii obtinute referitoare la limitarea la 50% a dreptului de deducere a TVA pentru achizitia, inchirierea sau leasingul de autoturisme care nu sunt utilizate exlusiv in scopul desfasurarii activitatii economice, precum si a cheltuielilor legate de acestea, avand in vedere ca la 1 iulie 2012 expira perioada pentru care actuala masura referitoare la limitarea deducerii TVA se aplica potrivit consultarii Comitetului TVA din cadrul Comisiei Europene. In acest context se impune corelarea conditiilor privind acordarea deductibilitatii limitate la calculul impozitului pe profit si pe venit in cazul cheltuielilor aferente vehiculelor rutiere  motorizate corespunzatoare.

Totodata, in domeniul accizelor, se impune implementarea urgenta a unor masuri in vederea intaririi supravegherii circulatiei produselor energetice, precum si a diminuarii fenomenului de evaziune fiscala.

Combaterea acestui fenomen care in prezent genereaza pierderi bugetare semnificative, cu implicatii adanci la nivel social si economic, constituie o preocupare constanta a Romaniei, care trebuie sa introduca, in mod sistematic si eficient, masuri imediate pentru preintampinarea si limitarea evaziunii fiscale.

In acest context, se impune instituirea obligatiei de a marca si colora pacura si produsele asimilate acesteia in scopul crearii posibilitatii practice de stabilire a nivelului de acciza in functie de utilizarea efectiva a acestor produse energetice. Neadoptarea acestor masuri ingreuneaza actiunile de control ale organelor competente in vederea stabilirii nivelului de acciza pentru pacura si produsele asimilate, in functie de utilizarea efectiva. In consecinta, organele de control vor fi private de utilizarea unui instrument eficient pentru combaterea evaziunii fiscale.

In prezent
, in conformitate cu prevederile art. 21 alin.(4) lit.t), 50% din cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate reprezinta cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil, cu anumite exceptii expres prevazute de lege. 

 Referitor la problematica cesiunii creantelor neperformante din sectorul bancar, este de remarcat faptul ca, societatile cesionare care achizitioneaza aceste creante inregistreaza, in prezent, diferenta dintre valoarea nominala a creantelor preluate si pretul care urmeaza a fi achitat de acestea cedentilor, conform punctului 190 din O.M.F.P. nr.3055/2009 pe venituri. Din punct de vedere fiscal, ca regula generala, veniturile inregistrate in evidenta contabila a contribuabililor, reprezinta venituri impozabile. Astfel, urmare tratamentului contabil aplicabil operatiunii de preluare de creante, impactul fiscal este semnificativ pentru societatile care recupereaza aceste creante, in conditiile in care incasarea acestora este incerta, cedentii, de cele mai multe ori, epuizand, pana la data cesiunii, toate caile de recuperare a acestor creante. Impozitarea acestor venituri incerte, conduce astfel, la obligatia de plata a impozitului pe profit, la momentul achizitiei creantei neperformante, pentru venituri care, de regula, nu se vor realiza niciodata.

In prezent, acesti contribuabili nu beneficiaza de deducerea provizioanelor reglementate de Codul fiscal, acordate pentru creantele asupra clientilor, neincasate intr-o perioada ce depaseste 270 de zile de la data scadentei, in limita de 30% din valoarea acesteia.

Cheltuielile privind combustibilul pentru anumite vehicule rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane in proportie de 50% sunt cheltuieli nedeductibile. Sunt deductibile integral cheltuielile privind combustibilul efectuate in cadrul activitatii independente, in scopul realizarii de venituri, pentru vehiculele expres mentionate in actul normativ.

Contribuabilul are obligatia determinarii castigului net trimestrial/pierderii nete trimestriale din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate cumulat de la inceputul anului, precum si a calcularii si virarii impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil pe baza declaratiei de impunere trimestriala. 

Contribuabilul are obligatia de a determina castigul net anual/pierderea neta anuala din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate in cursul anului fiscal respectiv, cumulat de la inceputul anului, pe baza declaratiei privind venitul realizat, depusa potrivit prevederilor art. 83. Pentru tranzactiile cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, efectuate in cursul fiecarui trimestru din anul fiscal, fiecare intermediar, societate de administrare a investitiilor sau alt platitor de venit, dupa caz, are urmatoarele obligatii:
a) calcularea castigului/pierderii pentru fiecare tranzactie efectuata pentru contribuabil;
b) transmiterea catre fiecare contribuabil a informatiilor privind totalul castigurilor/pierderilor, in forma scrisa, pentru tranzactiile efectuate in cursul fiecarui trimestru, pana la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului;

 • Taxa pe valoarea adaugata
In prezent art. 145  prevede limitarea la 50% a dreptului de deducere a TVA pentru achizitia de autoturisme si combustibil destinat functionarii acestora, cu anumite exceptii expres prevazute de lege.  Potrivit prevederilor actuale in domeniul TVA, plafonul pana la care persoanele impozabile cu sediul activitatii economice in Romania pot aplica regimul special de scutire pentru intreprinderi mici reglementat la art. 152 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal este de 35.000 euro calculat la cursul de schimb de la data aderarii, respectiv 119.000 lei. 

In prezent organele fiscale au posibilitatea anularii inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care nu depun deconturi de TVA sau depun deconturi in care nu au fost evidentiate nici achizitii de bunuri/servicii, nici livrari de bunuri/prestari de servicii pe o perioada de 6 luni/2 trimestre din cadrul aceluiasi semestru calendaristic.

 • Accize si alte taxe speciale
Pacura si produsele energetice asimilate acesteia din punct de vedere al accizelor, sunt produse destinate a fi utilizate drept combustibil pentru incalzire. Totusi, exista cazuri cand aceste produse sunt utilizate drept combustibil pentru motor. In aceasta situatie, in conformitate cu reglementarile de la art. 206 16  alin. (4) si (41) din Codul fiscal, aceste produse sunt accizate la nivelul combustibului pentru motor echivalent, respectiv motorina.

In acest context, trebuie subliniat faptul ca nivelul accizelor pentru pacura este de 15 euro/tona, in timp ce nivelul accizelor pentru motorina este de 374 euro/tona, deci de aproximativ 25 de ori mai mic fata de cel al motorinei.  Totodata, in Romania se observa o crestere alarmanta a importurilor de astfel de produse energetice. Din informatiile detinute de catre autoritatile competente, rezulta ca aceste produse sunt frecvent importate din tari terte, au caracteristici fizico-chimice foarte  apropiate cu cele ale motorinei, inclusiv in ceea ce priveste aspectul de lichid galben, limpede, transparent, dar nu indeplinesc conditiile  minime pentru a putea fi incadrate la codurile aferente motorinelor din nomenclatura combinata. 

Ulterior punerii in libera circulatie pe teritoriul Uniunii Europene, la un nivel al accizelor de 15 euro/tona, aceste produse energetice sunt oferite spre utilizare, in calitate de combustibil pentru motor, operatorilor economici care activeaza in domeniul constructiilor si care detin parcuri mari de autovehicule si utilaje de constructii. De asemenea, la nivelul tarii noastre exista producatori care realizeaza pacura si produse energetice asimilate pacurei din punct de vedere al accizelor, din amestecul motorinelor si a reziduurilor. Fata de aceasta practica, exista indicii ca produsul finit, datorita caracteristicilor fizico-chimice foarte apropiate cu cele ale motorinei, nu este utilizat drept combustibil pentru incalzire, ci din contra, este utilizat drept combustibil pentru motor, evitandu-se plata unei accize mult mai mari.

In unele cazuri produsele energetice cu nivel ridicat al accizelor, de  tipul motorinelor, sunt achizitionate de antrepozitari autorizati de productie produse energetice, in general din categoria pacurelor, ca materii prime in scopul declarat de a fi amestecate cu reziduuri, ulterior acestia comercializand motorina ca atare, fara nicio prelucrare, dar pe care o declara ca fiind un produs energetic de tipul pacurei, cu nivel de accizare de 15 euro/1.000 kg. De asemenea, in multe din cazuri, aceste produse cu denumirea de "pacura" provenite din import, din achizitii intracomunitare ori din productie nationala sunt "spalate" prin intermediul unor firme fantoma ajungand a se comercializa, inclusiv prin statii de distributie a carburantilor ca motorina.

Urmare a faptului ca, utilizarea efectiva a acestui tip de produse energetice este dificil de urmarit si deoarece aceste produse energetice prezinta un grad ridicat de risc in ceea ce priveste evaziunea fiscala, nivelul accizelor pentru motorina fiind de 25 de ori mai ridicat decat cel al accizelor pentru pacura, se impune reducerea acestui risc prin introducerea obligativitatii marcarii si colorarii pacurei, precum si a produselor asimilate acesteia. In prezent, mentionam ca legislatia nationala prevede marcarea si colorarea motorinei utilizata drept combustibil pentru navigatie, utilizare scutita de la plata accizelor potrivit art. 206  alin. (1) lit. b) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. De altfel, aceasta practica s-a dovedit eficienta in ceea ce priveste contracararea utilizarii frauduloase a motorinei scutite de la plata accizei.

Pe cale de consecinta, introducerea unei practici similare si pentru pacura si produsele asimilate acesteia, va avea un efect pozitiv in lupta impotriva evaziunii fiscale din domeniul produselor energetice.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5146 vizualizari

 • +18 (26 voturi)    
  ppff (Luni, 21 mai 2012, 17:49)

  kin3zu78 [utilizator]

  tot sectorul bancar primeste sustinere ? Ei creeaza criza, ei primesc bani de la guvernele tarilor , ei imprumuta inapoi acele guverne cu banii primit ( le iau o dobanda buna ) si tot ei primesc sustinere. Restul sunt buni doar de sclavi pe plantatie. Pune mana si sustine IMM-urile cu adevarat nu doar prin vorbe. Ca de aici o sa vina si cresterea economica, sutineti agricultura , piscicultura si zootehnia. De bancheri i-ati ajutat destul.
  • -1 (3 voturi)    
   ce sustinere?! (Luni, 21 mai 2012, 22:58)

   D M [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   domnu', referitor la asa zisa "sustinere a sistemului bancar", ati citit cumva si textul ordonantei sau comentati doar la titlul articolului? In ordonanta vad doar niste modificari punctuale referitoare la "regimul fiscal comun" pentru "conformarea cu prevederile Directivei 2011/96/UE", "pentru preintampinarea declansarii procedurii de infringement".

   Despre ce sustinere vorbiti, stiti ceva ce noi nu stim sau ati sarit in sus vazand titlul pompos al articolului? (un mic pont pe viitor: mai toate articolele din presa au titluri pompoase, cu afirmatii ce nu se regasesc ca atare in text)

   P.S.: si eu, ca persoana tehnica, sunt foarte ofticat pe ce au facut bancile de investitii si pe cum au scapat basma curata, dar macar sistemul bancar ne serveste tuturor, de bine de rau, pe cand unii politicieni... ... ...
  • +3 (5 voturi)    
   Georgescu, o nulitate! (Marţi, 22 mai 2012, 8:43)

   AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui kin3zu78

   Cand eram student la ASE, Florin Georgescu era asistent. Era un oportunist de cea mai joasa speta si un arogant ce te umplea de scarba.
   A fost alaturi de Nicolae Vacaroiu in conducerea BID, banca lui Vantu pe care au falimentat-o. A facut doar prostii, a demolat alaturi de Vacaroiu Romania lasand-o in 1996 fara nici un pic de credibilitate in fata institutiilor financiare internationale.
   Tributar economiei socialiste, nu are niciun fel de expertiza privind economia de piata, fiind numit politic ca vice-guvernator, la fel ca si Bogdan Olteanu de la PNL, alt mare "specialist" in finante.
   • -2 (4 voturi)    
    tu, student la ASE? Dumnezeule! (Marţi, 22 mai 2012, 10:05)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

    Credeam ca la intrarea in facultate se impune un examen medical...nu?
    Si.... ai terminat ASE-ul, economistule?
 • -17 (29 voturi)    
  cand Ministrul de Finante stie meserie !!! (Luni, 21 mai 2012, 17:53)

  costica [anonim]

  Sa nu ne mai amintim fostul Ministru de Finante al lui Boc, de incompetentul domn Ialomiteanu, fost contabil sef la o fabricuta din Rasnov, Jud Brasov.....bine ca am scapat de el si de Boc....
  Doamne ajuta-ne, ce noroc cu Dl Florin Georgescu la finante !!!
  Si-l imagineaza careva pe Ialomiteanu intocmind o asemenea Nota de fundamentare ?!
  • +11 (17 voturi)    
   copy paste... (Luni, 21 mai 2012, 18:41)

   copy paste [anonim] i-a raspuns lui costica

   ...dupa un proiect de ordonanta MRU . Link revista Capital de acum 2 luni : http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/mfp-a-descoperit-evaziunea-fiscala-pacura-folosita-drept-carburant-auto-163233.html
   • 0 (0 voturi)    
    Da (Luni, 21 mai 2012, 23:36)

    mitic [anonim] i-a raspuns lui copy paste

    E o modificare de Cod Fiscal cu mici schimbari. Nu am vazut evaziunea...
   • 0 (2 voturi)    
    original (Marţi, 22 mai 2012, 8:54)

    cred [utilizator] i-a raspuns lui copy paste

    Fac ce fac si tot acolo ajungem ,copiem fara a indica autorul.
  • +11 (13 voturi)    
   Stie. Vezi falimentul Bancorex. (Luni, 21 mai 2012, 18:41)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui costica

   A facut o treaba minunata, noroc ca nu avem ministrii imcompetenti ca Ialomiteanu!
  • +17 (19 voturi)    
   ai dreptate (Luni, 21 mai 2012, 19:05)

   clar [anonim] i-a raspuns lui costica

   Nu-mi amintesc ce au facut Ialomiteanu si Boc, dar mi-e foarte clar ce face Georgescu asta:
   1. Hartuirea si inrobirea celor ce muncesc&produc ceva in tara asta, ca sa aiba salarii si pensii bugetarii cei multilateral dezvoltati.
   2. Sprijinirea camatarilor institutionalizati.

   Tot inainte!
 • +8 (12 voturi)    
  cand ministrul de finante este psd-ist (Luni, 21 mai 2012, 18:44)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  postacul costica posteaza pe toate site-urile urari de bine tovarasilor conducatori
 • +9 (9 voturi)    
  .....bancile sprijinite...bancile in carje........ (Luni, 21 mai 2012, 18:54)

  jango cage [anonim]

  .
 • +13 (17 voturi)    
  proiect legislativ al lui Florin Georgescu??? (Luni, 21 mai 2012, 19:27)

  Ariona [anonim]

  Si care este noutatea, cel putin in privinta pacurii mai era un proiect de lege al vechiului guvern. Deci asa procedeaza, au oprit toate proiectele de lege ale vechiului guvern, vin cu mici modificari si le trec sub semnatura lor. Asta este furt, nu prea au solutii viabile pentru rezolvarea crizei economice si a cresterii economice. De aceea vrea Ponta sa se impuna cu bata.
 • +10 (14 voturi)    
  evaziune fiscala!?! (Luni, 21 mai 2012, 20:20)

  stan v [anonim]

  se zvoneste prin targ ca catindatul USL la sector 3 dl robert sorin negoita - de profesie pornostar si peste , patronul stabilimentului Rin hotel ar avea datorii neachitate la stat de vreo 200.000.000 ron....credeti ca va fi executat silit sau ii trimiteti garda si corpul de control al ninisterului pe cap...??..
 • -1 (5 voturi)    
  Sufoca piata de capital (Luni, 21 mai 2012, 20:53)

  Stefan [anonim]

  Sa introduci retinere 16% la sursa la fiecare tranzactie in profit este o aberatie. Pai se poate intr-o zi sa faci o tranzactie cu profit 10.000 lei si sa ti se retina si vireze la stat 1600 lei si in aceeasi zi sa faci o tranzactie in pierdere de 10.000 lei si sa o compensezi abia la anul?! O prostie. Cum sa introduci asa ceva?! Asta inseamna sa n-ai habar de piata bursiera.
  • 0 (0 voturi)    
   Bursa si comentatorii (Marţi, 22 mai 2012, 11:06)

   Stefan [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Am pus ieri un comentariu si m-ati altoit cu voturi negative dar n-ati pus nicio replica sau o parere.

   Daca nu va pricepeti la piata de capital nu va bagati nici macar cu votul daca nu stiti cu ce se mananca!!
  • 0 (0 voturi)    
   retinerea - nu chiar la fiecare tranzactie (Marţi, 22 mai 2012, 17:32)

   D M [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Eu din ce inteleg din textul proiectului este ca retinerea se aplica la rascumpararea unor titluri de la fondurile de investitii sau alti intermediari, cu alte cuvinte brokerii tranzactioneaza linistiti ca pana acum, si clientilor li se retine impozit doar cand isi retrag banii, ceea ce ar trebui sa se intample mai rar.

   E mai dubioasa continuarea cu "sau altor platitori de impozit pe venit, dupa caz, la fiecare tranzactie" -- unde banuiesc ca se refera la firme care au pachete mari de actiuni pe care le vand in ideea de a obtine lichiditati (nu de a juca la bursa), dar poate ma insel.
   • 0 (0 voturi)    
    Retinerea e valabila pt toti (Marţi, 22 mai 2012, 18:02)

    Stefan [anonim] i-a raspuns lui D M

    Textul e clar, se retine la fiecare tranzactie. Asa aberatie o sa-i faca pe toti investotorii sa se indrepte spre pietele externe.

    "Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului
    reprezentând plata anticipată revine intermediarilor, societăţilor de administrare a investiţiilor
    în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiţii sau altor
    plătitori de venit, după caz, la fiecare tranzacţie. Impozitul calculat şi reţinut la sursă se
    virează la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost
    reţinut."
    • 0 (0 voturi)    
     formulari obscure (Marţi, 22 mai 2012, 23:33)

     D M [anonim] i-a raspuns lui Stefan

     Eu tot la fraza asta ma refeream, dar o vedeam ca doua dispozitii distincte:

     - intermediari, societati de admin. a invest. ==> calculare in cazul rascumpararii de titluri
     - alti platitori de venit, dupa caz ==> la fiecare tranzactie

     Stii ce mi se pare cel mai fantastic? In justificarea de la inceput, de ce aceasta masura reprezinta o mare urgenta si situatie extraordinara, etc, se spune ca serveste la...

     "- simplificarea declarării şi plăţii impozitelor pe câştigurile de capital"

     simplificarea!!!...
 • +5 (7 voturi)    
  Lupta lui dom' Florin cu leasingul (Luni, 21 mai 2012, 21:20)

  Un muschetar [anonim]

  M-a apucat râsul când am văzut ce-l preocupă pe noul ministru de Finanțe. Deductibilitatea combustibilului la autovehiculele de firmă. Aici era marea evaziune.

  Mare-i grădina ta Doamne...

  Mă întreb dacă o fi remarcat că are un deficit de 17.92% din veniturile bugetare. Dacă în loc să relaxeze condițiile pentru cei care contribuie la buget, el le înăsprește, se va alege în final cu un deficit și mai sănătos.

  Problema este la cheltuielile cu paraziții bugetari. Așa ca el...

  http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2012/05/21/grecia-un-nou-inceput/
 • -6 (8 voturi)    
  E jalnica tentativa basistilor de a-l compara pe (Luni, 21 mai 2012, 21:24)

  .... [utilizator]

  Georgescu cu nulitatile guvernelor Boc-MRU. Sa ajunga un ministru ca Vladescu (dat afara de Tariceanu pentru incompetenta) sa fie cel mai bun ministru de finante ale acestor guverne e culmea umilintei pentru basisti. Dati din buze in continuare si visati frumos!
 • +4 (6 voturi)    
  Dap, (Luni, 21 mai 2012, 23:03)

  CristianG [utilizator]

  mai luam niste bani de la fraierii care muncesc si ajutam hotii care detin bancile.
  Maine - poimaine vom avea impozite+taxe de 90% si vom fi liberi.... sa ne imprumutam.
 • 0 (0 voturi)    
  florin georgescu (Duminică, 3 iunie 2012, 15:53)

  jean [anonim]

  Omul asta nu a lucrat o secunda in sistemul privat.
  Nu are nici o expertiza in acest domeniu.
  Cea mai mare evaziune se prodice in sectorul constructii (cladiri, drunuri etc.).Daca se verifica
  firmele de constructii se va vedea ca pe linga o
  lucrare exececuta apare la seful beneficiarului o
  casa, vla ale caror costuri sunt incluse in costurile firmelor. Ex. O vila de 100.000 euro nu poarta impozite de achitat la stat ( 100.000 x 16% =16.000 euro impozit pe profi si 100.000 X 24 % 24.000 euro tva).
  Aici este o mare problema.Domnul ministru face valuri si din pacate lasa o buna impresie.
 • 0 (0 voturi)    
  Pot fi mari urgente-1 (Vineri, 3 august 2012, 4:32)

  Constantin Robitu [anonim]

  Stimate Domnule Ministru al Finantelor Florin Georgescu,
  Iata de ce va deranjez. Ca unul care fac parte din cei 7.5 milioane, momentul actual impune dupa parerea mea, a unei serii de masuri economico-financiare care nu suporta amanare. Va voi transmite cateva exemple mai jos pentru analiza dumneavoastra si pentru luarea masurilor necesare:
  1. Stimate Domn,
  Ma simt dator sa va prezint interpretarea hartii atasate tocmai publicate de republicani pe internet, cu reducerea centralelor din SUA.
  Harta atasata reflecta mai clar urmatoarele:
  1. Ei nu vor mai cheltui bani pe petrol, transport, etc, pentru ca: MUNCA, DIN PIATA MUNCII, VA FI MULT MAI IEFTINA ASTFEL CA VOR TRANSPORTA MARFURILE DIRECT DE PE "PLANTATIILE" DIN EUROPA DE EST, PENINSULA ARABCA, NORDUL AFRICII, AMERICA DE SUD, EXTREMUL ORIENT, ASIA, DAT FIIND CA EDUCATIA "NEGRILOR" A CRESCUT INGRIJORATOR PENTRU EI TOTI.
  2. EI VOR ACUMULA ACELE RESURSE ALE UNEI TARI, ASTFEL INCAT, VALOAREA MUNCII SA FIE DICTATA DE EI. IN SPETA, MULT MAI REDUSA PENTRU A NU MAI FI NEVOIE DE TRANSPORTUL PETROLULUI.
  In consecinta:
  a. Nu cred ca doreste nimeni din cei ce au votat DA, sa mai ajungem si negri pe plantatie in propria TARA;
  b. Cred ca toate privatizarile ce urmeaza a se face, potrivit “intelegerilor” cu UE, FMI si "altele", trebuie sa fie analizate si aprobate in asa fel incat sa avem suveranitatea resurselor si a valorii muncii noastre.
  Cu multa stima si respect,
  Constantin Robitu
  Nota: harta o puteti lua de la D-nii: Radu Tudor, Mihai Gadea, Razvan Dumitrescu, intrucat nu aveti facilitatea de transmitere a imaginilor, scanatelor.
 • 0 (0 voturi)    
  Partea 2 (Vineri, 3 august 2012, 4:35)

  Constantin Robitu [anonim]

  II. Stimate Domn,
  Raspunsurile de mai jos sunt date de OPC si DNA ulterior prezentelor, la solicitarea mea de clarificare a modului prin care s-a ajuns ca un apartament la echivalent de circa 10 000,0 $, construit in 80, la valoarea de circa 100 000,0 Euro? Si cine se face responsabil de o frauda totala de aproximativ 100 MILIARDE de Euro, prin acest proces.
  Pentru mai multe detalii si acte pot fi contactat pe e-mail constantin_robitu@yahoo.com sau pe facebook
  ________________________________________
  Raspunsul dvs. nu este cel asteptat de mine, de a clarifica cele semnalate, din punctul de vedere al protectiei consumatorului. Presupun ca raspunsul de mai jos este o oarecare tergiversare pana la gasirea unui raspuns adecvat. Va solicit un raspuns oficial si complet pe adresa:
  Constantin ROBITU, stri. Izv. Muresului, nr.13, Bl.D22, sc.E, ap.43, et.1, sector4, Bucuresti
  Cu respect,
  C. Robitu

  ________________________________________
  From: Reclamatii Bucuresti <reclamatii.bucuresti@opc.ro>
  To: Robitu Constantin <constantinrobitu@yahoo.com>
  Sent: Thu, November 18, 2010 1:32:13 PM
  Subject: Re: Puteti sa-mi transmiteti prin ce documente guvernamentale sau ale Bancii Nationale s-a permis evaluarea apartamentelor vechi, construite si inscrise la circile financiare cu valoarea echivalenta de aprox. 10 000$, la valoarea de 100 000Euro?
  Mesajul dvs.face referire la documente ale Bancii Nationale. va rugam sa va aresati in consecinta acesteia.
  ----- Original Message -----
  From: Robitu Constantin
  To: reclamatii.bucuresti@opc.ro ; reclamatii.bucuresti@opc.ro
  Cc: cabinet@danvoiculescu.ro ; nasul@b1tv.ro
  Sent: Wednesday, November 17, 2010 4:45 PM
  Subject: Puteti sa-mi transmiteti prin ce documente guvernamentale sau ale Bancii Nationale s-a permis evaluarea apartamentelor vechi, construite si inscrise la circile financiare cu valoarea echivalenta de aprox. 10 000$, la valoarea de 100 000Euro?
 • 0 (0 voturi)    
  Partea 2-a (Vineri, 3 august 2012, 4:37)

  Constantin Robitu [anonim]

  Stimati Domni/Doamne,
  Puteti sa precizati prin ce documente guvernamentale sau aprobari ale Bancii Nationale, s-a permis evaluarea apartamentelor construte inainte de 89 si inscrise la circile financiare cu valori echivalente de aprox. 10 000$, la nivelul de 100 000Euro, indeobste stiindu-se ca valoarea unui bun scade prin uzura?
  Cum a protejat statul, guvernul, cetateanul de buna credinta, al carui venit mediu a ramas cvasiconstant la echivalent in valuta, in prezent fiind in scadere? Cum se justifica aplicarea unei valori false de peste 85 000 Euro, plus dobanzile care conduc valoarea totala a acestor apartamente la aprox. 250 000Euro? Nu cumva cumparatorul roman a fost Auchschvitizat? Cine raspunde?
  Dat fiind circa 600 000 de case vechi vandute in acest regim nu cumva conduc la peste 100 miliarde Euro furt al cetateanului roman de catre stat, guvern si banci?
  Cine repara acest lucru?

  In plus programele Noua casa ale “guvernului Boc” aduc la valoarea de 60 000Euro niste apartamente deja uzate, amortizate si a caror valoare nu poate fi mai mare de 3 000 Euro, datorita uzurii. Cum si-a permis infractorul asta de Boc sa inrobeasca tanara generatie cu aceasta “facilitate” ,de indatorare cu aproximativ 180 000 Euro pentru aceste darapanaturi, este adevarat, foarte utile pentru a fi in randul lumii si pentru a avea un acoperis deasupra capului precum si minimul confort dat de apa rece, apa calda, canalizare si energie electrica..
  Nota: S-a transmis la DNA sector 4 iar raspunsurile nu le pot atasa fiind scanate si dvs. Nu aveti posibilitatea transmiterii pozelor pentru un scan al adresei de rasuns..
  Cine opreste jocul diabolic de a supraindatora populatia pentru niste valori false, astfel incat cei ce ne vor raul sa ajunga la adevaratele bogatii ale Romaniei, materiile prime, aur, argint petrol, cupru. Apropos de cupru, nu cumva a fost omorat Salvador Alliende pentru ca a nationalizat minele de cupru?
  Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
  Cu stima,
 • 0 (0 voturi)    
  partea 3 (Vineri, 3 august 2012, 4:39)

  Constantin Robitu [anonim]

  III. Stimate Domn,
  Sunt perfect convins ca aveti imaginea complexa a luptei in alegeri ale celor 2 partide din S.U.A.
  Una dintre luptele anterioare acestei lupte a alegerilor a fost si este cea dintre parlament si Presedinte. In consecinta Presedintele Obama a fost nevoit sa emita in general Ordonante de Urgenta pentru implementarea programelor prevazute. Acest lucru este vazut de marea masa a americanilor ca o dictatura, incalcare a drepturilor cetatenesti. Din pacate, dl. Romney nu poate fi comparat cu USL, dl. Antonescu si dl. Ponta, in sensul pozitiv al lucrurilor. Asa ca nu este de mirare ca primim simpatia oamenilor politici sau din massmedia din S.U.A., mai ales ca tot ei au determinat uriasele schimbari din Orientul Mijlociu si Nordul Africii, evident ,cu un”mare interes”.
  Una dintre obtiunile d-lui Presedinte Obama este cea legata de suprataxarea averilor foarte mari cu un procent de 0,5%, daca nu ma insel, propunere inaintata de …un mare bogatas, lucru care nu a fost agreat de “varful” bogat al poporului American si de aici de parlament.
  In consecinta, nu mi se pare deloc incorect sa-l sprijine pe dl. Ponta, dar invitatia la Regina Angliei si aprobarea americanilor, in afara de interesul “scutului” pot fi destul de ingrijoratoare.
  Si iata de ce. Orice invitatie in acest moment de slabiciune poate avea consecinte nedorite.
  La acesti 2 cai troieni, al aheilor, englezi, vezi regina, etc, si americani, trebuie raspuns prin scuturarea acestor cai, sa vedem ce cade din aceste daruri “grecesti”. Ca de UE si de doamna Merkel, care a distrus si ucis mai mult decat cele 2 razboaie mondiale, suntem satui ca de merele otravite azvarlite de aceasta.
 • 0 (0 voturi)    
  partea 3a (Vineri, 3 august 2012, 4:40)

  Constantin Robitu [anonim]

  Solutie, sa le dam un mar superotravit la toti, astfel.
  Rog sa faceti dumneavoastra demersuri la guvern si prezidentie, la domnul Ponta, sa aprobe un “Raport estimativ al pierderilor Romaniei din 89, cand eram pe plus, pana in present, cauzat de proasta gestionare socio-economica si financiara, de catre politica UE”, fapt pentru care in baza raportului putem solicita returnarea pierderilor cauzate de politica UE si de cancelarul Merkel, ca doar Romania, prin intrarea in UE nu s-a angajat s-o duca mai rau, ba dinpotriva. Acest raport se poate distribui spre informare atat grecilor, spaniolilor, italienilor, etc. Sa le dam peste nas, la mama lor de hoti si sa le aratam si si ceva din maleficul romanului, sa le moara capra la toti. Astia nu inteleg ca poporul roman are chintesenta intr-un joc, care incepe lent si sfarseste in niste pasi ce nu pot fi reprodictibili si la o intensitate indracita, maxima, este vorba de Calusarii.
  Din estimarile mele preliminare ar fi vorba de circa 300 miliarde de Euro, pierderi pe cei 22 de ani, plus toata infrastructura industriala, agricola si publica, precum si productia acesteia in 22 de ani.
  Dup ce satisfac aceasta cerere sa ne mai gandim daca Romania mai sta in aceasta uniune pernicioasa, UE. Noi ca popor am fost mereu pe excedent de buget cu exceptia acestor ani de “UE”, sa ne revenim. Noi nu putem trai cu modele economice care duc la deficite bugetare, precum SUA, Anglia si Germania a caror forta este data de corelarea valorii monedelor lor. Cum se poate explica ca raportul $, Euro, Lira Sterlina, este relativ stabil, in timp ce economia Americana extinde deficitul bugetar al acestei tari, Anglia o urmeaza indeaproape iar Germania este pe excedent doar prin jocul monedelor, nu in mod real.
 • 0 (0 voturi)    
  partea 3b (Vineri, 3 august 2012, 4:42)

  Constantin Robitu [anonim]

  Noi nu putem instaura la nivel de stat, adica sa institutionalizam, furtul, desconsiderarea muncii altor popoare, speculatii conjuncutale. Nu este in educatia noastra si nici in modul de normalitate al vietii cetateanului roman. Elementul care impiedica dezvoltarea prezenta a tarii este TVA-ul, pentru ca acesta impune profitabilitatea doar de la munca de samsar, bisnitar, in sus. In primul rand sa eliminam TVA din sectorul public care este consummator de fonduri, educatie, sanatate, siguranta populatie, armata, etc., si nu producator de plusvaloare. Si sa reducem la, as zice, la -1%, TVA-ul perceput pentru orice activitate productiva. Asa activitatile pentru care cetatenii romani aveau si au calificare, devin profitabile. Inainte fiecare cetatean avea un loc de munca care sa-i permita o viata normala a familiei sale, de la modest in sus. Asa se va extinde paleta activitatilor profitabile, ajungandu-se la paleta de activitati pentru care a fost dezvoltat sistemul de educatie. Strungari, metalurgisti, mineri, siderurgisti, etc, vor avea posibilitatea de a desfasura o activitate prin care sa-si permita cel putin intretinerea familiei in conditii normale. Cum este posibil astazi ca studentii iesiti din facultate sa fie trecuti direct in somaj, ce tara este asta? Dup ace vom restabili, increderea, unitatea si modestia, calitati caracteristice poporului nostru, vom obtine si respectul vestlui.
 • 0 (0 voturi)    
  partea 3c (Vineri, 3 august 2012, 4:44)

  Constantin Robitu [anonim]

  Nota1: A nu se uita ca singurele documente initiale de privatizare, a caror valoare putea fi relativa sau eronata, au fost facute tot pe vremea……… , vestitele cupoane de privatizare, ca daca nu erau astea, nici macar nu ar fi fost vre-un document care sa lamureasca acest lucru, asa ca toate privatizarile ulterioare s-au facut in dauna interesului avutiei nationale, incalcand constitutia noua care prevedea protejarea proprietatii. Mai pe scurt, refacerea privatizarilor se impune neconditionat, tinandu-se cont si de cresterea avutiei nationale generate de cele 50 de generatii dintre 1989 si present, care trebuie recompensata corespunzator. Cel mai simplu ar fi ca toti oamenii de afaceri de buna credinta, fara furtisaguri si evaziune fiscala sa se considere ca au avut un castig mediu pe luna de 1 000 Euro/luna si avutia lor sa fie limitata la 110 000 euro in total, restul considerandu-se pentru intretinerea familiei. La firmele lor, actionarul majoritar va fi statul roman, care va conduce prin consilii de conducere reconfirmate anual pe baza analizelor de crestere adecvata a firmei respective, in timp ce fostii patroni devin actionari in cadrul firmei cu un procent egal cu raportul sumei reivestite din cei 110 000 euro si valoarea totala a firmei. Bancile straine si firmele din afara pot sa plece cu sumele initiale cu care au venit, sau pot continua, ca orice patron roman, ca actionar.
  Nota2: Eu nu doresc pentru noi toti ca hrana necesara sa fie data ca pomana de extrema dreapta, neonazisti, ca-n Grecia. Pentru acest lucru revin insistent cu sugestia de a se intocmi “Raport asupra pierderilor Romaniei cauzate de proasta guvernare a UE condusa de cancelarul Merkel, de cand am intrat in UE si pana in present”, ca noi am fost pe plus in 89, fasta de toti falitii astia care au fost numai pe …minus, sporindu-si deficitele neincetat si promovand .. vanzarea de moarte, razboaie, conflicte, tot ce trebuie ca sa –si vanda armamentul expirat.
 • 0 (0 voturi)    
  partea 3d (Vineri, 3 august 2012, 4:45)

  Constantin Robitu [anonim]

  Astfel incat:
  1. Acest raport oficial sa fie distribuit tuturor tarilor din UE;
  2. Sa sublinieze pierderile uriase induse de aceasta politica pernicioasa;
  3. Sa fie solicitata returnarea acestor sume de bani, echivalentul dezastrului Indus;
  4. In consecinta raportului, obtiunea de a fi membru in continuare sau nu al UE este doar dreptul poporului roman si nu a altor comitete din UE.
  Cu multa stima si respect,
  Constantin Robitu
 • 0 (0 voturi)    
  partea 4 (Vineri, 3 august 2012, 4:47)

  Constantin Robitu [anonim]

  IV. Scuzati exprimarea in engleza
  Dear Sir,
  Let me reiterate the two competitive on our planetary scale, financial models:
  4.1. Exponential model (let’s say capitalist one):
  Suppose a product with n components, each component i price is component i production price + component i tax=ppi+ti .
  The Final Product Price (FPP1) = Σi=1n (ppi+ti) , Then FPP1= Σi=1n (ppi+ti)
  4.2. Linear model (imperial, royal and also communist one-much older economical model):
  (Slaves were paid by food and some clothes, later on by some money and free workers by salary finally)
  The Final Product Price (FPP2)= Σi=1n ppi +Final tax, suppose final tax is 0.1 of production price =>
  FPP2= Σi=1n ppi +0.1 Σi=1n ppi =1.1 Σi=1n ppi

  4.3. Difference between financial models:
  FPP1-FPP2=∆FPP= Σi=1n (ppi+ti) - 1.1 Σi=1n ppi = Σi=1n ppi (ppin-1 + tii – 1.1)
  If suppose that the final product is done from i components going to +∞ components =>
  limn->∞ Σi=1n ppi (ppin-1 + tii – 1.1)= +∞.
  Conclusions:
  a. The difference of the prices can go to +∞ for complex products, by too many multiplied taxes on new value added on each subcomponent or component.
  b. ∆FPP is due to financial model.
  c. ∆FPP is not correct (is out of logic) because applies many times the components taxes on components till the price is final.
  d. No matter how much financial effort will be done by a nation to make equal score of prices between two types of price financial models, mathematically this is an utopia, giving to an industry wrong targets, wrong money distribution, wrong and unmoral society directions and misleading of the effort of a whole society.
  e. What about as much lower is the price of energy the better is country development?
  Note: Maybe my analysis is not entirely complete. I am really shocked to discover such unexplained mathematical things leading to the nation’s technological and industrial future blockage.
  Cu multa stima si respect,
  Constantin Robitu


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by