O iesire a Greciei din Zona Euro ar putea duce la o contagiune a crizei datoriilor de o amploare imprevizibila, iar Franta vrea sa "faca totul" pentru a evita un astfel de scenariu, a declarat pentru AFP ministrul francez al Economiei si Finantelor Pierre Moscovici.

"O iesire a Greciei ar putea provoca o contagiune a crizei a carei amploare nu este previzibila si care s-ar putea sa nu poata fi gestionata", a spus el in primul interviu acordat dupa intoarcerea din prima sa intalnire cu omologul sau german, Wolfgang Schauble luni la Berlin.

Potrivit lui Pierre Moscovici, "trebuie facut totul pentru a ajuta fortele pro-europene si pro-euro din Grecia," propunand "masuri pentru a revigora cresterea economica si a reda speranta grecilor".

Ministrul a dat asigurari ca a vorbit "o limba comuna" cu omologul sau german. Intr-o conferinta de presa comuna luni, cei doi oficiali au spus ca "vor face tot posibilul" sa pastreze Grecia in Zona Euro.

Pierre Moscovici considera ca este posibil un compromis cu Germania in privinta mai multor propuneri franceze de relansare a cresterii economice in Europa, chiar daca, pentru moment, cele doua tari sunt in "dezacord" privind euro-obligatiunile.