Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca nu are planuri de asistenta financiara pentru Spania si a dat asigurari ca echipele sale nu au in lucru un astfel de scenariu.

"Nu exista niciun astfel de plan. Noi nu am primit nicio cerere in acest sens si nu pregatim absolut nimic in vederea vreunui sprijin financiar", a declarat directorul executiv al Fondului, Christine Lagarde, intr-un comunicat citat de presa internationala.

Fondul a precizat ca doamna Lagarde a raspuns unui articol publicat in Wall Street Journal, in care se afirma ca Departamentul European al FMI "au inceput sa discute despre planuri privind un imprumut de salvare a Spaniei daca tara nu reuseste sa gaseasca fondurile necesare pentru a salva Bankia ", a treia banca spaniola dupa dimensiunea activelor.

Comunicatul FMI a fost dat publicitatii dupa ceLagarde s-aintalnit laWashington, sediul central alFondului, cuprimul ministru adjunct al Spaniei,SorayaSaenzdeSantamaria.

"Am avuto intalnirefoarteproductivasi amfostincantat sao intalnesc",a spus doamna Lagarde.

Unpurtator de cuvant alFondului,GerryRice,afirmase cu catevaore mai inainte ca intalnirea celor douaar fi o oportunitatede a"discuta despreevolutiile recente dineconomiaSpaniei si aZonei euro".