Directorul adjunct al Directiei Operatiuni de piata din BNR, Victor Andrei, ales presedinte al Asociatiei Pietelor Financiare

de DP     HotNews.ro
Vineri, 1 iunie 2012, 15:09 Economie | Finanţe & Bănci

Victor Andrei, director adjunct BNR al Directiei operatiuni de piata a fost ales in unanimitate in functia de presedinte al ACI Romania - Asociatia Pietelor Financiare, in cadrul Adunarii Generale desfasurate joi 31 mai la sediul Centrului de Pregatire al Bancii Nationale. La intalnirea de joi au fost prezenti si au tinut scurte discursuri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, Cristian Sporis- Secretar de Stat in MFP si Axel Jester, Director Europa de Est in cadrul Thomson Reuters.

Subiectele avute pe ordinea de zi au fost Raportul Consiliului Director, Alegerile pentru Consiliul Directorsi teme legate de Congresul 51 al ACI - Dubai. In cadrul Raportului Consiliului Director au fost dezbatute urmatoarele teme de interes general:
- Extinderea proiectului "Fixing" ce are in vedere interpolarea preturilor la Titlurile de Stat pentru toate emisiunile;
- Proiectul "REPO" - extinderea cadrului existent de decontare si depozitare a titlurilor de stat si crearea unui contract REPO bazat pe legea romana;
- Continuarea sprijinirii participarii membrilor Asociatiei la procesul de pregatire profesionala;
- Raportul Trezorierului in ceea ce priveste rezultatul exercitiului financiar 2011

Intr-o ultima etapa s-a trecut la alegerea membrilor din Consiliul Director al caror mandat a expirat. Propunerea Consiliului Director pentru functia de presedinte, domnul Victor Andrei, director adjunct BNR, a fost aprobata in unanimitate de catre membrii prezenti. Totodata, Adunarea Generala a Asociatiei a votat in unanimitate conferirea titlului de Membru de Onoare a Asociatiei Pietelor Financiare domnului Serban Matei pentru contributia deosebita la formarea si dezvoltarea asociatiei, inca de la infiintare.

Ca urmare a votului liber exprimat, noul Consiliu Director este, dupa cum urmeaza:
- Presedinte Victor Andrei (Banca Nationala a Romaniei)
- Secretar General Marius Stoica (BRD - Groupe Societe Generale)
- Trezorier Cosmin Bucur (RBS Bank)
- Seful Comisiei de educatie Eugen Carstea (BCR)
- Seful Comisiei de profesionalism Cristian Sporis (Ministerul Finantelor Publice)
- Responsabil comunicare Theo Buftea (Bancpost)
- Membru Luminita Runcan (Banca Transilvania)
- Membru Razvan Gheorghe (CEC Bank)

ACI Romania - Asociatia Pietelor Financiare are peste 250 membri, este o organizatie profesionala, fara scop lucrativ, bazata pe camaraderia dintre arbitrajisti (dealeri), avand drept scop promovarea acestei profesiuni, fara discriminare.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

790 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri