Numarul somerilor din Spania a scazut cu 0,63% in mai fata de aprilie, la 4,71 milioane de persoane, fiind cea de-a doua luna consecutiva de scadere dupa ce acesta ajunsese la un record istoric in martie, in plina recesiune, a anuntat luni ministerul Muncii spaniol, citat de AFP.

Somajul din Spania a cunoscut o crestere timp de 8 luni consecutive, intr-o tara care afiseaza cea mai ridicata rata a somajului dintre statele industrializate, de 24,4% din persoanele active, conform Institutului national de statistica spaniol.

In luna mai numarul somerilor a fost cu 30.113 someri mai mic decat cel contabilizat in aprilie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut tendinta a ramas in continuare de crestere, cu un plus de 524.463 someri, reprezentand o crestere de 12,52% fata de mai 2011.

Cu toate acestea, luna mai, care este traditional o luna buna pentru angajatorii din Spania pentru ca acestia semneaza primele contracte pentru sezonul turistic de vara, a fost mult mai buna in 2011, cand au fost in medie cu 79.701 someri mai putin.

"Trecem printr-o a doua faza a recesiunii care, desi nu este la fel de brutala si profunda ca precedenta, are un impact negativ asupra ocuparii", a recunoscut intr-un comunicat Engracia Hidalgo, secretar de stat in domeniul muncii.

Spania reintrat in primul trimestru al anului in recesiune, avand un declin al produsului intern brut de 0,3 procente.