Liderii europeni vor prezenta un plan pentru o mai buna integrare economica a Zonei Euro pana la sfarsitul anului, dupa ce, la Summitul UE din luna iunie, se vor pune de acord asupra elementelor pe care planul ar trebui sa le includa si asupra modului in care va fi pus in practica, a anuntat luni, cu ocazia Summitului Rusia - UE de la Sankt Petersburg (Rusia), presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

Herman van Rompuy a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca impreuna cu alti trei lideri europeni va prezenta cu ocazia urmatorului Summit UE, din luna iunie, "principalele caramizi pentru aprofundarea uniunii monetare si economice" si "o metoda de lucru pentru atingerea acestui obiectiv".

"Integrarea bancara este un capitol important al acestor caramizi […] In aceasta faza ne vom ocupa de supervizare si garantarea depozitului", a declarat Van Rompuy.

"Lucram la asta. Este doar inceputul […] si speram sa putem prezenta rezultatele acestei activitati pana la sfarsitul anului", a adaugat presedintele UE.

Cotidianul german Welt am Sonntag a anuntat in urma cu o zi ca sefii a patru institutii europene majore pregatesc un "plan de ansamblu" pentru a scoate Zona Euro din criza, scrie AFP.

Potrivit Welt am Sonntag, seful Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, presedintele UE, Herman Van Rompuy, seful Comisiei, Jose Manuel Barroso, si presedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, au fost insarcinati luna trecuta sa realizeze un calendar al reformelor necesare.

Acest plan urmeaza sa fie prezentat la summitul Uniunii Europene de la sfarsitul lunii iunie. Sub presiunea de a pune punct turbulentelor care zguduie pietele financiare si creeaza o incertitudine economica profunda, sefii celor patru institutii doresc sa identifice o solutie durabila, a precizat un inalt oficial al UE.

Citeste si: