Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi dimineata ca si-ar dori sa lucreze la o "uniune politica" in Europa, acceptand chiar si ideea unei Europe cu doua viteze in cazul in care unele tari blocheaza activitatea.

"Avem nevoie de mai mult in Europa (...) de un buget comun (...), si avem nevoie de mai presus de toate o uniune politica", a spus Merkel la televiziunea publica germana. Dar "nu trebuie sa ramanem blocati, pentru ca una sau alta (dintre tari) nu vrea sa ne urmeze", a spus oficialul german.

Totodata, Angela Merkel a incercat sa tempereze asteptarile din partea summitului Uniunii Europene planificat pentru sfarsitul lunii iunie, spunand ca acesta nu va reusi sa rezolve totul dintr-o data.

Doamna Merkel a spus ca "un singur summit nu poate rezolva dintr-o data totul", adaugand ca vrea sa propuna, la summitul din iunie, un plan pentru crearea unei uniuni politice.

Declaratiile sale vin dupa o convorbire telefonica cupresedintele americanBarackObama, cu care adiscutat desprenecesitatea unor masuride consolidare aZoneiEuro, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Doamna Merkel se intalneste joi la pranz cupremierul britanicDavidCameron,cu careeaar trebui sadiscutecriza dinZona Euro, scrie AFP.