Camera Consultantilor Fiscali din Romania organizeaza in Bucuresti, in ziua de 7 iulie 2012, examen pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal. Inscrierile la examen se fac pana la data de 25 iunie 2012 pe site - www.cameraconsultantilorfiscali.ro, iar dosarele se depun direct sau se transmit, prin servicii postale cu confirmare de primire, la adresa str. Alecu Russo nr.13-19, et.4, ap.9, sectorul 2, Bucuresti, pana la aceeasi data.

Camera Consultantilor Fiscali din RomaniaFoto: Camera Consultantilor Fiscali din Romania
  • UPDATE La solicitarea celor interesati, termenul pentru inscrierea la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal din data de 7 iulie 2012, se prelungeste pana pe data de 27 iunie, orele 17:00.

Confirmarea inscrierii, numarul de inregistrare si modul de solutionare a cererii de inscriere, se face prin afisare pe site-ul CCF, numai dupa primirea dosarului, verificarea documentelor solicitate pentru inscriere si inregistrarea acestuia.

Potrivit art.4 din OG nr.71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, candidatii la examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal, trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa fie licentiati ai unei facultati cu profil economic;

b) sa aiba o experienta de minimum 5 ani dupa obtinerea licentei, in una dintre urmatoarele activitati:

  • elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislatiei fiscale;
  • servicii de administrare a legislatiei fiscale;
  • elaborarea sau aplicarea reglementarilor contabile;
  • activitate financiar-contabila;

c) sa nu aiba antecedente penale;

d) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

Dosarul de inscriere va contine urmatoarele documente (conform art.5 alin(2) din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 4/2007 - publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 647/2007):

a) cererea de inscriere la examen, prevazuta in anexa nr. 1, la hotararea mentionata mai sus

b) actul de identitate, in copie;

c) diploma de studii superioare in copie legalizata, precum si copii legalizate ale actelor doveditoare, in cazul schimbarii numelui;

d) carnetul de munca, in copie certificata de angajator sau in copie legalizata, dupa caz, adeverinta eliberata de angajator, adrese eliberate de asociatiile profesionale din care fac parte;

e) certificatul de cazier judiciar;

f) certificatul de cazier fiscal;

g) adeverinta medicala eliberata de medicul de familie sau de institutia medicala la care este inregistrat;

h) documentul de plata a taxei de inscriere la examen, in original (500 RON conform Hotararii Consiliului Superior al Camerei nr. 2/2011 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.99/2011. Plata taxei se poate face in contul Camerei Consultantilor Fiscali (CUI 18677087) deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani - IBAN RO36BTRL04101202D58602XX sau in contul deschis la BCR Sucursala Sector 4 - IBAN RO91RNCB0075119726870001;

i) curriculum vitae;

j)trei fotografii 2/3 cm.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 021/335.20.95

Puteti citi aici tematica si bibliografia de examen - sesiunea iulie 2012.