Demersurile pentru vanzarea a 20% din actiunile detinute de statul roman la compania TAROM, pe piata de capital, sunt in derulare. In prezent, consortiul de intermediere pregateste intalnirile cu potentialii investitori, etapa necesara promovarii tranzactiei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor remis HotNews.ro.

Prin continuarea etapelor de privatizare, statul roman, prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, urmareste asigurarea succesului tranzactiei, avand ca obiectiv principal, maximizarea pretului de vanzare a actiunilor companiei. Avand in vedere angajamentele prevazute in ultima Scrisoare de Intentie si in Memorandumul Tehnic de Intelegere, din cadrul Acordului de tip preventiv incheiat de Guvernul Romaniei cu Fondul Monetar International, prevederile Strategiei de privatizare a C.N.T.A.R. TAROM S.A. aprobata prin H.G. nr.862/2011, precum si mandatul acordat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii consortiului de intermediere format din SSIF CARPATICA INVEST S.A. si SSIF SWISS CAPITAL S.A., demersurile initiate pentru vanzarea a 20% din actiunile detinute de statul roman la compania TAROM, pe piata de capital, sunt in derulare.

Conform angajamentelor asumate fata de FMI, companii precum Hidroelectrica, Transgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Romgaz, Oltchim, Tarom si CFR Calatori vor fi conduse de manageri privati.