Presedintele Karolos Papoulias, seful delegatiei Greciei la Summit-ul de la Bruxelles, le-a inmanat liderilor Uniunii Europene o scrisoare redactata de premierul elen Antonis Samaras, aflat in convalescenta, in care se solicita ajustarea acordului de bailout incheiat cu creditorii internationali ai Greciei, informeaza ekathimerini. Potrivit surselor citate de publicatia greaca, scrisoarea le cere liderilor UE sa recunoasca si sa tina cont de sacrificiile pe care le-au facut grecii pentru a fi eligibili pentru imprumuturi internationale de salvare.

Continutul scrisorii nu a fost facut public, insa se crede ca documentul subliniaza necesitatea unor "ajustari" la acordul de salvare a Greciei, in contextul agravarii recesiunii si a somajului ridicat, mai degraba decat modificari specifice.

Ekathimerini mai scrie ca problema Greciei nu va domina, probabil, agenda de discutii, printre motive numarandu-se solicitarile de salvare inaintate de Spania si Cipru si tensiunile alimentate de refuzul cancelarului german Angela Merkel de a sprijini euroobligatiunile ca solutie la criza din Zona Euro.

Surse au mai indicat faptul ca oficialii UE ar putea discuta pe scurt solicitarile Greciei pentru adaugarea unor amendamente la acordul de bailout in pofida reticentei in a oferi orice concesii dincolo de o prelungire a perioadei de ajustare fiscala.

Grecii estimeaza ca va fi luata o decizie inaintea vizitei troicai Comisiei Europene/Bancii Centrale Europene/Fondului Monetar International la Atena, programate saptamana viitoare.