Raiffeisen Bank lanseaza editia a doua a programului de granturi Raiffeisen Comunitati, un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii.

Raiffeisen ComunitatiFoto: Raiffeisen Bank

Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta), ONG-urile, scolile si spitalele care au proiecte bune si de interes pentru comunitatile locale. Castigatorii vor fi desemnati printr-un proces de votare online.

La fel ca si anul trecut, Programul de granturi Raiffeisen Comunitati foloseste exclusiv acest blog. Pe site pot fi gasite: regulamentul de desfasurare a competitiei, criteriile de eligibilitate, criteriile de selectie si programul de desfasurare. De asemenea, pe aceasta platforma vor fi depuse proiectele candidatilor si vor fi anuntati castigatorii.

Programul de Granturi se va desfasura in perioada 02 iulie – 17 septembrie 2012 inclusiv, in trei etape:

I. Prima etapa (2 iulie-20 iulie) consta in depunerea scrisorilor de intentie de catre organizatiile neguvernamentale, spitalele sau scolile care doresc sa dezvolte un program comunitar si au nevoie de sustinere financiara partiala. Atentie, inainte de toate acestea trebuie sa va inregistrati! Intre 23 iulie si 6 august 2012, scrisorile de intentie vor fi evaluate si selectate de catre voluntari ai Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor mentionate in regulament.

II. A doua etapa (6 august - 24 august inclusiv) va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie in urma selectiei scrisorilor de intentie. Pe perioada depunerii propunerilor de proiect, acestea vor fi evaluate de catre Raiffeisen Bank, pe criterii de eligibilitate, iar la finalul acestei etape participantii vor fi instiintati pe e-mail daca propunerea de proiect depusa a fost acceptata sau respinsa.

III. A treia etapa (27 august – 17 septembrie inclusiv) consta in votarea online a proiectelor, de catre publicul larg (orice persoana care si-a creat un cont valid pe blogul Raiffeisen Comunitati).

Proiectele vor fi vizibile pe www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/.

Termene de anuntare a castigatorilor:

Lista proiectelor care au trecut de „Etapa I” va fi anuntata pe data de 6 august 2012.

Lista proiectelor care au trecut de „Etapa a II-a” va fi anuntata pe data de 27 august 2012.

Lista proiectelor câstigatoare, desemnate in cadrul „Etapei III” va fi anuntata la data de 19 septembrie 2012.

Finantarea pe care o ofera Raiffeisen Bank este de maxim 5.000 euro pentru un proiect, iar in total suma alocata este de 100.000 de euro. Domeniile eligibile pentru aceste proiecte sunt:

  • educatie – financiara, antreprenoriala sau civica (formala);
  • servicii sociale - care stimuleaza autonomia persoanelor asistate;
  • sport - de masa, ca stil de viata  sanatos;
  • sanatate
  • protectia mediului - ecologie urbana.

Proiectele castigatoare trebuie sa inceapa in perioada octombrie-decembrie 2012.

Comunitatea Raiffeisen pune mare pret pe implicare si ii primeste cu incredere pe toti cei care isi doresc sa dezvolte proiecte cu impact in comunitate pe termen lung, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii pe plan national.

Acceseaza programul de granturi aici.