"Presedintele Romaniei a fost un mare sustinator al angajamentelor din acordul cu FMI si noul Guvern este de asemenea un sustinator si cred ca este rolul nostru de a fi un factor de stabilitate si nu sa ne amestecam in turbulentele politice interne. Sincer sa va spun nu vad un impact", a declarat miercuri Francois Rantrua, seful biroului Bancii Mondiale in Romania, intrebat despre impactul situatiei politice scena din Romania si a masurilor de suspendare a presedintelui Basescu asupra angajamentelor Romaniei fata de Institutiile Financiare Internationale. Acesta a spus ca si in tara sa, Franta, au existat nenumarate turbulente si tensiuni la alegerile prezidentiale, dar ca politicienii sunt profesionisti si responsabili pentru ca de asta fac aceasta munca. "Am incredere ca politicienii romani sunt destul de profesionisti si responsabili", a spus oficialul Bancii Mondiale.

Francois RantruaFoto: AGERPRES
  • "Pana acum lucrurile merg intr-o directie buna. Nu renegociem termene si nu anticipam asa ceva. Am vazut chiar o accelerare in dialogul avut cu unele Ministere precum Ministerul Agribculturii, al Educatiei si al Finantelor. Am accelerat dialogul cu aceste ministere pentru a le sustine in procesul de reforma. Asta este incurajator. Sunt o persoana optimista", a declarat miercuri Francois Rantrua, seful biroului Bancii Mondiale in Romania.

Declaratia a fost facuta in cadrul unui eveniment in care s-a anuntat semnarea unui contract de consultanta pe care il va acorda Banca Mondiala catre Consiliul Concurentei in domeniul analizei operationale specifice competitiei, proiect in valoare de 19,84 milioane lei (aproximativ 4,44 milioane euro) din care 85% reprezinta finantare nerambusabila din Fondul Social European, iar restul fiind asigurat din fonduri nationale.