Banca centrala a Elvetiei (SNB) ar trebui sa apere limita pe care a stabilit-o de 1,20 franci pentru un euro, desi presiunea pentru ca moneda elvetiana sa se aprecieze va creste, a declarat ministrul Economiei, Johann Schneider-Ammann intr-un interviu pentru SonntagsZeitung.

"Presiunea asupra SNB va creste. De aceea, este tot mai important sa aparam acest prag, fara compromis," a subliniat Johann Schneider-Ammann. El nu se asteapta ca Banca Nationala a Elvetiei sa micsoreze aceasta limita, a declarat ministrul.

Schneider-Ammann a spus ca el este sceptic cu privire la introducerea dobanzilor negative, pentru a preveni aprecierea francului, experienta aratand ca aceste masuri nu sunt eficiente. Totusi, guvernul elvetian analizeaza aceasta posibilitate, a adaugat ministrul.

SNB a fost nevoita sa intervina pentru a pastra francul mai jos de pragul de 1,20 unitati pentru un euro, in septembrie anul trecut dupa ce francul a ajuns in luna august 2011 aproape la paritate cu euro, punand presiune pe exportatori si pe economia elvetiana.