Ministerul Finantelor Publice a pus la dispozitie in mod gratuit, incepand de luni, Serviciul TelVerde Anticoruptie cu scopul de a acorda sprijin publicului care considera ca a descoperit sau a fost afectat de acte de coruptie sau alte nereguli in activitatea Ministerului Finantelor Publice si a institutiilor subordonate, se arata intr-un comunicat al MFP.

"Aceasta masura se inscrie in Planul national de actiune pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie 2012 - 2015. Serviciul TelVerde Anticoruptie 0800800085 este destinat primirii apelurilor telefonice si inregistrarii sesizarilor privind nereguli, abateri sau acte de coruptie infaptuite de catre functionari din cadrul Ministerului Finantelor Publice si institutiile subordonate: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si Comisia Nationala de Prognoza", se mai spune in comunicat.

Apelantului ii raspunde un robot care dupa mesajul introductiv, ii solicita datele de identificare si il roaga sa apese anumite taste pentru a fi directionat catre institutia competenta in functie de obiectul sesizarii.