Volksbank Romania are, incepand din aceasta luna, un nou Presedinte. Benoit Catel il va inlocui pe Johann Lurf care s-a retras din functie incepand cu luna iunie a acestui an. Benoit Catel are peste 20 de ani de experienta in industria bancara. In ultimii zece ani a fost fidel bancii franceze Caisse d`Epargne, asa cum scria HotNews in urma cu cateva luni. . Aceasta a fuzionat in 2009 cu Banque Populaire, formand Grupul BPCE (Banque Populaire Caisse D`Epargne), actionar minoritar in Volksbank Romania, cu o participatie de 24,5%.

Benoit-CatelFoto: Hotnews

Inainte de numirea la Volksbank Romania, Benoit Catel a condus filiala din Reunion a grupului BPCE, anterior ocupand, in cadrul centralei Caisse d`Epargne, pozitia de director al segmentului Autoritati Locale si Regionale si Economie Sociala. De asemenea, Benoit Catel a fost cel care a coordonat procesul de trecere la Euro in cadrul Caisse d`Epargne, una dintre cele mai mari banci de retail din Franta.

Benoit Catel va conduce structura de decizie executiva a Bancii - Directoratul - din care fac parte si Vicepresedintii Lucian Cojocaru (Vicepresedinte Vanzari), Alexander Tscherteu (Vicepresedinte Management Credite) si Sorin Serban (Vicepresedinte Restructurari si Recuperare Credite).

Wolfgang Perdich, Presedinte al Consiliului de Supraveghere, declara: "Avem incredere ca Dl. Catel va continua misiunea, deloc usoara, de a consolida pozitia Volksbank Romania ca o banca universala, care se adreseaza in egala masura atat segmentului de creditare cat si segmentului de economisire".

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, banca detine active de 4,3 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati, extinsa la nivelul intregii tari.

Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este in curs de repozitionare ca banca universala, care acorda egala atentie activitatilor de economisire, cat si celor de creditare si se adreseaza atat clientilor companii, cat si clientilor persoane fizice. Incepand din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.