Oficialii romani vor propune FMI trecerea la impozitarea progresiva a veniturilor din 2013. Pe masa de lucru sunt mai multe scenarii, favorit fiind cel cu cote 15-20-30%

de Dan Popa     HotNews.ro
Duminică, 15 iulie 2012, 18:38 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
Negociatorii romani vor propune, cu ocazia vizitei delegatiei FMI trecerea la un sistem de impozitare progresiva a venitului global din 2013, au declarat pentru HotNews.ro surse familiare cu procesul de negociere. Exista mai multe scenarii care vor fi abordate cu delegatia Fondului, una in care cota maxima de impozitare a venitului personelor fizice va fi de 30% (insosita de o serie de deductibilitati fiscale), iar cea mai mica 15%, in vreme ce un alt scenariu alternativ vizeaza cotele de 16-12-respectiv 8%. “Urmeaza sa fie luata o decizie politica in acest sens, deocamdata nu este batuta in cuie nicio varianta”, mai spun sursele citate.

UPDATE
Intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro Biroul de presa al Guvernului dezimte informatia potrivit careia oficialii romani vor propune in cadrul discutiilor cu reprezentantii FMI trecerea la impozitarea progresiva:"Biroul de presa al Guvernului dezminte categoric aceasta stire. Conferinta de presa sustinuta de Primul-ministru Victor Ponta si vicepremierul Florin Georgescu va aduce lamuriri suplimentare si in acest sens".

 
 • Scenariul considerat "de baza" este cel care prevede cote progresive de 15-20-30%, a carui eficienta ar fi fost deja testata si in alte state europene

In Romania, cota unica a stimulat cererea, arata un studiu realizat de actualul secretar de stat al Finantelor, Liviu Voinea, aratand ca 82% din castigurile suplimentare din cota unica s-au dus in consumul de bunuri curente. Studiul mai arata ca din punctul de vedere al incasarilor bugetare cota unica nu s-a dovedit un succes: impozitul pe profit colectat de la firme ar fi scazut ca pondere in PIB dupa introducerea cotei unice, iar impozitul pe venit colectat de la persoane fizice a scazut in primul an dupa introducerea cotei unice si a crescut apoi doar dupa introducerea impozitarii pensiilor si dupa cresterea impozitului pe dividend.

 • Impozitarea progresiva in Romania, opinii pro si contra

Nu toti economistii sunt insa de acord cu introducerea mecanismului progresiv de impozitare, sustinand ca impactul asupra
Laurian Lungu
Foto: HotNews.ro
economiei va fi negativ. "O eventuala revenire la un sistem de impozitare progresiv, cu cote mai ridicate decat nivelul cotei unice actuale, va avea un impact negativ asupra economiei. Relansarea economiei presupune cresterea consumului si a investitiilor iar un nivel mai ridicat al fiscalitatii merge in directia opusa. Contextul volatil international curent limiteaza oricum fluxurile de capital atat de necesare finantarii cresterii economice, iar rata de economisire a celor cu salarii mai ridicate va scadea puternic reducand si mai mult disponibilitatile financiare autohtone pentru investitii.

Mai mult, timing-ul unei asemenea masuri este total nepotrivit si va afecta competitivitatea Romaniei, in primul rand la nivel regional, unde cotele de impozitare a veniturilor sunt, in general, reduse. Istoria recenta a Romaniei arata ca veniturile incasate la buget din impozitul pe venit  (ca procent in PIB) au fost superioare in perioada cotei unice comparativ cu perioada 2000-2004, cand a existat impozitarea progresiva. In plus, Romania are nevoie de simplificarea birocratiei, insa un sistem de impozitare progresiv, la care se va adauga probabil un set de deduceri fiscale, va duce la cresterea complexitatii fiscale. Descurajarea motivatiei muncii si a inovatiei vor avea efecte pe termen lung asupra economiei. Cresterea impozitului pe venit, in cote progresive sau nu, va substitui actualul echilibru economic cu unul inferior, mai ineficient, care va genera per ansamblu o pierdere de bunastare la nivelul intregii populatii, impingand economia Romaniei pe un palier de crestere viitoare mai lenta", explica economistul roman Laurian Lungu, managing partner al Macroanalitica.

Daniel Daianu
Foto: Agerpres
"Schimbari in regimul fiscal, daca se vor face, se cuvine sa fie judecate in relatie cu reformele in functionarea sectorului public (diiminuarea "rentelor", a risipei), cu programul economic al guvernului care va fi dupa noiembrie 2012, care trebuie sa incurajeze economisirea, o orientare a resurselor mai pronuntata spre zona de tradables si altele", explica si prof. Daniel Daianu, profesor la SNSPA.

Oricum, delegatia de negociatori a Romaniei va avea un mandat dificil in timpul discutiilor cu Fondul. Scenariile sunt in faza de finalizare a detaliilor si a impactului bugetar pe care il au. "E nevoie ca la nivel politic sa ne formulam o pozitie comuna, in acest moment existand mai multe variante de lucru, fara sa fie decisa in mod ferm vreuna. Ca va fi la nivelul 30-20-16 sau 30-18-15, ori 16-10-8%, vom vedea. Suntem la faza negocierilor politice interne, dupa care vom prezenta delegatiei Fondului un punct de vedere articulat economic pe aceasta tema", au mai spus pentru HotNews sursele citate.

Vezi aici cum arata distributia salariilor din Romania. O analiza a datelor din 2011 comparativ cu 2010.

Potrivit surselor citate, prin trecerea la impozitarea progresiva in sistemul 16-25-30% veniturile bugetare ar putea creste cu 0,33% - 0,56% din PIB pe an. In schimb, varianta 16-10-8% are sanse mai mici de aplicare intrucat nu ar genera venituri la buget care sa permita incadrarea fara dificultate in tintele convenite cu FMI, fiind necesare alte masuri care sa suplimenteze veniturile. Trebuie remarcat intai ca din cauza distributiei inegale, aglomerate pe partea de salarii mici, nu exista spatiu de manevra realist pentru scaderea impozitului pe venit pentru aceste categorii salariale cu mai mult de un punct procentual (de la 16% la 15%).

Daca ne uitam la cheltuielile cu impozitele si contributiile sociale din 2011 ale romanilor, datele sunt prezentate in graficul de mai jos. Se observa ca in trimestrele al doilea si al treilea din anul trecut, atat contributiile la somaj cat si cele lasanatate au urcat.

Sursa datelor, INS.
Si in privinta bugetului total de cheltuieli, acestea au crescut atat in valoare nominal cat si relative. Grafic, ilstratia acestui lucru o gasiti imediat mai jos.

Intrucat rata efectiva marginala de impozitare (impozitul care este platit pentru fiecare leu aditional de venit) este destul de ridicata pentru cei cu venituri mici, stimulentul acestora pentru munca (cel putin in economia formala) este scazut. Este mare in schimb stimulentul pentru munca al celor cu salarii mari, dar paradoxal acestia sunt foarte putini - 6% din totalul salariatilor au salarii brute declarate peste 4000 RON, ceea ce e greu de crezut totusi in realitate dar arata ca sunt alte cauze care mentin aceste salarii in zona economiei gri. Sursa datelor, INS.

Si in privinta bugetului total de cheltuieli, acestea au crescut atat in valoare nominal cat si relative. Grafic, ilstratia acestui lucru o gasiti imediat mai jos.Adeptii impozitarii progresive sustin ca scopul acesteia este nu doar de acela de a creste veniturile la buget, dar mai ales de a distribui mai echitabil povara fiscala fata de situatia actuala si de stimula directionarea cheltuielilor private in anumite servicii de utilitate publica (sanatate, educatie) printr-o politica de deductibilitati. Un impozit progresiv ar putea insemna, potrivit estimarilor care vor fi prezentate FMI, aproximativ jumatate de miliard de euro fie in plus la buget, fie pe care cetatenii sa ii directioneze direct catre aceste zone subfinantate de la bugetul de stat. • Contextul european

Ungaria si Marea Britanie au doua cote de impozit pe venit, Polonia are trei, ca si Germania, iar Franta are cinci trepte de impozitare, dupa cum arata datele Eurostat si OECD.Cea mai mare cota de impozitare depaseste 40% pentru un anume multiplu de salariu mediu (aproape de 3 pentru Polonia si Franta, si aproape de 6 pentru Germania). Exceptie face Cehia, care are cota unica asemeni Romaniei. Totusi, nivelul total al impozitarii este mai mare decat cel din Polonia sau Marea Britanie.

Germania aplica o formula mai degraba decat un program de impozitare a venitului impozabil peste un anumit prag. Cea mai scazuta rata de impozitare legala peste pragul salariului de baza este de 15,0%, in timp ce cea mai inalta rata este de 45.0%, care se aplica venitului impozabil peste 250.000 de euro/an. In majoritatea statelor europene exista deduceri consistente in cazul salariatilor cu copii in intretinere. In tarile cu impozitare progresiva, aceste deduceri sunt administrate prin declaratia globala de venit.

Experienta statelor europene arata ca impozitarea progresiva are sens doar insotita de un sistem de deductibilitati prin care statul sa directioneze cheltuielile private in anumite domenii de interes (educatie, sanatate) sau sa recompenseze un anumit tip de comportament social (familiile cu copii de exemplu).

In ce priveste contributiile sociale, acestea variaza mult de la tara la tara. Totusi, cu exceptia Cehiei, ele au o anumita regresivitate si chiar sunt plafonate dupa un anume nivel de venit (pentru ca un angajat care contribuie la fondul de sanatate de 10 ori mai mult decat altul nu va primi de 10 ori mai multe sau mai bune ingrijiri medicale). Click pe graficul de mai jos pentru marire. Sursa datelor: OECD, Taxing Wages, editia 2012.Angajatii cu venituri mari trebuie stimulati prin deductibilitati sa contribuie in sistemele private de sanatate si de pensii, desigur in mod facultativ nu obligatoriu, si nu dupa ce au contribuit cu acelasi procent ca si angajatii cu salarii mici la fondul de sanatate. Este interesant de remarcat ca angajatii pe cont propriu (de multe ori comparabili cu PFA-urile noastre) au un nivel ridicat de contributii sociale, comparabil de multe ori cu cel al angajatilor si angajatorilor la un loc.

Un aspect deseori omis in discutia despre impozitarea muncii este acela privind impozitarea averii. Averea este in mod normal rezultatul muncii (cu exceptiile legale precum mosteniri, donatii, castiguri de capital) si ar trebui sa existe o corelatie intre impozitarea acestora.

Tarile care implementeaza cota unica par inclinate si catre o impozitare scazuta a averilor: Cehia colecteaza doar 0,4% din PIB din impozite pe proprietate, iar Romania colecteaza 0,7% (constant, an de an).
Prin comparatie, Polonia colecteaza 1,2% din PIB, Franta - 3,5% si Marea Britanie - 4,6%. Impozitarea mai drastica a averii este o solutie, mai spun economistii, de a impozita munca la negru sau economia subterana post-factum.

In cele din urma, care va fi solutia adoptata de Romania, o vom afla dupa incheierea discutiilor cu delegatia FMI. Drept este ca aceasta trebuie sa tina cont de o reforma mult mai ampla de care are nevoie sectorul public.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30017 vizualizari

 • +71 (73 voturi)    
  ! (Duminică, 15 iulie 2012, 18:44)

  chiuaua [utilizator]

  Oricat ar fi aceste procente 16% sau 25-30% ,experienta de pana acum ne confirma faptul ca platim degeaba aceste impozite.
  • +84 (90 voturi)    
   USL impoziteaza munca! (Duminică, 15 iulie 2012, 18:51)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui chiuaua

   La USL cine munceste trebuie jupuit iar cel care ii voteaza si sta acasa trebuie menajat.
   Sa vad acum vreun asa-zis liberal ca mai voteaza USL! Cota unica era chiar printre unicele masuri care aduceau investitori in tara!
   Ce comunisti de ultima speta! Pana nu scapam de tot de USL si mogulii care ii sustin, Romania nu are nicio sansa de a intra in randul tarilor occidentale.
   • -53 (63 voturi)    
    USL IMPOZITEAZA BOGATII (Duminică, 15 iulie 2012, 19:00)

    LicuriciuI [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Ca sa nu mai vorbim de cum au facut banii cei mai multi din bogatii Romaniei.
    • +59 (65 voturi)    
     ti se pare ca un salariu (Duminică, 15 iulie 2012, 19:12)

     dj [utilizator] i-a raspuns lui LicuriciuI

     brut de 4000 ron te face bogat? Net inseamna sub 3000 ron...
     • -32 (46 voturi)    
      nu te face bogat (Duminică, 15 iulie 2012, 20:15)

      Xu [anonim] i-a raspuns lui dj

      dar te face sa apartii unei MINORITATI de aproximativ 7.5% din populatia activa dupa cum poti observa in graficul de aici: http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2012-05-15-12259022-0-distributie-salariati.jpg Peste 5000 brut sunt sub 5% din populatie.

      Mai mult, unii raspandaci de informatii eronate te-ar face sa crezi ca la un salar de 4000 RON si cota de impozit de 30% inseamna ca 30% din suma (1200RON) se duce pe impozit. FALS! Cel mai probabil pentru salariile peste 4000 ron s-ar ajunge la 20-22%.

      Mai sunt si programatorii care nu platesc impozit si deci nu sunt afectati...
      • +11 (11 voturi)    
       poftim? (Duminică, 15 iulie 2012, 20:29)

       dj [utilizator] i-a raspuns lui Xu

       fa un calcul cat sunt toate impozitele care se duc la stat acum la un astfel de salariu si iti iese alt procent... Ca sa mai maresti si impozitul pe venit inseamna ca totalul taxelor pe care statul le percepe direct din salariu si numai de la angajat se duce spre 50% (in momentul de fata cu CAS, CASS etc e undeva la 30%). Mai mult, nici deduceri nu se aplica, ce daca ai copii de crescut si parinti de intretinut!
       • -14 (16 voturi)    
        SUPER MASURA! (Luni, 16 iulie 2012, 9:06)

        luta [anonim] i-a raspuns lui dj

        Total de acord.
        Problema este ce fac cei cu venituri mari. Sunt tot felul de matracuci cu salarii imense care nu produc nimic, nici teoreme, nici piulite, dar vor sa aiba impozit mic. Pentru cei care fac cu adevarat ceva, in afara de opturi pe cearsaf si teorii politice, daca aceasta masura va fi combinata cu deducerea profitului reinvestit in mijloace de productie, este SUPER!!! Daca mai platim si TVA la incasare, incep sa ma gandesc daca nu cumva au murit franarii... BRAVO GEORGESCU!!!!
        • +10 (12 voturi)    
         Esti ironic...sper. (Luni, 16 iulie 2012, 10:08)

         bgd [utilizator] i-a raspuns lui luta

         N-am inteles niciodata impozitarea progresiva. O vad ca un fel de pedeapsa pentru cei destepti si ambitiosi.
         Daca X castiga mai mult decat Y, de ce trebuie sa ii dai in cap lui X? De ce trebuie sa-i pui frana, sa-i ingreunezi viata? Pai omul ala a muncit considerabil mai mult decat Y ca sa ajunga in situatia asta...iar tu il rasplatesti luandu-i mai mult? Practic vrei sa-l aduci pe X la acelasi nivel cu Y, cu toate ca Y e mai prost sau/si mai lenes. Buna politica....foarte incurajatoare.

         Un singur lucru nu s-a schimbat in PNL, si sper sa nu se schimbe... Tot timpul au sustinut cota unica de impozitare si sper sa nu cedeze. Macar atat sa faca si ei bun pt tara asta....
         • +3 (3 voturi)    
          impozitarea progresiva va fi pusa in practica (Luni, 16 iulie 2012, 10:48)

          Ghita [anonim] i-a raspuns lui bgd

          dar dupa referendum. inteleg ca deja s-a solicitat FMI sa isi amane vizita, astfel incat aceste masuri de taieri de salarii sa nu influenteze referendumul (facut tocmai pentru taieri de salarii).

          2. vreau sa stiu de ce copii trebuie sa plateasca CAS, copiii nu muncesc, nu au venit, iar cuantumul de 36 lei este aproximativ cat alocatia primita. Boc a taiat alocatia cu 25% ei nu o taie dar baga taxe de 80%?!

          3. CAS-ul se va plati la salariul mediu brut pe economie, adica daca ai 8 milioane salariu brut, se va plati CAS ca si cum ai avea salariu 22 milioane.

          Asta este comunismul propagat de USL si PNL si masurile de relansare economica.
        • +3 (3 voturi)    
         Impozitare (Luni, 16 iulie 2012, 10:15)

         hell [anonim] i-a raspuns lui luta

         OAre de ce sa nu impuna guvernul si parlamentul o suma fixa pe post de salar si ea sa fie castigata de toata lumea indiferent ca este desfundator de guri de canal sau prim ministru! Ce nu intelege lumea este faptul ca era comunista in care se promova ideea "egaliutatii" este demult apusa!
        • +4 (4 voturi)    
         Eroare (Luni, 16 iulie 2012, 10:24)

         RedLeo [utilizator] i-a raspuns lui luta

         Cei cu salariu mai mare PLĂTESC impozit mai mare și acum. 16% din 4000 e de patru ori mai mare decât 16% din 1000. Asta nu înseamnă impozit mic.
         Iar la salarii nu există deduceri pentru profitul reinvestit. Aia e altceva. Să nu amestecăm borcanele.
        • +5 (5 voturi)    
         urmasul lui "jos tesa" (Luni, 16 iulie 2012, 10:29)

         coco1963 [utilizator] i-a raspuns lui luta

         am crezut ca ati disparut.

         NU , ati ramas aceeasi .cine are cap si mulceste sa fie jupuit , putorile care plimba sculele dintr-o mana in alta sa fie menajati. Meseriasii BUNI sunt bine platiti , pentru ca produc . Voi astia , CIUMPALACII , astia care ati incasat bani pe " ORDONANTE " vreti bani multi , impozite mici

         MARSH LA MUNCA NU LA INTINS MANA
      • +4 (12 voturi)    
       dar (Duminică, 15 iulie 2012, 21:44)

       dar [anonim] i-a raspuns lui Xu

       dar ce te opreste pe dumneata sa ceri un salariu de 6000 de lei la angajare? daca nu iti ofera nimeni,c e te impiedica sa iti deschizi propria companie si sa te platesti singur cu 6000 de lei pe luna?

       daca dumneata nu ai face asta, atunci de ce crezi ca ai merita sa te plateasca altul cu 6000 de lei pe luna?

       doar asa, pentru ca iti zici dumneata asta, in fata oglinzii?
      • +7 (9 voturi)    
       pe butuci (Duminică, 15 iulie 2012, 22:11)

       sebagain [utilizator] i-a raspuns lui Xu

       Cota diferentiata isi are sensul in tarile Europei dezvoltate. In Romania asa ceva pune economia pe butuci.
       • -4 (6 voturi)    
        cota (Luni, 16 iulie 2012, 9:58)

        tolok [anonim] i-a raspuns lui sebagain

        Explica de ce in tarile dezvoltate se poate functiona cu cota diferentiata si in Romania nu.
        Romania a avut pana in 2004 cota diferentiata si n-a murit nimeni din asta.
        • +3 (5 voturi)    
         e simplu (Luni, 16 iulie 2012, 10:38)

         MitikaP [utilizator] i-a raspuns lui tolok

         Pentru ca acolo sistemul de administrare fiscala chiar functioneaza, aici e un haos total.
         Decat sa vina cu idei stupide Guvernul ar face bine si ar incepe lupta adevarata impotriva evaziunii fiscale!
         Stii ca in 2011 conform Consiliului Fiscal in Romania s-a incasat doar 54% din TVA-ul care trebuia sa ajunga la bugetul de stat? Adica evaziunea in Romania doar pe TVA este de cca 9 miliarde de euro!
        • +2 (4 voturi)    
         Ce memorie scurta (Luni, 16 iulie 2012, 11:37)

         eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui tolok

         Daca nu ati fi atat de manipulati de Antena 3 poate ca v-ati aduce aminte cum a fost in realitate pana in 2004 si cum a fost intre 2004 si 2008 cu cota unica.

         Doamne de ce nu ai facut sa doara prostia.
      • +9 (11 voturi)    
       la negru (Duminică, 15 iulie 2012, 22:39)

       prost [anonim] i-a raspuns lui Xu

       O sa muncim iar toti la negreu. Epoca de glorie a partidului se intoarceeee!!! URAAAAAAA.... Oricat ai munci tot ala care sta acasa iese in castig... Hai la evaziune
       • -9 (11 voturi)    
        ho, ca nu-i sfarsitul pamantului (Luni, 16 iulie 2012, 9:53)

        tolok [anonim] i-a raspuns lui prost

        Pana in anul 2004 am avut acest sistem de impozitare si a fost ok.
        • +6 (8 voturi)    
         Esti pe-afara (Luni, 16 iulie 2012, 10:03)

         Nila [utilizator] i-a raspuns lui tolok

         Esti pe-afara rau daca sustii ca pana in 2004 a fost ceva OK in tara asta. Cum sa fie ok pana in 2004? Evaziunea era la mama ei, somajul in floare, inflatia cat casa si bisnita la fiecare colt de strada, cam ca in tarile bananiere
        • +2 (2 voturi)    
         n-a fost OK (Luni, 16 iulie 2012, 14:14)

         dj [utilizator] i-a raspuns lui tolok

         doar ca nimeni nu putea sa caraie in fata prim ministrului mult iubit, cam ca pe vremea lui ceasca...
      • +9 (11 voturi)    
       Impozit (Luni, 16 iulie 2012, 0:01)

       sebagain [utilizator] i-a raspuns lui Xu

       Clar impozitul USL-ist e de o imbecilitate crasa.Pacat ca nu se plateste pe prostie. Atunci am fi cea mai bogata tara UE.
      • +10 (12 voturi)    
       Pai, cu atat mai mult, (Luni, 16 iulie 2012, 0:07)

       Cri [anonim] i-a raspuns lui Xu

       faptul ca sunt putini cei care au salarii peste 5000 brut inseamna ca nu se va observa o creste extraordinara la buget, plus ca si astia vor fi risipiti/furati la fel ca si banii colectati in prezent. Nu le va ajuta cam cu nimic celor cu salarii mici, va fi doar o chestie de imagine, sa vada votantii USL ca USL e drept si bun, si are grija sa nu o duca nimeni prea bine, si sa isi permita lucruri indecente ca un concediu de o saptamana sau doua in strainatate, sau o masina, cata vreme exista oameni saraci. Trebuie sa o ducem toti prost, ca sa fie dreptate. Nici nu le-ar trece larvelor comuniste prin cap, sau alora care ii voteaza, sa nu mai fure, ca sa o ducem toti mai bine. Nu sa isi umple buzunarele si sa se asigure ca, in rest, suntem toti destul de saraci ca sa nu aiba cei care nu iau bacul si nu reusesc sa castige mai mult de cateva sute de roni pe luna impresia ca iubitii conducatori sunt orbi la nedreptati. Si daca nu le convine unora, sa plece - numai sa fie dreptate in tara.
      • +4 (4 voturi)    
       Programatorii vor fi afectati (Luni, 16 iulie 2012, 0:30)

       mircea [anonim] i-a raspuns lui Xu

       UE a somat Romania sa elimine scutirea de impozit doar pentru programatori, asa ca USL o sa profite de ocazie.

       Sichiar daca nu initiaza ei, daca se plange un cetatean roman la Comisia europeana de discriminare fiscala, or sa introduca rapid impozitul de 30% si pentru programatori.
       • -2 (4 voturi)    
        IT-stii sunt privilegiati (Luni, 16 iulie 2012, 9:59)

        tolok [anonim] i-a raspuns lui mircea

        Cred ca a trecut vremea in care ITistii trebuiau privilegiati. Au si asa salarii babane, ma indoiesc ca vor pleca toti daca incepe Statul sa-i impoziteze si pe ei. Ar putea baga o scutire de impozit la medici ca e prapad in sistemul sanitar.
        • +4 (4 voturi)    
         atat ar mai trebui :) (Luni, 16 iulie 2012, 10:34)

         jescu [utilizator] i-a raspuns lui tolok

         Deja Romania a fost compromisa in UE din punct de vedere politic. Daca ar mai fi compromisa si pe harta mondiala a IT-ului probabil ca ar fi o lovitura finala. Daca apuca publicatii importante de IT sa publice ca exista posibilitatea sa creasca taxele, nu ca au fost crescute, deja probabil ca va fi prea tarziu.
       • 0 (0 voturi)    
        Om fara creier (Luni, 16 iulie 2012, 14:29)

        Andrei Muresan1 [anonim] i-a raspuns lui mircea

        Va vezi tu, atunci cand vor pleca toti programatorii din tara (iti garantez ca vor pleca) sa vezi tu atunci cine iti mai plateste tie ajutorul de somaj si sanatatea si pensia, dobitocule ...
      • +4 (6 voturi)    
       offshore (Luni, 16 iulie 2012, 2:07)

       cipru [anonim] i-a raspuns lui Xu

       offshore sa traiasca :)
       oare geniile astea nu constientizeaza ca o tara comunista precum China are taxe mult mai mici decat mareata Europa? In felul asta o sa fim un continent de someri in curand... o sa fiti :)
      • +4 (4 voturi)    
       ridicolul nu ustura? (Luni, 16 iulie 2012, 8:00)

       foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Xu

       ca stiu ca ..... nu doare. Intreaba orice firma de contabilitate si vei afla cate persoane au SRL cu un singur salariat (consultanta) sau cati PFA se ocupa cu consultanta. Inca de pe vremea lui Nastase ca sa evite supraimpozitarea aceste firme de consultanta plateau impozit pe profit si nu pe venit [daca intelegi diferenta]. Deci colectezi -chiar dupa cifrele tale- f.f.putin la buget, provocand un cosmar birocratic la nivelul ANAF si la nivelul firmelor [ pricepi ca dispar si cheile de control simple? ] Intreaba si pe cei ce traiesc in viata reala, aberatiile unui instructor de partid nu tin loc de logica.
      • +3 (5 voturi)    
       la 16%, se retin din salariu (Luni, 16 iulie 2012, 8:56)

       maolina [utilizator] i-a raspuns lui Xu

       aprox. 40 % cu toate taxele. La 30 % cum naiba se retin 22%?Voi chiar ati luat-o razna cu aritmetica.
       • 0 (0 voturi)    
        se gandea (Luni, 16 iulie 2012, 14:17)

        dj [utilizator] i-a raspuns lui maolina

        la baza; din cunostintele mele de contabilitate era ceva de genul asta: se aplica CAS, CASS etc, apoi din ce ramane se scoate o suma minima (parca 300 ron) iar la diferenta se aplica impozitul pe venit.
        Doar ca uita complet de celelealte impozite plus cat mai plateste angajatorul.
      • +6 (8 voturi)    
       Prostimea (Luni, 16 iulie 2012, 9:31)

       tov. cu fularul [anonim] i-a raspuns lui Xu

       Il urati pe base ca v-a taiat temporar 25% din salarii (in cea mai neagra perioada de criza) dar ii adorati pe astia ca va taie 30% din salarii dar au schimbat denumirea in impozit progresiv.
       Tot astia, le-au mai promis la precupeti, TVA la incasarea facturilor. Pai dragi tovarasi, nu au facut-o 20 de ani iar acum orice modificare de TVA se face prin negociere cu UE.
       In actualele conditii, cine negociaza cu d-alde copy-lot?
       Tineti minte:la TVA exista directiva si orice modificare se negociaza.Nu va mai lasati aburiti. De aceea si "cota redusa la alimente" este tot o abureala.
       Modificarea plafonului s-a negociat vreun an si jumatate.
       Restul este mult praf in ochii celor care prin munca cinstita ingrasa conturile usl-a.
      • +3 (3 voturi)    
       eronat (Luni, 16 iulie 2012, 10:02)

       hbunny [utilizator] i-a raspuns lui Xu

       Sunt programator si platesc impozit. Pentru a fi scutiti de la plata impozitului trebuie ca firma angajatoare sa indeplineasca anumite conditii, deci nu toti programatorii se afla in situatia asta. In cazul meu se plateste un impozit destul de maricel...
      • 0 (0 voturi)    
       depinde (Luni, 16 iulie 2012, 10:11)

       jescu [utilizator] i-a raspuns lui Xu

       Si in alte tari se impoziteaza bogatii. Prin Franta care sunt printre cei mai socialisti din UE, pragul e undeva pe la 25000E/luna(300 000 de euro pe an), iar diferenta fatza de impozitul normal e de maxim 5%. Ori toate propunerile USL-ului de pana acum e ca pragul la care se modifica impozitul e pe la 400E luna(2000RON) si pe la 2300E/luna(10000 RON). Propunerile de pana acum nu pot fi decat extremiste. In al doilea rand in Romania, cei foarte bogati nu contribuie cu nimic si nu o sa contribuie vreodata atat timp cat intr-o tara sunt permise off-shore-uri. Care cum castiga mai mult isi face actele printr-un paradis fiscal.
     • -1 (5 voturi)    
      dar... (Luni, 16 iulie 2012, 0:16)

      Florin [anonim] i-a raspuns lui dj

      un salar de 700 ron,te face sarac? atat plateste patronul meu...ca nu are de unde...
    • +40 (42 voturi)    
     la care bogaţi te referi? (Duminică, 15 iulie 2012, 19:28)

     0m [utilizator] i-a raspuns lui LicuriciuI

     cred că la cei din PSD, nu?
     Uite, de exemplu, pot să îi confişte averea lui Năstase şi să plătească pensionarii din ea un an de zile.
     • +5 (5 voturi)    
      La salarii bineinteles (Duminică, 15 iulie 2012, 21:18)

      crispolux [utilizator] i-a raspuns lui 0m

      salariile caci ceilalti stiu ei sa faca ingineri incit init profitul sa fie min sau deloc,oricine are o firma cit de mica stie cum se procedeaza sa nu plateasca impozit, tot pe salariat va pica greul, sa muncesti 12 ore/zi pe santier si sa fi impozitat 30% plus celelaltedanganale (CAS,CASS, FS,FP etc ) atuci sa vezi incurajarea muncii!
    • +40 (46 voturi)    
     Scuza-ma,dar nu ai inteles. (Duminică, 15 iulie 2012, 19:31)

     mircea [anonim] i-a raspuns lui LicuriciuI

     USL impoziteaza mai mult pe cel care munceste mai mult.Este vorba de impozitul pe salariu,nu de impozitul pe avere.Impozitul pe avere este si ramane la fel indiferent ca ai furat si ai palate,sau traiesti din munca cinstita intr-o casuta .Nu te mai lasa prostit de USL.Nu lupta pentru drepturile celor saraci,ci pentru avantajele celor hoti.
     • -1 (1 vot)    
      :) (Duminică, 15 iulie 2012, 23:24)

      owl [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      probabil impozitul pe salariu ar trebui sa fie zero, impozitul pe avere - 30%.

      pare o utopie, dar ar obliga banii sa circule - generand consum, locuri de munca....
      • +2 (2 voturi)    
       poti avea si dreptate! (Luni, 16 iulie 2012, 8:07)

       foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui owl

       emotional! Sper ca nu crezi ca ideile geniale apar in economie peste noapte sau o sedinta de partid! in materie de impozitare TOTUL, chiar TOTUL a fost incercat. Crezi ca Tiriac, Felix etc au resedinta FISCALA in Romania? Monte Carlo, Insulele Canalului, Cipru sunt paradisuri fiscale unde averea e impozitata mai putin.
    • +4 (6 voturi)    
     pffffffff (Duminică, 15 iulie 2012, 21:46)

     un cititor [anonim] i-a raspuns lui LicuriciuI

     Mai bine ar pune cota progresiva si pe gandire, sa fie toti la fel. Mai citeste si tu, afara se pune problema impozitarii averilor mari, in cazul bogatilor. Unde ai vazut tu bogati din salariu?
    • +11 (11 voturi)    
     Nu mi-au placut (Luni, 16 iulie 2012, 0:10)

     Parzival [utilizator] i-a raspuns lui LicuriciuI

     niciodata comunistii ca tine, dar parca si mai mult imi displace sa vad ratati care nu-s in stare sa castige un salariu decent pentru ca sunt prosti si nu-i angajeaza nimeni pe un post mai bun, cum se bucura ca niste cretinei ca "lasa-i sa plateasca impozite daca au salarii mari inseamna ca-s bogati!" Nu, dragi ratati trogloditi, faptul ca suntem apreciati si nu asteptam pomana statului nu ne face bogati! Nu va mai bucurati ca platim noi impozite mai mari, incet, incet orice om destept va pleca din tara uslamistilor cretinoizi si sa vedem atunci cine o sa va mai plateasca voua ajutoarele sociale, parazitilor!
    • +5 (7 voturi)    
     EROARE (Luni, 16 iulie 2012, 9:52)

     Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui LicuriciuI

     Bogati in Romania sunt cei ce fura si isi ascund castigurile in paradisuri fiscale si platesc 0 % impozite. Masura USL este impotriva oamenilor ce muncesc din greu pentru a avea o viata ceva mai buna - masura mascheaza lenea si incompetenta unui guvern ce vrea prin impozite sa-si cumpere voturile pensionarilor, functionarilor de la stat si celor ce nu vad in munca un mijloc de castig. Avem acum o autostrada clara (daca in teren nu suntem in stare sa le construim) acea spre faliment si criza economica generalizata in Romania. Mereu incepe cu marirea impozitelor celor ce muncesc.
    • 0 (2 voturi)    
     Licurici? (Luni, 16 iulie 2012, 9:59)

     romanica [utilizator] i-a raspuns lui LicuriciuI

     Daca USL-ul ia din munca mea 30% si asigurarile de sanatate(impreuna cas+cias) sunt 16% atunci muncim ca sa-i imbogatim pe ei. Traiasca munca la negru!!!!
     PAi cum ramane cu umilirea oamenilor care munceau pe vremea lui BOC?
     Licuriciule cred ca esti cam....intunecat
    • 0 (2 voturi)    
     trantore.... (Luni, 16 iulie 2012, 10:00)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui LicuriciuI

     nimeni nu se imbogateste din salariu...
     esti ignorant ca poti sa gandesti asa....
     o chirie in bucuresti incepe de pe la 200euro (o garsoniera) in sus... mai adauga utilitati...mai adauga costurile lunare de trai.... daca mai ai si rate...multa sanatate.
     zi-mi cat de bogat esti cu un venit de 3~4 mii de ron de luna.
   • -37 (49 voturi)    
    tu mai gandesti din cand in cand? (Duminică, 15 iulie 2012, 19:02)

    cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    munca a fost dintotdeauna impozitata.
    pe zi ce trece platesti tot mai mult statului. Pentru ca statele devin de dreapta si trebuie sa sustina corporatiile. Noi nu ne'am imprumutat ca stat ca sa dm bani bancilor private?
    • +7 (9 voturi)    
     gresit (Luni, 16 iulie 2012, 0:49)

     danluci [utilizator] i-a raspuns lui cosminrs

     In toate statele europene unde au avut loc alegeri anul acesta au ajuns la putere socialistii a caror doctrina e sa ia de la bogati si sa dea la saraci.
     Ciudat e ca tocmai cand incep sa creasca veniturile la buget/sanatate pe cota unica unii inteligenti de la noi vor sa o schimbe.
     Nu am fost niciodata de acord cu FMI dar de data asta sper sa nu fie ei de acord.
     La actualele cote de impozitare deja sintem mai scumpi decit venicii. Daca mai si majoram impozitul pe venituri nu ne putem astepta la nimic bun.
     Investitorii cauta tari care sa fie atractive dpv fiscal. Noi acum nu mai sintem atractivi.
   • +19 (31 voturi)    
    adevaratii liberali (Duminică, 15 iulie 2012, 21:57)

    Se7en [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Din '96, de cand votez, intotdeauna am votat cu liberalii sau cu cei cu care erau in coalitie liberalii, pana acum, pentru ca niciodata nu voi vota PSD-ul. Din pacate nici PDL-ul nu ma reprezinta. Astept o noua constructie politica cu care sa ma pot identifica.
    • +26 (28 voturi)    
     ok (Duminică, 15 iulie 2012, 19:13)

     dj [utilizator] i-a raspuns lui Se7en

     dar asta e masura pnl + psd, nu pdl
    • +2 (4 voturi)    
     Exprimare plastica (Luni, 16 iulie 2012, 1:49)

     Ion [anonim] i-a raspuns lui Se7en

     Constructie politica? Hmm, vezi ca MRU se zbate sa construiasca nu stiu ce politic...foarte posibil cu oameni reciclati din pdl. Asteapta si vei vedea. Eu. cel putin, astept sa cada o bomba peste parlament, astfel voi fi sigur ca se construieste o noua clasa politica, care macar sa-mi dea o raza de speranta, de optimism pentru tara asta.
     • +1 (1 vot)    
      Cat e contributia? (Luni, 16 iulie 2012, 9:53)

      Andor74 [anonim] i-a raspuns lui Ion

      ...pentru bomba? :)
   • -19 (31 voturi)    
    ai dreptate! (Duminică, 15 iulie 2012, 22:04)

    vercingetorix [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Ia vezi putin cum e in Suedia si apoi sa ne spui si noua!

    Partea L din USL a adus alaturi de PD-L cota unica. Atunci erau buni, nu?
    • +9 (11 voturi)    
     PNL? (Duminică, 15 iulie 2012, 21:29)

     LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui vercingetorix

     PNL nu mai exista decat pe hartie, au disparut principiile liberale
    • +4 (6 voturi)    
     L? Nu, pe bune! (Duminică, 15 iulie 2012, 22:04)

     Nana [anonim] i-a raspuns lui vercingetorix

     Ce legatura are L de acum cu L de atunci?

     Ciulinut nu are nicio legatura cu nimeni...
    • +3 (3 voturi)    
     Suedia ? (Luni, 16 iulie 2012, 0:51)

     vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui vercingetorix

     bai fraiere Suedia are din 2006 cota unica de 23-24 % (depinde de comuna in care stai) Nu mai vorbi daca nu sti.
    • +3 (3 voturi)    
     Dar (Luni, 16 iulie 2012, 1:59)

     mihg [utilizator] i-a raspuns lui vercingetorix

     In Suedia banii din acea diferenta de impozit se intorc inapoi prin servicii publice de calitate, nu ca in Romania unde se dau pomeni si ajutoare celor care nu le merita...
     • +1 (1 vot)    
      vrei sa spui (Luni, 16 iulie 2012, 0:54)

      sebagain [utilizator] i-a raspuns lui mihg

      adica PSD-ului
   • -4 (6 voturi)    
    tarile occidentale au aproape toate ac sistem (Duminică, 15 iulie 2012, 22:37)

    tolok [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    @Marian Eugen ce zici "Romania nu are nicio sansa de a intra in randul tarilor occidentale". Ia, mai informeaza-te. Aproape toate tarile occidentale au sistem progresiv de impozitare.
    De ce crezi ca nu exista in Franta, Italia, Germania polarizarea sociala ca la noi? Ca nu vezi BMW-uri trecand pe langa caruta trasa de cai ca in Romania!
    • +3 (5 voturi)    
     Ce "subtirei" sunteti (Luni, 16 iulie 2012, 9:08)

     morometu [anonim] i-a raspuns lui tolok

     Pai in Germania salariul minim este de 2200 euro nu 700 lei. Dupa mintea ta "subtire" consideri ca la salariu de 4000 lei chiar esti bogat???
     Iar cheltuirea banului public este foarte transparenta si se vede nu se depune direct in contul usl-inosilor ca la noi.
     In tarile occidentale cetatenii chiar sunt respectati de politici. Nu sunt calcati pe trecerile de pietoni de beizadele usl-inoase care-si duc viata prin cluburi si traiesc in palate iar toate astea sunt dobandite din munca noastra. Daca ar fi din adevarate afaceri chiar nu as comenta...
     Enumara afaceri care nu au capusat bugetul statului sau nu au fost "cumparate" pe un leu...
    • +5 (7 voturi)    
     Argument fals (Luni, 16 iulie 2012, 9:27)

     fefe [anonim] i-a raspuns lui tolok

     @papadie

     Bai, panselutza
     Cand o sa plateasca Nastase si Voiculescu si toti politicienii impozite pe veniturile lor pe bune (aia care declara ca au zece milioane salariu si douaj de vile) atunci sa se introduca impozit progresiv ca in Vest. Pina una alta suntem in Romania si nu imi convine deloc sa fiu belit ca eu muncesc, iar sobolanii astia rosii sa traiasca pe spinarea mea.

     la n oi problema nu este marimea impozitelor si taxelor, care sunt destul de mari daca adaugi si taxele sociale, ci este problema ca fiscul nu strange banii. Adica ceea ce urmeaza este, "hai sa-o belim pe aia care muncesc cinstit, ca aia care fura sa-si vada mai departe linistiti de furat" asta inseamna politica USL cu impozitele.
  • +4 (14 voturi)    
   ai mare dreptate... (Duminică, 15 iulie 2012, 18:54)

   busola [utilizator] i-a raspuns lui chiuaua

   le platim ca niste captivi. Dar parerea mea ca impozitul asta diferentiat este si cel mai vulnerabil aspect al aliantei USL intrucat PNL-ul tine la cota unica.
   • +2 (6 voturi)    
    corectie (Duminică, 15 iulie 2012, 21:15)

    Socrates [anonim] i-a raspuns lui busola

    PML nu "tine" la nimic, pentru ca PNL nu e un partid cu o doctrina sau o strategie proprie.
    PNL e doar un grup de interese care executa ce-i ordona Antonescu, iar pentru el singurul lucru important e sa doarma in scaunul de la Cotroceni.

    Eu sunt curios cat timp o sa mai creada unii in fictiunea numita PNL.
   • +2 (6 voturi)    
    Nu mai tin la cota, nu mai sunt liberali (Duminică, 15 iulie 2012, 21:42)

    Adrian [anonim] i-a raspuns lui busola

    Nu mai tin la cota, nu mai sunt liberali. Sunt la PUTERE. La cota unica tin, dar tin lumanarea.
   • +3 (7 voturi)    
    pnl (Duminică, 15 iulie 2012, 23:14)

    PNL [anonim] i-a raspuns lui busola

    chiar crezi ca in PNL mai sunt liberali?
   • +3 (7 voturi)    
    PNL (Luni, 16 iulie 2012, 0:52)

    vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui busola

    PNL nu mai tine la nimic daca s-a inhaitat cu PSD. Tot ce este important pentru ei este ca seful lor varanu sa nu faca puscarie.
  • +27 (31 voturi)    
   Investitori (Duminică, 15 iulie 2012, 22:00)

   Iskander14 [utilizator] i-a raspuns lui chiuaua

   De parca mai era nevoie de un motiv in plus sa fuga investitorii din Romania - Voila!

   Bravo USL, in sfarsit v-ati apucat si de "treaba" ...
   • +6 (8 voturi)    
    Visul de aur (Duminică, 15 iulie 2012, 22:15)

    sebagain [utilizator] i-a raspuns lui Iskander14

    Asta e visul de aur al lui Iliescu, Doamne ca nu mai scapam e el. Ne ingropa asta de nervi pe toti.Impozitare progresiva a salariilor si nu a averilor. Se vor strange mai putini bani la buget . E clar! Cretinii vor sa duca tara de rapa mai rau decat isi poate imagina cineva.
  • +1 (1 vot)    
   criminal (Duminică, 15 iulie 2012, 22:04)

   dann [anonim] i-a raspuns lui chiuaua

   Orice impozit mai mare decat impozitul pe profit pe care-p platesc firmele e o prostie.
   Adica unu care munceste pe rupte pentru 1000 euro pe luna sa plateasca 30% (plus Casssssuri) iar unu care are firma si castiga 10000000 plateste doar 16%
   • +2 (2 voturi)    
    nu e diferenta (Luni, 16 iulie 2012, 9:06)

    Tigertiki [utilizator] i-a raspuns lui dann

    +16% impozit pe dividende , de care ai uitat !
   • +1 (1 vot)    
    te rog sa lucrezi pe firma (Luni, 16 iulie 2012, 10:12)

    Bla bla [anonim] i-a raspuns lui dann

    Daca esti asa de convins ca-i mai bine pentru cei care au firma fa-ti si tu una. Angajeaza oameni si astepta sa vina unii ca cei de la USL la putere sa vedem pe unde mai scoti camasa. In acest moment cu acesta incertitudine iti creste tensiunea faci infarct se inchide firma si toti angajatii sunt someri. Regret PDL-ul si asta-i mare lucru.
  • +4 (4 voturi)    
   taiere de salarii (Duminică, 15 iulie 2012, 22:30)

   danw [utilizator] i-a raspuns lui chiuaua

   .....deci un altfel de taieri de salarii, asa mai eschivate......!
 • +19 (23 voturi)    
  !! (Duminică, 15 iulie 2012, 18:48)

  chiuaua [utilizator]

  Mai bine s-ar mari amenzile ca tot traim intr-un stat politienesc. Cred ca ne-ar rezolva problema o amenda pe faptul ca "am ales" sa ne nastem in romania.
  Sau poate un impozit pe aerul ce-l respiram.... ce ziceti domnii de la anaf, bagati o propunere , una scurta?
  • +3 (3 voturi)    
   in Mof repede (Luni, 16 iulie 2012, 0:56)

   sebagain [utilizator] i-a raspuns lui chiuaua

   Si s-o publice guseleul repede in MOF.
 • +25 (29 voturi)    
  Minunat! (Duminică, 15 iulie 2012, 18:53)

  nick [anonim]

  Faceti mai bine cota unica de 70% sau 80%, sa stim o treaba.
  Sau si mai bine, 100% sa mearga la stat si sa primim doar niste bonuri valorice la sfarsit de luna, pentru ceva de mancare, ceva de imbracat si intretinere.
  Cred ca trebuie sa incepem sa invatam sa mancam orez cu betisoare.
 • +25 (29 voturi)    
  astia chiar au de gand... (Duminică, 15 iulie 2012, 18:55)

  diasporescu [utilizator]

  sa distruga tot. nu ajunge ca avem o criza politica fara precedent. acum dau cu bata si in economie...
 • +35 (39 voturi)    
  2000-2004 (Duminică, 15 iulie 2012, 18:57)

  decocalator [utilizator]

  Eu am mai platit impozit 40% pe vremea lui Adi Nastase.

  Va pup. Plec
  • +19 (23 voturi)    
   unde? (Duminică, 15 iulie 2012, 19:14)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui decocalator

   Da idei si la altii care au platit 40% pe vremea lui nastase....
   • +4 (4 voturi)    
    Bulgaria (Duminică, 15 iulie 2012, 21:29)

    LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui dj

    In bulgaria este 10%
  • +1 (1 vot)    
   List_of_countries_by_tax_rates (Duminică, 15 iulie 2012, 21:43)

   who cares [anonim] i-a raspuns lui decocalator

   Nu uita sa citesti inainte:

   :D

   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_rates
 • +24 (30 voturi)    
  Masura fiscala sinucigasa (Duminică, 15 iulie 2012, 19:10)

  radu [anonim]

  Cred ca impozitul progresiv va alunga orice urma de investitor. In conditiile in care impozitul pe profit in Bulgaria e 10%, nu inteleg ce atuu ar avea Romania in comparatie cu vecinii.
  Dl Antonescu ce parere o avea? Sau d-lui si-a atins scopul si acum umeaza doar discretia liberala?
  • +23 (23 voturi)    
   Din pacate trebuie (Duminică, 15 iulie 2012, 20:15)

   mariage [utilizator] i-a raspuns lui radu

   Ponta si Antonescu trebuie sa ia de undeva bani pentru a plati pensii la un deficit intre incasari si cheltuieli de cateva miliarde de euro anual ( este unul din motivele pt care l-au suspendat pe Basescu), pentru a plati revolutionarii pe care Boc ii scosese din plata, pentru a plati pomenile electorale V vezi si p[ensiile sociale de la Ploiesti).
  • +33 (33 voturi)    
   avantaje (Duminică, 15 iulie 2012, 20:19)

   slice_of_life [utilizator] i-a raspuns lui radu

   Chiar si cu un impozit triplu fata de Bulgaria, investitorii tot in Romania vor veni. Ma explic: avem stabilitate politica (nu avem certuri, tiganeli in parlament), stabilitate legislativa (legile nu se schimba de la o luna la alta), avem stabilitate fiscala (politicile fiscale sunt stabilite pe termen lung, nu modifica nivelul taxelor si impozitelor de la o luna la alta), avem servicii eficiente si o infrastructura de invidiat. Avem justitie eficienta. Avem fete frumoase.

   Ce investitor ar da Romania pe Bulgaria in aceste conditii?
   • +1 (1 vot)    
    ultima (Duminică, 15 iulie 2012, 20:30)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui slice_of_life

    e adevarata. Ca restul.... :-))
   • +4 (6 voturi)    
    fete (Duminică, 15 iulie 2012, 23:53)

    manikatide [anonim] i-a raspuns lui slice_of_life

    Nu avem fetze frumoase, avem fete frumoase Eu tot in Bulgaria m-as duce, ca la fete vin din cind in cind in Romania. Sau le-as chema in Bulgaria, ca vin ele.
 • -20 (24 voturi)    
  Intoxicare (Duminică, 15 iulie 2012, 19:21)

  Alexandru C [utilizator]

  Intoxicare marca marca hotnews (pe surse).
 • +13 (17 voturi)    
  Distrugeti tot... (Duminică, 15 iulie 2012, 19:24)

  Cata [anonim]

  Cum ati ajuns, cum dati in cap uneia dintre putinele masuri bune luate in tara asta ...
  Ce o sa faceti? O sa incurajati evaziunea, nimci altceva...
  Nu dati in cap "bogatilor", fiindca aia o sa gaseasca ei niste ocolisuri...
  Ci dati in cap oamenilor capabili din tara asta care lucreaza in mediul privat si castiga bine; acestia vor pleca din tara, probabil.
  Bravo!
  Oare o sa fie oameni care sa isi manifeste protestul fata de masura asta idioata in mod vizibil???
 • +12 (16 voturi)    
  hamesiti rau (Duminică, 15 iulie 2012, 19:26)

  bgdrayn [utilizator]

  cei din PSD si PNL sunt hamesiti rau si ne vor jupui rau de tot sa-si umple burdihanele golite si lipsite de putere timp de 8 ani.
 • +14 (16 voturi)    
  Arama pe fata (Duminică, 15 iulie 2012, 19:30)

  Alex [anonim]

  Un sta guvernat de un hot-plagiator nu poate decit sa fure si mai mult de la cetatenii lui. Pentru clientela de partid, desigur.
 • +13 (17 voturi)    
  imi mut banii (Duminică, 15 iulie 2012, 19:35)

  ginel [anonim]

  Conform cifrelor astora o sa dau faliment. Asa ca inchid totul si ma mut.
 • +10 (14 voturi)    
  cota (Duminică, 15 iulie 2012, 19:47)

  alianta [utilizator]

  hotilor...nemernicilor...va mai venit o idee ca sa nenorociti poporul roman...nu va ganditi ca nu vom mai avea cu ce sa supravietuim??? rate la banca, taxe,preturi la carburanti, energie, gaze ridicate unde vrei sa ne aduceti ticalosilor??? toti stiti sa promiteti...mafioti.
 • -1 (1 vot)    
  sa plateasca toata lumea (Duminică, 15 iulie 2012, 20:29)

  dann [anonim]

  Si sa bage impozit la toata lumea nu numa la fraieri.
  In momentul de fata sunt multe categorii sociale scutite de impozit desi au salarii cu mult peste medie.
 • +1 (1 vot)    
  E jale (Duminică, 15 iulie 2012, 20:33)

  andrei [anonim]

  Nu pot sa cred asa ceva. Cred ca e o greseala. Pai PNL era sustinatorul traditional al cotei unice.
  Si retineti: nu este o cerinta a FMI, ci o "solutie" a guvernului actual.
  Viitorul suna bine. (?!)
 • +1 (1 vot)    
  Revin si eu cu ce a scris cineva mai sus (Duminică, 15 iulie 2012, 20:36)

  Dan [anonim]

  conteaza mai putin forma de impozitare. Important este daca ai economie care sa sustina crestere economica si daca cetatenii sunt in majoritate cinstiti (chitante fiscale, plata prin card, etc.). In Canada de exemplu, la toate restaurantele platesti cu card, la fel in cazul cabinetelor medicale, atelierelor auto etc. Inclusiv impozitele se platesc online (pe scara larga), asa incat ce relevanta are cat este impozitul daca nu ai economie performanta si evaziunea fiscala este in floare? In orice varianta, doar muti saracia dintr-o parte in alta.
 • 0 (2 voturi)    
  Abuzul de eufemisme... (Duminică, 15 iulie 2012, 20:39)

  Mihail_AD [utilizator]

  ...dăunează grav comunicării .
  Mult iubita sintagmă "decizie politică" nu e explicată, așa că îmi permit sa înțeleg că iubiții majoritari, în lipsă de alte surse de venituri, au hotărât să ne impoziteze mai mult și mai birocratic, dar nu și-au formulat pledoaria prin care să ne ceară recunoștință pentru noile găuri din buzunare.
 • +1 (1 vot)    
  Basescu salveaza-ne de hoti! (Duminică, 15 iulie 2012, 20:40)

  george [anonim]

  Comunistii din USL trebuie sa nu castige.
  impotriva vointei Europei si a cetatenilor Romaniei.
  Sa mergem toti la vot pe 29 sa votam impotriva demiterii singurului Presedinte democrat din ultimii 100 de ani .
  Multumim PDL pentru cei 8 ani de democratie !
 • +1 (1 vot)    
  discernamant (Duminică, 15 iulie 2012, 20:42)

  traiang [utilizator]

  Nu poti avea nici cea mai mica speranta la ei totul aplica dupa ureche d,e unde discernamant Si in alte parti se aplica impozitul diferentiat dar la sume f mari ori la noi majoritatea sunt cajbeci Aveti raspunsul clar la cei de mai sus care au si calculat Trebuie sa ne invatam ,botnita la democratie si in rest negri pe plantatie !!!
 • +1 (3 voturi)    
  cote impozitare (Duminică, 15 iulie 2012, 20:48)

  alianta [utilizator]

  Nu va este rusine sa ne comparati cu cei din tarile dezvoltate cand noi suntem cei mai saraci din Europa? Mai ganditiva si la viata noastra nu numai la buzunarele voastre.
 • +3 (3 voturi)    
  back to "era Nastase" (Duminică, 15 iulie 2012, 21:09)

  corina [anonim]

  mai bine v-ati ocupa de colectarea mai buna a veniturilor la bugetul de stat si nu incurajati evaziunea/ emigrarea in alte tari. Nimeni nu vrea reintoarcerea la "era Nastase"; tinerii 25-40 ani cu venituri peste medii s-au angajat in ultimii ani la credite (cele ipotecare si peste 30 ani, ca, deh "le permitea salariul")... ce se va intampla acum ca le luati un impozit pe venit dublu??? In niciun caz nu vor sta 10 ore pe zi (chiar si mai mult, sunt multi care fac muncesc mult pt un salariu cat de cat decent si sa nu fie pe lista potentiala a restructurarilor de personal) ca tot venitul lor sa fie directionat catre plata ratelor, utilitatilor si mancare...eu una nu voi face asta...veti desueraja consumul, cresterea restantelor la banci si plecarea fortei de munca "peste medie" in alte tari...asta ca sa nu mai vorbesc de descurajarea investitorilor, cota unica fiind unul din putinele elemente competitive
 • +1 (1 vot)    
  Iata ca USL isi arata coltii contra poporului (Duminică, 15 iulie 2012, 21:42)

  ion roata [anonim]

  O cota fixa de impozitare a veniturilor a adus si va aduc in continuare din mai multe puncte de vedere:
  1.mentinerea unui nivel mai mic a impozitului care confuce automat la cresterea consumului si deci cresterea sidiversificarea productiei\.
  2.birocratie si simplitate reduse si nu necesita tot felul de favoruri pentru diversi,personal redus pentru
  administrare.
  Cu aceasta ocazie USL isi arata adevarata fata in privinta cresterii bunei stari si creiera unei clase mijlocii care este adevaratul motor ak societatii.Dar de unde cap la ei
  • 0 (0 voturi)    
   mai e ceva (Luni, 16 iulie 2012, 14:25)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui ion roata

   3. nu incurajeaza munca la negru sau plata unei parti din salariu ïn plic"
   Cand au schimbat de la impozitul progresiv la cota unica in cateva luni se colecta mai mult la bugetul de stat desi teoretic trebuia sa se colecteze mai putin.
 • +3 (3 voturi)    
  foame de bani (Duminică, 15 iulie 2012, 21:42)

  comentez [utilizator]

  Se plica principiul "Sa luam de la cei care muncesc mai mult si sa dam la cei care muncesc mai putin."
 • +1 (1 vot)    
  taxe (Duminică, 15 iulie 2012, 21:44)

  elis [anonim]

  nu stiu ce vor rezolva dar se spune ca CASS achitat de angajator sa fie calculat la salariul mediu ceea ce ar fi un dezastru pt.multe IMM si nu numai.Ar fi din nou o masura de a inchide multe firme si de aici multi oameni someri. Sper sa nu fie aprobat CASS am inteles ca este in dezbatere publica doua luni.O impozitare progresiva se impune dar depinde daca vor fi de acord cu modificarile.
 • +18 (28 voturi)    
  Total (Duminică, 15 iulie 2012, 21:47)

  Andrei Zam [anonim]

  30% Impozit +
  31.5% CAS
  + 25% TVA
  + 5.5% CASS
  + 0.5% Somaj
  = 92.5 % biruri.

  ==> Tara cu rating de 7.5/100
  • -1 (11 voturi)    
   ce socoteala! (Duminică, 15 iulie 2012, 22:05)

   vercingetorix [utilizator] i-a raspuns lui Andrei Zam

   Deci la 100 de lei salariu, tu de fapt primesti 32.5 si din astia 25 merg pe TVA?

   Vorbesti serios?
   • +15 (17 voturi)    
    verifica (Duminică, 15 iulie 2012, 19:15)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui vercingetorix

    tot ce iti retine din salariu plus ce mai retine la angajator. Adauga TVA. Adauga impozit pe profit platit de toti cei de la care cumperi. Adauga taxe, accize etc. Te vei ingrozi.
    • -2 (2 voturi)    
     ... (Luni, 16 iulie 2012, 0:29)

     cucu-bau [anonim] i-a raspuns lui dj

     TVA se aplica la produse nu la salarii.
     • +3 (3 voturi)    
      nu mai spune? (Luni, 16 iulie 2012, 8:03)

      rin [anonim] i-a raspuns lui cucu-bau

      si banii dati pe produsele alea au cazut din cer?
      o familie care nu reuseste sa economiseasca da tva e salar.
 • +17 (19 voturi)    
  creste birocratia in primul rand (Duminică, 15 iulie 2012, 22:01)

  ciubex [utilizator]

  dar la ce te poti astepta la astia? USL-istii trebuie sa justifice cumva si nevoie de oameni mai multi pentru asemenea masuri.
  Asadar oricum o dau, numai bine nu o sa fie.
  Pe de alta parte ar trebui sa fie data o lege care sa oblige toate guvernele/parlamentele/presedintii sa nu se mai atinga de legile fiscalitatii timp de 5... 10 de ani. Asa bune, rele cum sunt ele la ora actuala. Daca se tot schimba de la an la an si se fac tot felul de experimente, nimeni nu o sa mai vrea sa inceapa o afacere pe aici ca nu se stie ce o sa trebuiasca sa plateasca peste 1 an. Nu isi poate prevedea / planifica afacerea pe termen lung.
  Asa ar fi incurajate afacerile si nu tunurile.
 • +20 (22 voturi)    
  O alta idee pt. Ponta (Duminică, 15 iulie 2012, 22:01)

  Alui [anonim]

  Reducerea salariilor si numarului bugetarilor.
 • +3 (3 voturi)    
  corect (Duminică, 15 iulie 2012, 22:12)

  moshu [anonim]

  Dupa mine, statul incaseaza undeva la 1500 EUR lunar si asta fara impozit pt ca sunt scutit, programator fiind. In momentul in care USL-ul ma va impozita, voi pleca instantaneu. Deci statul in loc sa castige acei 16-30% cat o vrea, va pierde 1500 EUR. Restul e can can.
  • -1 (1 vot)    
   Repeta dupa mine (Luni, 16 iulie 2012, 1:37)

   micul [utilizator] i-a raspuns lui moshu

   ooops , ooops ,, ooops !
   UPS e compania aceea de transport !
   • +1 (1 vot)    
    exact (Luni, 16 iulie 2012, 9:12)

    moshu [anonim] i-a raspuns lui micul

    UPS e compania accea de transport care imi va aduce contractul la semnat.
    Tu chiar nu esti prost ;)
 • -28 (30 voturi)    
  Ups! (Duminică, 15 iulie 2012, 22:16)

  adryan10 [anonim]

  Iata o lovitura pentru sustinatorii PDL si Basescu. Se stie ca cei cu venituri mari sustin pe astia (ptr ca le merge bine).
  • +24 (24 voturi)    
   E o lovitura pentru PNL in primul rand! (Duminică, 15 iulie 2012, 19:27)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui adryan10

   Multi privati, sedusi de Crin Antonescu si imbecilitatea lui arhicunoscuta acum, vor fi loviti si vor abandona pentru totdeauna PNL care oricum si-a incheiat rolul in politica romaneasca.
   Deci, nu stiii ce vorbesti!
  • +23 (25 voturi)    
   sau din alt motiv ce-ti scapa. (Duminică, 15 iulie 2012, 19:28)

   CNBC [utilizator] i-a raspuns lui adryan10

   Exista legea compensatiei universal valabile. Probabil astia care castiga peste media pe tara sunt mai bine pregatiti decat restul populatiei active, de unde si diferenta salariala. Diferenta sta in pregatire si unde exista pregatire o avea loc si o schimbare a opticii in politica. De unde rezulta asa - marea masa a multimii cu pregatire precara, pana in 10 clase voteaa USL, oamenii cu ceva in cap voteaza dreapta (nu nominalizez).
   • +9 (11 voturi)    
    nu numai in pregatire (Duminică, 15 iulie 2012, 19:48)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui CNBC

    ci si in modul in care muncesc. Sau altfel spus s-ar putea sa nu aiba mai multe diplome dar sa fi invatat mai constiincios. Mea culpa, tot pregatire se numeste. Ai dreptate.
  • +3 (3 voturi)    
   Eu muncesc 16 ore (Duminică, 15 iulie 2012, 21:33)

   LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui adryan10

   Eu muncesc 16 ore pe zi, si nu vine PSL sa munceasc ain locul meu, dar macar stiam ca nu imi ia toti banii, acum vine USL si spune ca trebuie sa imi mai ia in plus 14% din venituri, pe langa ce plateam
 • +18 (20 voturi)    
  sa traiasca asistenta sociala... (Duminică, 15 iulie 2012, 22:21)

  TDragos [utilizator]

  Iar o sa scada colectarea si o sa creasca evaziunea.

  Deci PNL-ul este de "dreapta"...

  In loc sa incurajam munca noi incurajam evaziunea.
  Personal refuz sa mai platesc impozite in Romania iar banii sa fie dati ca pomeni...

  http://www.antena3.ro/romania/aproape-1-000-de-pensionari-din-ploiesti-au-cerut-pensia-municipala-promisa-de-primar-in-campanie-175589.html
 • 0 (0 voturi)    
  Greva fiscala (Duminică, 15 iulie 2012, 22:25)

  herion [anonim]

  Ha ha ha....

  Ma asteptam la chestia asta din momemntul in care am auzit ca Liviu Voinea freaca menta mai nou pe la MF.

  Trebuie sa ne gandim serios sa gasim solutii sa ne protejam veniturile de omuletul asta pe care nu-l ducea mintea la un rationament mai lung de trei pasi.

  Uitati-va pe CV-ul lui, daca gasiti un loc de munca cat de cat serios, unde sa fi pus mana sa faca ceva sa-mi ziceti si mie va rog.
 • -3 (11 voturi)    
  detaliile conteaza (Duminică, 15 iulie 2012, 22:31)

  Technicus [utilizator]

  Totusi, totate tarile dezvoltate (inclusiv Canada si Statele Unite) au impozite progresive.

  Problema e ca-n Romania PSD-ul a aplicat inainte de 2004 procentaje foarte ridicate pe venituri modice.

  In plus, in Romania, impozitele pe case sunt mult mai mici decat cele pe masini, de exemplu (ca procent din valoare).

  Deci e totusi necesara o reforma fiscala.
  • +3 (3 voturi)    
   Frate, e vorba de veniturile din munca! (Duminică, 15 iulie 2012, 20:25)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Technicus

   1. E vorba de veniturile din munca. Nu le amesteca cu veniturile celor cu adevarat bogati (chirii, dividente, castiguri pe piata de capital, dobanzi, etc). Acele venituri nu au intrat in sistemul de venit global niciodata pana acum.

   2. "Problema e ca-n Romania PSD-ul a aplicat inainte de 2004 procentaje foarte ridicate pe venituri modice."

   Si acum de ce crezi ca o sa fie altfel? Impozitarea pe forta de munca e astazi cam pe la 43% (din cheltuiala salariala atat se duce la stat). Asta in conditiile in care impozitul pe venit e 16%, restul sunt contributii la sanatate, pensii, etc Mareste tu procentele astea si o sa ajungem lejer la 50% pentru salariile mai bune. Si atentie, ca nu vorbesc de salarii de 5000 de euro lunar, ci de salarii de 800-1000 euro lunar. Astia sunt bogatasii Romaniei pe care sa ii impozitezi practic cu 50%? Asa e in America? Aia care castiga un venit cat 2 salarii medii e impozitat cu 50%?

   3. Pentru cine a uitat: PIB/Capita in Romania e 6000 EURO anual. Asta fata de tarile din vest care au trecut de 20.000 de euro demult. Pentru a recupera decalajele Romania are nevoie de un ritm de crestere de 5-6-7% pe ani, ani si ani la rand. Si de investitii straine masive, capitalul Romanesc fiind subtire.

   Cu sistemul asta de impozitare o sa ne dezvoltam? Pai noi suntem Germania sau Canada? O sa ne ia Bulgaria toate investitiile, cu cota lor de 12%. Pana nu recuperam decalajele, nu merita sa crestem taxele.

   Bonus: o sa revenim la calculul impozitului global si la regularizarile anuale: un sistem horror, care necesita tone de functionari

   Rezultatul: MUNCA LA NEGRU/GRI, salarii in plic si alte cele.

   Singurul loc unde trebuiau crescute taxele erau impozitele pe proprietate. Si atat. Dar crezi? remember: Robert Negoita, mare mahar PSD, are in proprietate peste 1000 de locuinte, ca persoana FIZICA. Mai toti politicienii au de la 3-4 case in sus. Ce zici, o sa se mareasca taxele pe proprietate?

   Nu o sa avem decat o noua gatuire a clasei de mijloc si atat
  • +9 (13 voturi)    
   Bine zis "tarile dezvoltate" (Duminică, 15 iulie 2012, 22:50)

   Arcasu [utilizator] i-a raspuns lui Technicus

   Dar ca sa ajungi in acel club trebuie sa-ti consolidezi o clasa de mijloc solida, iar un venit brut de RON 4000 (sub EUR 1000), este departe de ceea ce inseamna in tarile mentionate de tine apartenenta la clasa de mijloc. In acele tari esti mai degraba la limita saraciei cu un asemenea venit.

   O reforma fiscala este necesara dar cred ca trebuie focalizata in primul rand pe fiscalizarea tuturor veniturilor. Am fost la un restaurant din Lipscani intr-o sambata seara si am cerut un bon fiscal. dupa parlamentari cu chelnerul care mi-a spus ca nu e contabila prezenta ca sa-mi puna stampila pe bon am obtinut...bonul fiscal nr.1 (evident ca localul era plin).

   Dar mai e mult pana departe...
  • +1 (1 vot)    
   bah..tu ori esti prost... (Luni, 16 iulie 2012, 15:05)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Technicus

   ..ori te prefaci!!
   iti spun atatia oameni ca inainte de 2004 era totul varza si tu insisti ca era foarte bine.. Foarte bine ce?

   Nu vreti sa intelegeti ca acum se compenseaza munca si competentele..
   Du-te naibii si munceste in SUA sau Canada si o sa vezi cat de dobitoc esti sa sustii ca si in Romania trebuie introduse impozitele diferentiate pe venit!!

   Pana nu ai de-a face cu ralitatile din acele tari, taci dreacu cu toate prostiile pe care le debitezi pe site sub diverse nume...

   Du-te si intreaba pe Ponta de ce nu mareste impozitul pe proprietate(cum ar fi normal) si apoi de ce statea Robert Negoita langa el la toate interventiile publice dupa castigarea alegerilor locale..!!

   Dar acum se vede cat de tembel este sustinatorul USL, sau cel putin ametit: pana acum spuneati ca vreti 25% din salarii inapoi, dar cand USL anunta cu surle si trambite ca mai cresc impozitele pe salariu(diferentiate), voua va suna mai bine decat reducerea cu 25% a salariilor si pensiilor.
 • -2 (2 voturi)    
  Nastase (Duminică, 15 iulie 2012, 22:33)

  radu [anonim]

  hai USL!
 • +15 (17 voturi)    
  Bravo Crin, bravo liberaliilor (Duminică, 15 iulie 2012, 22:43)

  Popescu [anonim]

  O măsură caracteristică pentru noul guvern cu parteneri liberali, pe principii liberale.

  Acum, în condițiile unei cote de impozitare de 16%, o cifră de afaceri de 5100 lei este taxată per total cu 45% pentru a rezulta un slariu net de 2800 lei.
  După introducerea cotei de impozitare de 30%, aceeași cifră de afaceri va rezulta într-un salariu net de 2340 lei, adică un impozit total de 55%.

  Acum, pentru a plăti deci un angajat cu 2800 lei în mână, o firmă trebuie să încaseze lunar 5100 lei din activitatea desfășurată (să zicem export). Din aceștia, 2300 lei (45%) se duc la stat, restul în buzunarul angajatului.
  După noua fiscalitate, din aceeași sumă de 5100 lei, statul va vrea 2760 lei (55%), lăsându-i angajatului doar 2340 lei.

  Ca angajat, de pe la jumătatea lui iunie începeam să lucrez pentru mine, până atunci lucram pentru stat.
  Main nou statul vrea să lucrez pentru el până în august.
  • +3 (3 voturi)    
   Nici macar pentru stat. (Duminică, 15 iulie 2012, 23:52)

   Cri [anonim] i-a raspuns lui Popescu

   Doar pentru niste paraziti ajunsi in diverse posturi prin ... vot :D Adica, si suedezii, de pilda, platesc impozite mari, si nu o duc chiar rau. Gastile noastre politice sunt niste paraziti care isi schimba culoarea dupa cum le vine, dar nu si obiceiurile parazitare. Si, cel mai rau, sunt desemnati sa faca asta de chiar corpul pe care il paraziteaza. Cel mai bine am vazut asta in campania pentru Nicusor Dan, cand oamenii nici nu puneau in discutie faptul ca Oprescu sau Prigoana ar fi corupti, majoritatea erau convinsi, dar ... nu li se parea prea grav. Este absolut stupid ce vor parazitii sa faca acum, cei care castiga destul de mult ca sa fie afectati de aceste impozite sunt prea putini ca sa faca diferenta de venituri la buget. Saracii nu vor fi mai putin saraci, doar ca cei care aveau un trai cat de cat decent o vor duce mai prost. Eu chiar mi-am dorit si inca imi doresc sa raman in tara, dar nu chiar cu orice pret. Nu doar ca niste niste cretini sa aiba macar multumirea ca nimeni nu o duce prea bine, dupa ce si-au dat votul pentru o punga de ceva ani de zile (sau pentru ca le-au sticlit ochii cand au vazut un stadion sau un pod cu preturi triplate, si pe care majoritatea le vor folosi doar de cateva ori pe an sau chiar niciodata), ca doar la atat i-a dus mintea, si ei tot saraci au ramas.
  • +1 (1 vot)    
   Regulă simplă (Luni, 16 iulie 2012, 0:01)

   Popescu [anonim] i-a raspuns lui Popescu

   O regulă simplă ca să vă calculați noul salariu după chelirea cu impozitul progresiv: înmulțiți cu 0.835 suma pe care o luați acum în mână.

   Exemplu:
   - acum: 2800 lei
   - după: 2800 * 0.835 =~ 2340
 • +3 (3 voturi)    
  Austeritate pentru cei cinstiti (Duminică, 15 iulie 2012, 22:48)

  sorin [anonim]

  Ma asteptam. Vor fi afectati in primul rand cei cu credite. Oricum, USL stie ca cei care aveau salarii mari nu prea votau cu ei. Ne intoarcem la sustinerea lenii din Romania si a smecherilor.

  Austeritatea nu numai ca nu va disparea, ci se va accentua: in primul rand pentru cei care muncesc cinstit.
 • +2 (4 voturi)    
  cu alte cuvinte (Duminică, 15 iulie 2012, 22:54)

  la [anonim]

  daca te-ai bazat si tu ca tot omul pe un salariu sa zicem peste medie, si ti-ai facut un credit in euro pentru un apartament, o data ca euro a crescut enorm iar acum lovitura de gratie ar fi ca vei ramane si cu mai putini lei in mana.
  Stim cu totii ca impozitarea progresiva nu incurajeaza munca. Dar are ca rezultat sigur voturi din partea celor ce nu vor sau nu pot munci.
  Un singur lucru am sa-ti spun: prostule! Cum ti-ai permis tu sa crezi ca vei avea stabilitate si predictibilitate si ca ar fi suficient daca tu personal te poti baza pe propriile forte. Las-o dracu de munca, apuca-te de baut! In ritmul asta, cand vei ajunge la pensie, sa nu te astepti sa-ti dea cineva ceva!
 • +2 (2 voturi)    
  votati asiatatii!! (Duminică, 15 iulie 2012, 22:56)

  alecu [anonim]

  acum clasa de mijloc care produci ceva in tara asta ai inteles de ce trebuie sa iesi la vot si sa votezi contra acestor nesimtiti!
  luam de la cei ce produc si dam la asistati si sa avem noi de unde fura dupa 8 ani de suferinta!!
  asa incurajeaza socialistii munca!!
  ura milogii au castigat, comunismul este in plina restauratie!
  imbulziti-va la plata taxelor si impozitelor sa aiba de unde da pomenile promise!!
  fuga la granite ca se inchid usile!!!
  ce parere au jivinele liberale dupa ce au stat atita timp la guvernare?
  pe curvele unpriste si minorite nu merita sa-i mai intrebati ca ei nu au fost deloc la guvernare
  !!
 • +2 (4 voturi)    
  nu v-ar fi rusine sa va fie, mincinosilor!! (Duminică, 15 iulie 2012, 22:57)

  gica [anonim]

  Tocmai ce v-ati ridicat toata clasa de mijloc impotriva!!
  solutia evaziune la greu si neplata impozitelor!!
  • +1 (1 vot)    
   corectie (Luni, 16 iulie 2012, 9:47)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui gica

   clasa de mijloc niciodata nu a votat in majoritatea ei cu PSD.
 • +2 (4 voturi)    
  Va fi mai rau! (Duminică, 15 iulie 2012, 23:26)

  MateiB. [anonim]

  Asta era, stimati concetateni! Revenim la solutia de impozitare a muncii dinainte de 2004! Cei care muncesc mai mult, sa plateasca disproportionat mai mult!

  Va inchipuiati cumva ca USL va cauta solutii inteligente de crestere economica? Nici vorba, va aplica cea mai banala metoda de a stoarce bani de la romanii care se straduiesc din greu sa le fie mai bine. Deci, va fi mai rau decat inainte!
 • +1 (3 voturi)    
  sper ca lovitura de stat sa-i trezeasca pe oameni (Duminică, 15 iulie 2012, 23:30)

  mirceacr [utilizator]

  cand intrebi pe cineva care e contra lu' Basescu, o sa-ti raspunda o sumedenie de cuvinte, fara logica si legatura intre ele, fara punct si virgula; o sa trancaneasca doar nervos, agitat ...fara noima: in primele trei cvinte o sa fie Udrea, apoi in urmatoarele 5 Boc, ....anastase..si tot asa; fara predicat !

  scuze, dar ... Udrea, Anastase...sunt parfum, in orice context negativ tot dau bine macar vizual, comparativ cu ...dublarea impozitelor la 30%, gatuirea celor care muncesc si "inlesnirea" celorlalti ...si tot asa !

  300 de parlamentari ? reorganizarea administrativ-teritoriala ?! astea sunt parghiile de reducere a cheltuielior statului, NU marirea taxelor MUNCA !

  daca nu se trezesc romanii rapid la realitate caci oricum au uitat repede, mult prea repede ...o sa fie vai si amar !
 • +1 (1 vot)    
  m-am lamurit (Duminică, 15 iulie 2012, 23:58)

  andimi [utilizator]

  deci e clar, eu degeaba muncesc 16 ore/zi si iau 4000 lei/luna, ma vor taxa cu 30%, iar ala ce lucra 8 ore si ia 1000 va fi taxat cu 10%. Curat cinstit si buna incurajare a muncii!
 • +4 (4 voturi)    
  Aberant... (Luni, 16 iulie 2012, 0:01)

  Vlad [anonim]

  Sa ne uitam un pic la taxarea si salariile din Franta si Germania:

  Franta:
  Up to €6,088 0%
  Between €6,089 - €12,146 5,5%
  Between €12,147 - €26,975 14%
  Between €26,976 - €72,317 30%
  Above €72,317 41%
  Salariu mediu pe an in Franta: 40000 de euro

  Germania:
  0% Up to 8,004
  14% 8,005-52,881
  42% 52,882-250,730
  45% 250,731 and over
  Salariu mediu pe an in Germania: 42000 de euro

  Cum putem sa vorbim de procente de taxare comparabile cu Germania si Franta cand venitul mediu brut anual in Romania este de 10 ori mai mic iar preturile comparabile?

  In alta orine de idei, poate cineva sa afirme ca PNL-ul mai "exista"? Poate cineva sa afirme ca USL-ul are la baza ceva din doctrina liberala?

  Vai de noi cu USL-ul la putere! Eu unul m-am saturat sa sustin pseudo-revolutionarii, pensiile speciale si programele sociale pentru lenesi. Problema e ca fac parte din minoritate iar "majoritatea" mi-a tot ales "conducatorii" in ultimii 22 de ani.
  • -3 (3 voturi)    
   dar pana in 2004 cum a fost? (Luni, 16 iulie 2012, 10:11)

   tolok [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   Nu nivelul salariilor conteaza, ci distribuirea venitului tarii. Sistemul progresiv atenueaza extremele.
 • +3 (5 voturi)    
  Foarte frumos. Bulgaria here we come! (Luni, 16 iulie 2012, 0:24)

  Andy [anonim]

  Bulgaria are cota unica 10% (ZECE la SUTA). Se vede la voi USLasilor?
  Deci toate firmele vor emigra acolo si in Romanica impozitele vor veni din...aia
  Daca voi aveti impresia ca oamenii care au ceva in cap vor mai sta pe aici multa vreme ca sa fie FURATI de PONTA si restul, va inselati amarnic.
  Numai prostii vor mai ramane aici ca sa plateasca o gramada de bani DEGEABA la stat.
 • -5 (5 voturi)    
  iar se fac speculatii (Luni, 16 iulie 2012, 0:32)

  eugen [anonim]

  Din ce vad eu, stirea are rolul de a speria oamenii, mai ales in contextul referendumului.
  Multi uita ca exista niste patronate, care au si ele un cuvant de spus.
  Si inca ceva, multi nu stiu ce inseamna impozitare in trepte, iar procentele sustinute in stire sunt nerealiste.
  • +1 (1 vot)    
   Lasa vrajeala (Luni, 16 iulie 2012, 9:52)

   manipulantu [anonim] i-a raspuns lui eugen

   Nu incerca sa manipulezi.
   Pana in 2004 tot asa a fost. Schimba doar denumirea: globala, progresiva.
   Comunistii au impozitat numai munca cinstita si performanta.
   Nu stiu si nu pot decat:impozitare progresiva!
   Cote din ce in ce mai mari pentru "nerusinatii" care muncesc!
 • +3 (3 voturi)    
  Asta sta stimulent pt economie (Luni, 16 iulie 2012, 0:44)

  EQUANT [utilizator]

  Sa-l mai vad eu pe ala care o sa se mai zbata sa-si creasca salariul peste pragul de impozitare; s-ar putea sa ajunga sa aiba mai putini bani cu el "crescut".
  E bine, sa ne plafonam cu totii, sa facem o uniformizare a salariilor ... puturosii cu 10mil salariu sa fie fericiti, "hotii" cu 4000 ron brut sa aiba si ei tot 10 mil net .... toata lumea sa aiba 10mil salariul! S-ar elimina multe nemultumiri in felul asta.

  COMUNISM, here we come!
 • +2 (4 voturi)    
  Bugetari (Luni, 16 iulie 2012, 0:47)

  vasile-roaita [utilizator]

  Sa-i taxeze pe bugetari si pe pensionarii de lux, iar la privati sa micsoreze impozitele ca sa-i aduca si sa-i mentina pe aia care sint in tara.
  • -1 (1 vot)    
   bugetarii au deja salarii mici (Luni, 16 iulie 2012, 10:10)

   tolok [anonim] i-a raspuns lui vasile-roaita

   Bugetarii deja au salarii mici, marea lor majoritate. Vreti servicii de calitate dar ce oamenii credeti voi ca se angajeaza pe salarii de 3 lei la Stat? Sa mai scada nitel si salariile de la privat ca prea e diferenta mare.
   • +1 (1 vot)    
    Eficientizare (Luni, 16 iulie 2012, 12:22)

    vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui tolok

    Sint prea multi bugetari in tara asta, multi dintre ei isi iau doar salariile fara sa faca nimic. Trebuie dati afara pe capete iar cei care au ramas sa-si justifice munca si sa ia eventual salarii mai mari. Nu le comvine la bugetari sa-si caute la privati sau sa-si deschide propriile firme. Vremea pomenilor a trecut.
 • +1 (3 voturi)    
  deja vu (Luni, 16 iulie 2012, 1:01)

  angajator [anonim]

  cand nea nastase ca si reprezentatnt de guvern comunist s-a gandit ca proaspat venit sa mareasca taxele. pe principiu noi nu cream nimic, dar luam de la cei care mai au, angajatorii ca sa ramana in buget au restructurat, deci i-au dat lui domnu' nastase someri proaspeti. ceea ce se va intampla si acum. deci domnii in loc de grafice si cifre mai bine ar face o lectie de istorie si ar citi ce s-a intamplat atunci. deci bani tot nu vor avea, cum n-au avut nici atunci, ca de-aia au pierdut ulterior alegerile. ar fi bine ca romanii sa-si aduca aminte ca acum in criza, au trait cu mult mai bine decat pe vremea oricareia dintre guvernarile lui Iliescu.
 • +4 (4 voturi)    
  Pai fusese vorba ca 16% ramane cota cea mai mare (Luni, 16 iulie 2012, 1:18)

  adi rus [anonim]

  Pai ce fac Crin si Ponta acum? Calca in picioare toate promisiunile populiste pe care le-au facut cand erau in opozitie? Ponta zicea ca daca va trece la sistem de conta diferentiata vor pastra cota de 16% ca fiind maximala. Si asta chipurile ca sa reduca povara fiscala de pe umerii celor saraci. Acu vad ca vorbeste de 30%? Pai cum adica? Eu nu sunt de acord cu asa ceva. De ce eu daca a 4000 ron salariu sa platesc 30% iar cel care are 3800 sa plateasca 20%? E cinstit? Comunisti ce sunt ei. Crin ai terfelit pur si simplu notiunea de partid liberal. L-ai transformat intr-o cloaca de comunisti mincinosi si hoti. Sa-ti fie rusine.
 • 0 (2 voturi)    
  Hotii (Luni, 16 iulie 2012, 1:32)

  un roman [anonim]

  Aceeasi Marie cu alta palarie. Niste boti care merita impuscati. Succes Romania. Ne asteapta vremuri grele.
 • +5 (7 voturi)    
  am avut o revelatie (Luni, 16 iulie 2012, 1:45)

  happy feet [anonim]

  deci sunt bogat? castig mai mult de 4000 ron intr-o multinationala...dupa 7 ani de munca pe branci. in 2005 aveam 800 ron si stateam la camin :))
  acum castig de 6 ori mai mult dar mare parte din bani se duc pe rate, ca am casa, nu mai stau la camin :))
  dar am fosti colegi de facultate care au terminat cam tot ce se putea termina si stau in continuare bine mersi la camin...am si vecini care stau in fiecare zi pe bancuta si scuipa seminte pentru ca sunt asistati social...am si pensionari in bloc, care in autobuz imi arunca plasa in cap ca sa se aseze pe scaun, asta in timp ce eu ma lupt la usa sa intru in autobuz sa ajung la serviciul unde castig banii din care ii intretin pe cei 2.4 pensionari care se lupa pe un scaun in autobuz...
  am masina, am bicicleta, stati linistiti...dupa cum voi avea si bilete de avion pentru o alta planeta, pe care se arata putina recunostinta si celor care muncesc, nu numai pramatiilor care cer asistenta de la stat.
  • 0 (4 voturi)    
   munciti pe branci? parca ati fi singurii (Luni, 16 iulie 2012, 10:08)

   tolok [anonim] i-a raspuns lui happy feet

   Ce se mai vaita corporatistii ca muncesc pe branci! Sa vedeti ce inseamna muncit pe branci cand ai un ogor de ingrijit, sa pui porumb, sa scoti buruieni, sa aduni stiuletii, sa ii macini la moara si la sfarsit abia ati ajung banii sa cumperi de-o recolta viitoare si sa nu mori de foame. Voi aveti habar cum muncesc oamenii de la tara pe branci, ba? Jumatate din populatia Romaniei e la sate, au o viata chinuita, vai de ei.
 • +2 (4 voturi)    
  prosti suntem (Luni, 16 iulie 2012, 2:08)

  raluca [anonim]

  ca nu ne organizam, sa adunam semnaturi pentru initiativa legislativa cetateneasca pentru impozitele astea. cate una in fiecare luna. asa, or sa se plictiseasca, n-o sa mai discute si legea o sa treaca tacit.
  eu iau peste 4000 ron brut, imi castig greu banii si m-am saturat sa ma simt ca in fata unui pluton de executie cand imi primesc fluturasul de salariu. si mi-ar placea tare mult ca daca imi iau 30% impozit, sa se introduca si votul cenzitar, sa nu am aceeasi valoare ca si minoritarii neplatitori de taxe pe care trebuie sa ii tin in spinare.
  • +1 (3 voturi)    
   vis frumos (Luni, 16 iulie 2012, 9:51)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui raluca

   continua sa visezi.
   Asta nu inseamna ca nu ai dreptate
  • -1 (3 voturi)    
   hai, soro, ne lasi (Luni, 16 iulie 2012, 10:04)

   tolok [anonim] i-a raspuns lui raluca

   Muncesti la greu? Ia te du la sapa la cules cartofi sa vezi acolo munca.
   • 0 (0 voturi)    
    asta ar putea sa faca (Luni, 16 iulie 2012, 14:30)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui tolok

    dar tu poti depune munca pe care o depune el?
 • +2 (2 voturi)    
  sau (Luni, 16 iulie 2012, 5:07)

  c# [anonim]

  sau mai bine impozitati luxul in care traiti, averile, proprietatile, masinile scumpe, caviarul, alcoolul, tutunul, armele. din salariu nu se va imbogati nimeni niciodata...
 • -1 (3 voturi)    
  masura liberala (Luni, 16 iulie 2012, 6:19)

  cldtoma [utilizator]

  si "liberalii" cu ce se vor mai lauda?. ca pana acum o faceau cu cota unica ( intradevar o masura foarte buna). ne intoarcem in timp pe vremea lui nastase cu impozitul diferentiat
  • +1 (1 vot)    
   hello (Luni, 16 iulie 2012, 14:31)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui cldtoma

   daca tine eu mine atunci Basescu a insistat sa se ia decizia si sa se publice in MO cota unica pana la sfarsitul anului ca sa se aplice din ianuarie, ca tariceanu tot incerca sa amane...
 • +2 (2 voturi)    
  nedumerire (Luni, 16 iulie 2012, 7:14)

  ce conteaza [anonim]

  Curios e ca informatia asta nu apare pe nicaieri. Am cautat pe alte site-uri si nimic. Probabil ca e dinamita curata, daca oamenii se vor prinde de intentia de a li se umbla la buzunare isi vor manifesta sigur bucuria cu stampila. Daca o mai adaugam si pe aia cu votul dupa unde platesti impozitul atunci nici in CSI nu mai avem loc. Pariu ca dupa dublarea impozitului veniturile bugetare vor scadea, romanii sunt inventivi si stiu bine sa fenteze fiscul.
 • -1 (5 voturi)    
  foarte bine (Luni, 16 iulie 2012, 7:22)

  gimini [utilizator]

  De apreciat daca vor face acest lucru. Era nevoie de multa vreme de impozitarea progresiva. De fapt nu ar fi trebuit niciodata sa trecem la cota unica. Singurul efect palpabil al cotei unice a fost ca o parte a bizonilor - nu toti! - au avut mai multi bani de spart ceea ce a facut sa se inflameze bula imobiliara din cauza careia suferim acum.
  • 0 (0 voturi)    
   Frate bizon... (Luni, 16 iulie 2012, 16:52)

   obikeno [utilizator] i-a raspuns lui gimini

   ... pe ce lume traiesti?
   Cum sa te spargi in figuri pentru 3-4 milioane in plus? Pentru unii asta e diferenta intre a mai iesi o data sau de doua ori pe luna pe afara si a sta in casa.
 • -1 (3 voturi)    
  ... (Luni, 16 iulie 2012, 7:22)

  Ariona [utilizator]

  Acest tip de impozitare progresiva nu va gace decat sa scada salariile in privat, dar nu si la stat.
 • +2 (4 voturi)    
  PSD (Luni, 16 iulie 2012, 7:33)

  omliber [utilizator]

  PSD-ul asa a guvernat. Cu fiscalitate mare, cu inflatie mare. Nimic nou sub soare!!!
  Au dat 3 - 4% la pensii si salarii si au crescut inflatia si pana la urma, crescand preturile, oamenii sunt in pierdere. Nu inteleg de ce, noi, romanii, uitam si ne lasam pacaliti...
  In plus poate guvernul sa vina cu o mie de dezmintiri!! Avand in vedere componenta guvernului si calitatea ministrilor nu credem nimic!!!
 • 0 (0 voturi)    
  ca doar nu a mintit crin (Luni, 16 iulie 2012, 7:52)

  sorin [anonim]

  http://realitatea.mobi/802099
 • +1 (3 voturi)    
  puteam sa jur (Luni, 16 iulie 2012, 8:31)

  dani [anonim]

  Eram sigur ca asta vor face.Uite asa o sa mai pierd 2-3 milioane la salar, euro a crescut.Pentru ce drac sa mai stau in tara asta?
  Dar "REVOLUTIONARII" aia care castiga vreo 2500 lei net, si stau acasa? Suntem condusi de cattiva zeci de mii de revolutionari si de inca cateva milioane de pensionari si bugetari, asta e.Uita toti ca banii de fapt din sectorul privat vin.O sa plece toti care au ceva in cap, sa vedem de unde mama lor mai platesc pensii, revolutionari nesimtiti si asa mai departe.
 • +1 (3 voturi)    
  oooooooooooooo (Luni, 16 iulie 2012, 8:34)

  santi [utilizator]

  nu ai vrea sa incepi impozitarea cu proprietatile din testamentul lui bombonel??????apoi cu lichiditatile ???si poate aflam si cum a castgat cinstit aceasta avere?????????????poate dna-aul stie???pai si daca tot faci extinde ptr.toti parlamentarii....
 • +1 (3 voturi)    
  alooo (Luni, 16 iulie 2012, 8:46)

  santi [utilizator]

  daca tot vreti sa impozitati progresiv....o solutie ar fi impozitarea testamentelor de parlamentar(sinucigasi..ori viitori sinucigasi}ptr ca ce veti gasi o sa va ia mult timp si sa contabilizati......dapai sa impozitati.....si...nu mai cereti declaratii de avere ....e mai graitor testamentul si parca ceva mai realist nu???
 • +4 (4 voturi)    
  MDa (Luni, 16 iulie 2012, 9:00)

  ion [anonim]

  Un sut in ficat la patura medie, aia minuscula si cvasiinexistenta. Ok sa zicem ca dam bani mai multi la stat. O sa se imbunatateasca ceva? O sa fie scolile mai performante, te pomeni ca daca nu mai dau 16% ci 30% Politehnica din Bucuresti o sa se fie MIT al Europei. Nu cred; invatamantul o sa fie la fel de praf. Poate spitalele o sa fie mai bune, nu prea cred; dar macar justitia o sa fie mai buna? Atunci de ce sa dau mai multi bani la hotii astia de la USL?
  Singurul efect va fi ca va creste si mai mult evaziunea, munca la negru, niste firme isi vor baga picioarele si o sa plece(vezi ING acum 1 an 2, acuma Eureko da semne de duca), si per total o sa fim toti mai saraci. DAr macar nu ne conduce Basescu ura ura, nu conteaza ca mancam pufuleti important este ca "dictatoru" de Basecu nu este si burghezii aia de castiga 4000 de lei pe luna sunt impozitati
 • +2 (4 voturi)    
  Traiasca USL!!!!! (Luni, 16 iulie 2012, 9:17)

  mihai [anonim]

  Acum ceva timp (inainte sa cumpere parlamentari) se jurau ca nu umbla la impozitul pe salariu, acum una din primele masuri economice (ca pana acum nu s-au ocupat decat de masuri politice in general) este EXACT sa mareasca impozitul!!!!! Traisca! La mai mare! Probabil ca va trebui sa ne ducem la patroni cu demisia pe masa si cu cerere de colaborare pe vreo cine stie ce firma fantoma, sau emigram toti prin cine stie ce tara normala, pentru ca din cate vad Romania in mai putin de o luna a reusit sa devina o gluma!
 • +2 (4 voturi)    
  O PROSTIE CAT CASA (Luni, 16 iulie 2012, 9:42)

  Trident [utilizator]

  Numai niste incompenti, rau intentionati si tradatori de tara si de neam se pot gandi la un astfel de sistem de impozitare in Romania de astazi.
  Daca nu ar fi asa atunci AR REDUCE IMPOZITUL PE PROFIT LA 12%
  Comunistii astia mafioti de doi bani au falimentat intentionat Romania dupa 1990 pentru a o cumpara pe 1 leu si acum o iau de la capat.
  ,,Marii investori" romani gen Voiculescu, Vantu, Patriciu, asteapta la taraba.
 • +2 (4 voturi)    
  O prostie (Luni, 16 iulie 2012, 9:43)

  sorin [anonim]

  Masura asta va prinde la aia care nu muncesc nimic toata ziua, castiga 800 de lei si se plang ca e greu in Romania, de fapt asta e si filozofia PSD, cine munceste si castiga in tara asta , merita sanctionat si deci impozitat la sange...pacat...si asa suntem o tara de asistati sociali, de handicapati, de pensionari la 40 de ani...sincer nu inteleg cui va folosi masura asta, daca 4000 de lei e considerat super salariu in Romania, atunci chiar nu mai e nimic de facut pe aici...cota unica era singura masura care mai tine in viata amarata asta de economie romaneasca...si asa impozitul pe profit e de fapt 32%, 16% +16% pe dividende...ca sa nu mai vorbim de cat de greu e de adimistrat o impozitare cu trei trepte, impactul masurii va fi urmatorul: vor mai emigra inca cateva zeci de mii de specialisti care castiga peste medie in Romania si care vad ca nu primesc nimic pentru ceea ce dau la stat sau vor trece la salariul minim pe economie si restul ii vor scoate cum vor putea la negru...
 • +2 (4 voturi)    
  masura tipic comunista (Luni, 16 iulie 2012, 9:44)

  bunul_simt [anonim]

  pai de ce muica sa vedem unde se risipesc banii aia de la buget in contracte cu tot felul de baieti destepti, nu mai bine crestem impozitu'? asa inlocuim baietii lor cu baietii nostri, se sifoneaza aceleasi sume de bani, ba mai marim si pensiile sa se bucure votantii nostri. curat murdar coane fanica.

  in caz ca citeste un membru USL, retine si transmite partidului urmatorul mesaj: marirea taxelor si taierile de salarii/pensii sunt apanajul INCAPABILILOR! o astfel de masura o poate lua si un imbecil cu 4 clase, nu-i nevoie de multa substanta cenusie. nu avem nevoie de o armata de guvernanti pentru asta!

  nu mai discut de moralitatea unui impozit progresiv. nu suntem egali? de ce munca mea sa aiba un procent de impozit mai mare? sunt mai fraier, sau? cota unica e oricum un impozit progresiv: 16% din 1000 lei sunt diferiti de 16% din 5000 lei. daca statul era moral ne punea sa platim sume fixe. 500 RON sanatate, 100 RON pensie, etc. de ce eu si costica sa platim diferit? nu beneficiem de aceleasi servicii din partea statului?
 • +1 (3 voturi)    
  Ce valoare are faptul ca azi dezminte? (Luni, 16 iulie 2012, 9:59)

  marvio [utilizator]

  USL dezminte in aceasta dimineata ca va discuta cu FMI despre impozitarea progresiva. Ce valoare are faptul ca azi dezminte si maine aplica?

  Problema este ca actualii guvernanti si-au erodat o mare parte din credibilitatea pe care o aveau acum 2-3 luni in doar cateva zile, iar societatea civila, desi adeptul schimbarii, a comutat din nou, dezamagita de ceea ce se intampla.
 • +1 (1 vot)    
  Trebuie acoperite gaurile (Luni, 16 iulie 2012, 10:11)

  Nila [utilizator]

  Cum altfel vreti sa acoperim gaurile generate de plata pensiilor? De produs se produce prea putin (software, auto, muntii nostri aur poarta noi cersim din poarta-n poarta, etc) iar noi suntem un popor de cersetori, ne-am obisnuit sa intindem mana sa ne dea guvernul. Din pacate, noi, tinerii, mai avem de suportat cel putin 10 ani aceste aberatii fiscale, pana cand patura de pensionari care ne-a mancat zilele de tinerete vor fi fost oale si ulcele. Pensionarii de-acum au stat ca dobitocii 45 de ani sub comunism, tot ei au primit de la nea Iliescu apartamente pe 2 salarii pe care le-au vandut pe 130.000 EURO in plin boom (din a caror dobanda platesc zarzavaturile prin piata de dimineata pana seara), tot ei sunt cel mai usor de manipulat cu mici si bere in campaniile electorale. Ce sa facem acum... asteptam... asteptam...
 • +2 (2 voturi)    
  impozit maxim (Luni, 16 iulie 2012, 10:16)

  pozit [anonim]

  "cota maxima de impozitare a venitului personelor fizice va fi de 30%"

  pai cum adica? in prezent e 43% din venitul muncit, cu celelalte 2 impozite fiscale, "sanatatea" si "pensia" ...

  sau defapt ei intentioneaza sa treaca peste pragul de 60% ... succese ...
 • -1 (5 voturi)    
  dezinformare clasica (Luni, 16 iulie 2012, 10:25)

  amycus [utilizator]

  Intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro Biroul de presa al Guvernului dezimte informatia potrivit careia oficialii romani vor propune in cadrul discutiilor cu reprezentantii FMI trecerea la impozitarea progresiva.

  voi pastrati in continuare articolul in capul paginii, pt ca publicul tinta sa se indigneze in continuare...
 • +1 (1 vot)    
  chix (Luni, 16 iulie 2012, 10:31)

  catalin [anonim]

  Se pare ca urmeaza un nou chix pentru cei care muncesc. In loc sa se confiste averile nejustificate (Nastase, Voiculescu, Videanu, Olteanu, si gasca de la UDMR), politicienii prefera sa ia banii celor care muncesc. In mod concret asta arata ca incurajare a furtului si descurajarea muncii. "Felicitari"
 • 0 (2 voturi)    
  Super! (Luni, 16 iulie 2012, 10:32)

  umoristu [anonim]

  Impozitati pe cine si cu cit vreti, in 2013 voi deveni evazionsit. In loc sa scadeti impozite, taxe si TVA...sa rasufle si economia si cei putini ce totusi produc si muncesc INCA in tara asta....sufocati si mai tare tot ce misca.
  Normal....politrucii nu prea stiu ce e aia munca...au fugit de ea ca dracu de tamiie, intrind in politica. Si dara pe spagi nu platesc nici impozit, nici TVA :)
  Nu e destul ca ne omoara cursul euro si TVA-ul de 24% ,,,mai impozitam si progresiv ca sa il penalizam cit mai serios pe ciumpalacul ce are tupeul si nebunia de a cuistiga peste minimul pe economie si de o si face cinstit si raportindu-si veniturile!
  F bine,...stiu macar un ciumpalac fraier care va deveni evazionist cu dedicatie, oricum tot ce imi is statul pina acum e jaf curat, pe retur nu se vede nimic..nici educatie, nici sanatate, nici respect la autoritati si servicii publice....platind impozite alimentam pusculitza din care se infrupta politrucii, firmele lor de casa si armata inutila de functionarime idioata si birocratica.
  Pina acum m-ati jefuit de 16% ..plus alte si alte contributii....bagati voi impozitul gradual si o sa mai primiti 0 - zero !
 • +1 (1 vot)    
  statul contra firme (Luni, 16 iulie 2012, 10:40)

  Master [anonim]

  In aceasta tara sunt 3 feluri de firme:

  - firme serioase care platesc taxe si impozite si la care conteaza forte mult imaginea si relatia cu statul
  - firme care platesc impozite cat mai putin posibil si care incearca pe toate caile sa ajunga pe pierdere
  - firme care lucreaza la negru si care nu platesc decat foarte putine taxe.

  Orice marire de taxe si impozite ii va afecta pe primii si ii va avantaja pe cei din categoriile 2 si 3.

  Concluzia clara este ca nu se va castiga nimic.

  Sistemele progresive sunt bune in tarile dezvoltate.

  Romania este o colonie economicacu o economie preponderent agricola, care nu produce decat lohn, nu are cercetare, nu are resurse naturale mari, nu are bani si isi pierde in fiecare zi capitalul uman de valoare.
 • +1 (3 voturi)    
  Nu se poate asa ceva (Luni, 16 iulie 2012, 10:40)

  mda [anonim]

  Este inadmisibil ca aceasta guvernare sa atace tot salariile celor care muncesc cinstit, aduc o plus valoare Romaniei. Nu este de ajuns ca platim peste jumatate din salarii la stat, acum vor sa platim si mai mult.
  Ati vrut guvernare PSD, acesta este rezultatul !!!
  • +1 (1 vot)    
   moshule (Luni, 16 iulie 2012, 11:05)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui mda

   cine a vrut guvernare PSD

   asta e esenta politicii, stanga cheltuie banii altora pana cand nu mai are ce cheltui
  • -1 (1 vot)    
   Nu se poate! (Luni, 16 iulie 2012, 12:16)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui mda

   Intr-adevar, nu se poate asa ceva. De asta, daca te uiti un articol, nimeni nu specifica cine a zis ca va propune asa ceva. E doar o dezinformare grosolana marca Hotnews. Guvernul a dezmintit clar aceasta informatie, iar cei de la Hotnews au pus ghilimele fara a specifica cine a zis asa ceva.
 • +2 (2 voturi)    
  Asta e doar ideea Bunicutei .... (Luni, 16 iulie 2012, 11:15)

  anonim1234 [utilizator]

  Cred ca e momentul sa impachetam domnilor. Se pare ca tovarasii ne vor plecati din tara.
  Eu ii cred in stare. Adormitul Crin nu are nici un cuvant de spus. Este doar adormit.
  Degeaba se dezminte, este singura posibilitate sa stranga bani la buget. La un calcul simplu, cei peste 4000 ron, o sa aiba cam cu 12% mai putin net. Pai, in acest conditii eu de ce sa ma mai duc la munca ? Pai nu mai duc, pe bune. Sa muncesc ca ala care nu a invatat sa ia bac-ul sa ia bani de la mine ? Nu mi se pare nici macar logic. Tovarasi, o sa distrugeti de tot tara asta.
 • -3 (3 voturi)    
  Campanie electorala (Luni, 16 iulie 2012, 11:28)

  mos_alex [utilizator]

  Oameni buni, nu mai luati de buna tot ce vedeti in ziar. Articolul acesta este o campanie electorala PRO Basescu. Nu o sa se introduca impozitul progresiv pentru ca e ilegal in Europa, si nici eu nu-si permit sa piarda firme straine care aduc bani la bugetul statului. Asta e campania si circul lui Basescu sa isi adune sustinatori, la fel cum a fost si sloganul "Jos Comuismul", ce a prins destul de bine in randul oamenilor.
 • +1 (1 vot)    
  Orice impozit pe munca va fi mai mic de 16% (Luni, 16 iulie 2012, 12:58)

  marvio [utilizator]

  De ce sa fim carcotasi? Ponta tocmai a dezmitit la "Gandul Live" ca niciun impozit nu va fi mai mare de 16% in 2013 (desigur, uitase de TVA). Dincolo de 2013 nu s-a pronuntat sigur, intrucat planul va depinde de sustinerea in parlament.

  Oricum, dupa alegerile din toamna, guvernul mai poate introduce inca un impozit pe venit, tot de 16%, unul nou, sa-i zicem impozit de solidaritate - si isi respecta astfel promisiunea ca niciun impozit pe venit sa nu depaseasca 16%.
 • -3 (3 voturi)    
  Dap (Luni, 16 iulie 2012, 13:25)

  Itic [utilizator]

  Ups ! Hotnew bila neagra.
 • +2 (2 voturi)    
  45% - taxa reala actuala (Luni, 16 iulie 2012, 16:12)

  mr. no comment [utilizator]

  Toate sumele detaliate (Fluturaşul de salariu)
  Sume referitoare la angajat
  Salariul brut
  5000
  Bonuri de masa
  0
  Sporuri impozabile
  0
  Reţineri angajat
  CAS individual 10.5 %
  525
  Şomaj 0.5 %
  25
  Asigurări de sănătate 5.5 %
  275
  Deducere personală funcţie de bază
  0
  Impozit pe salariu
  668
  Sporuri NEimpozabile
  0
  Salariul net
  3507
  Sume referitoare la angajator
  Reţineri angajator
  CASS 5.2 %
  260
  Şomaj 0.5 %
  25
  CAS 20.8 %
  1040
  FNUASS 0.85 %
  43
  Fond de risc si accidente 0.4 %*
  20
  Fond creanţe salariale 0.25 %
  13

  V-am trecut aici sa vedti toti cati bani ia o persoana cu 5000 ron salariul brut. Deci dupa cum vedeti omul ia in mana 3500 ron adica statul ia de la angajat 1500 ron si de la patron inca 1350. Adica sa inteleaga prostii care considera ca staul ia putin ca eu sa iau salariul de 3500 ron patronul cheltuie cu mine 6400 ron, eu iau in mana 3500 iar statul ia de la patron si de la mine inca 2850 ron.
  Daca facem regula de 3 simpla inseamna ca statul ia 2850/6350 = 45%.
  Ori voi ce vreti sa ne ia statul 70-80%? Daca voi considerati 800 de euro un salariu mare, inseamna ca nu ganditi. Voi vreti sa ma impoziteze cu o taxa uriasa ca sa ce? Voi aveti senzatia ca banii care mi-i opresc mie se duc in sanatate, invatamant, sau in cresterea nivelului vostru de trai. Probabil ca glumiti, acesti bani care imi vor fi luati din munca mea nu vor face decat sa ma duca pe mine la sapa de lemn si sa imbogateasca niste firme de partid care vor castiga (din greseala) niste licitatii de mii si zeci de mii de euro. Va dati seama ca ei ca sa ajunga la putere au fost obligati sa cumpere parlamentari vandabili, ori in momentul cand te imprumuti ca sa poti cumpara favoruri cand ajungi sus trebuie sa ai grija sa dai si inapoi, ca ala doar nu o fi prost sa investeasca fara sa se astepte la castig. Bai ciumpalacilor, banii mei se vor duce la firme de partid nu ajung nici la voi in buzunar, nici in sanatate si sigur nici in invatamant sau cercetare.
 • +1 (1 vot)    
  Nu va e rusine ? (Luni, 16 iulie 2012, 16:19)

  obikeno [utilizator]

  Cat de smecher este raspunsul... cica pana in 2013 nu vorbim de cote progresive.
  Dupa ce se mai calmeaza lucrurile si pun mana pe putere "legal" in tara asta, asta insemnand 2013, e liber la cote si impozite progresive.
  Afara cu voi neavenitilor. Nu va mai ajunge matul gros. Adunatura de profitori si oportunisti.
 • +1 (1 vot)    
  Eu nu vreau sa va dau nici un ban de la mine. (Luni, 16 iulie 2012, 16:23)

  obikeno [utilizator]

  Dar ce, eu muncesc pentru altii?
  Sa va puneti taxe pe averile voastre dobandite ilegal mai nenorocitilor!
  Adica nici sa muncesc in tara asta nu pot ca vin boierii sa mareasca ploconul? Nu va ajung mah chiolhanurile pe banii nostrii? Vreti si pielea de pe noi? Mama voastra de comunisti! Voi meritati toti trasi in teapa!
 • -1 (1 vot)    
  exemplu calcul (Marţi, 17 iulie 2012, 11:05)

  corina_fr [utilizator]

  Vad ca sunt multi care nu inteleg cum vine faza cu impozitul cu transe.

  Exemplu:cum se calculeaza in Franta,care are impozitul progresiv:
  pt fiecare familie se calculeaza nr de parti : 1 parte/adult, 0.5 parti/copil
  Deci pt o familie cu 2 copii ai 3 parti.
  Quotient familial=Totalul castigului se imparte la 3( nr de parti)
  sa zicem pt un venit anual de 70.000 quotient=23333
  acuma cu transele
  prima transa <6000 nu se plateste impozit
  transa 1(>6000 si<12000) ai 5.5%=330 eur
  transa 2(>12000 <26421) ai 14%=(23333-12000)*14%=1586 EUR
  transa 3 (>26421 si < 70830) ai 30% nu priveste exemplul
  transa 4(>70830) ai 41% nu priveste exemplul

  cat platesti=(330+1586)*3 =5748- deductii eventuale
  (exemplu daca pui termopane si izolezi locuinta, daca ai angajat pe cineva sa iti grijeasca de copii
  sau de batrani sau sa faca curat etc)
  => in medie in exemplul asta ai platit 8.2% impozit si cuplul castiga cam 6000 eur/luna
  ceea ce e destul de rezonabil
 • -1 (1 vot)    
  salarii si impozite (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:00)

  BammbaMammba [anonim]

  cotele de impozitare propuse vor duce in continuare la cresterea saraciei
  pentru toate bancile sunt de vina, cel care dispune de fonduri nu va merge niciodata la ele pentru ca practica dobanzi imense sub pretextul riscului
  cel sarac va trai mai scump in cazul in care mai vrea sa si traiasca si pentru a realiza ceva devine sclavul vesnic al sistemului patronat de lumea bancara


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by