Criza bancara poate aduce un beneficiu neasteptat pentru industria britanica, prin cresterea atractivitatii locurilor de munca din industrie si inginerie, in dauna posturilor din sectorul bancar, conform unei firme specializate in recrutarea resurselor umane, relateaza The Guardian.

SThree, care recruteaza personal specializat in asa-numitele domenii STEM, stiinta, tehnologie, inginerie si matematica, a afirmat ca sectorul serviciilor financiare a contribuit la crearea unui deficit de competente in domeniile industriale, atragand absolventii cu pachete salariale foarte bune.

Conform unui sondaj realizat in randul a 402 companii, doua treimi din respondenti au dificultati in angajarea tehnicienilor si inginerilor. Presedintele BAE Systens, cel mai mare angajator britanic din sectorul manufacturier, a fost ultimul caz in care un director executiv din industrie avertizeaza cu privire la deficitul de competente.

Directorul executiv al SThree, Russell Clements, a afirmat ca firmele industriale au dificultati in competitia cu City-ul londonez.

"Deficitul de competente ingineresti din Marea Britanie este generat de faptul ca oamenii gandesc ca acesta este un sector neatractiv. Exista o problema de perceptie. Daca intrebi un tanar absolvent eminent daca doreste sa lucreze intr-o banca sau intr-o companie de inginerie, raspunsul va fi 'intr-o banca'. In Germania, raspunsul ar fi fost invers", a declarat acesta

Cu toate aceste, Clemets a spus ca din criza industriei bancare vor benefia companiile din sectoarele in care SThree recruteaza, inclusiv inginerie, energie, farmaceutice, biotehnologie, aerospatial si automobile.