Moneda unica europeana a continuat sa scada, marti dimineata pe pietele internationale, din cauza agravarii situatiei financiare a Spaniei si a Zonei Euro care ramane principala preocupare a pietelor.

In jurul orei 9:00 la Bucuresti, un euro putea fi cumparat cu 1,2120 dolari, fata de 1.2137 dolari uni seara. In cursul zilei de luni, euro ajunsese la cotatia de 1,2067 dolari, cel mai scazut nivel din ultimii doi ani.

Euro se depreciaza in continuare si fata de yenul japonez pana la 94,92 unitati. Luni euro a fost la cel mai mic nivel din ultimii 11 ani fata de moneda Japoniei. Dolarul s-a stabilizat fata de yen la 78,32 unitati, fata de 78.37 yeni luni seara, scrie Bloomberg.

Moneda euro continua si marti sa piarda teren din cauza preocuparilor investitorilor cu privire la sanatatea financiara a Spaniei, si in general, a situatie din Zona Euro.

Panica a crescut pe pietele financiare, luni, dupa ce in Spania dobanzile la obligatiunile pe 10 ani au ajuns pana la 7,5%, cea mai mare rata de la crearea Zonei Euro in anul 1999.