Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

​Hidroelectrica scoate pe bursa 6 pachete mici de energie​

Hidroelectrica vrea sa incheie pe bursa sase contracte bilaterale pentru vanzarea unei cantitati totale de 83.520 MWh prin intermediul OPCOM-Operatorul Pietei de Energie Electrica. Potrivit anunturilor de organizare a licitatiilor, care se vor desfasura pe 31 iulie, aceasta cantitate este impartita in 6 pachete mici: doua de cate 18.720 MWh si patru de cate 11.520 MWh. Fiecare oferta prevede vanzarea la pretul minim de 189 lei/MWh, fara TVA. Perioada de livrare in cazul pachetelor de 18.720 MWh este 10 august 2012-31 martie 2013, iar in cazul celor de cate 11.520 MWh este 10 august 2012-31 decembrie 2013. Aceste cantitati sunt o parte din cele ramase disponibile in urma denuntarii contractelor cu traderii din energie.

Mario Draghi: BCE va face tot ce este necesar pentru a pastra moneda euro. Si, credeti-ma, va fi suficient

Banca Centrala Europeana va lua toate masurile pentru a pastra moneda euro, a declarat, joi, la Londra, presedintele institutiei europene, Mario Draghi, citat de AFP. "BCE va face tot ce este necesar pentru a pastra moneda euro. Si, credeti-ma, va fi suficient", a declarat el in cadrul unei conferinte pe tema investitiilor. Presedintele institutiei de la Frankfurt, presat de mai multe state afectate de criza datoriilor suverane din zona euro, a subliniat in egala masura progresul "extraordinar" din ultimele sase luni realizat de catre europeni, asigurand ca ritmul reformelor a fost bine fixat. Cu toate acestea, el a reamintit ca nu este responsabilitatea bancii centrale de a actiona in locul statelor membre. Dar, a spus el, zona euro are mijloace prin care sa contracareze speculatiile de pe piete, multumita in special fondurilor de securitate financiara, a caror functionare a fost imbunatatita. Tarile din Sud, precum Spania, Italia sau Portugalia, nu trebuie sa renunte la reforme, a adaugat guvernatorul BCE.

Citigroup: Exista 90% sanse ca Grecia sa paraseasca zona euro in urmatorul an si jumatate

Citigroup considera ca exista 90% sanse ca Grecia sa paraseasca zona euro in urmatorul an si jumatate, cu dificultati economice prelungite si efecte secundare asupra celorlalte state din blocul monetar, relateaza Bloomberg. Intr-o nota a unui analist, Citigroup si-a revizuit prognoza privind iesirea Greciei din zona euro de la o estimare initiala de 50% la 75%, si a spus ca acest lucru are cele mai mari sanse de a se realiza in urmatoarele doua-trei trimestre, mentionand data de 1 ianuarie 2013. Asa numita troica, formata din creditorii internationali ai Greciei, Banca Centrala Europeana, Fondul Monetar International si Comisia Europeana, este prezenta la Atena in aceasta saptamana pentru a verifica daca tara isi va atingele tintele prevazute in programul de salvare. "Scenariul nostru de baza are in vedere dificultati economice prelungite si presiuni ale pietelor financiare asupra statelor de la periferie, care se vor propaga intr-o noua recesiune pentru zona euro ca intreg in acest an si in anul urmator", precizeaza Citigroup. In plus, Citigroup avertizeaza si asupra faptului ca, in ciuda acordului de salvare pentru sistemul bancar spaniol, Spania si Italia vor fi nevoite, probabil, sa apeleze la unele forme de salvare pana la sfarsitul anului 2012.

Topul retelelor sociale in functie de traficul zilnic: Facebook are 600 milioane de "unici" pe zi, Twitter are 35 de milioane, Linkedin aproape 10 milioane

Facebook conduce in topul retelelor de socializare in functie de traficul zilnic, cu 600 de milioane de vizitatori unici pe zi, arata o analiza a blogului de tehnologie Pingdom. Numarul retelelor sociale cu peste un milion de vizitatori pe zi trece de 25, insa Facebook domina clar lista, avand trafic de 8 ori mai mare decat Google+ si de 15 ori peste Twiter. Analiza se bazeaza pe date din Google Trends for Websites si arata faptul ca retele ce odata au fost puternice, au scazut enorm, MySpace ajungand sa aiba doua milioane de vizitatori pe zi, fata de 25-30 milioane, cat avea la apogeu. Facebook are 600 milioane de vizitatori unici pe zi, iar Google+ are circa 75 de milioane de useri/zi. Pe locul al treilea in topul retelelor sociale este QZone din China pe care intra in medie 45 milioane useri zilnic, in timp ce popularul Twitter are 35 de milioane. Pe locul al cincilea vine reteaua rusa Odnoklassniki (colegi de clasa, in traducere) cu 17 milioane de vizitatori unici pe zi.