BNR va pregati normele interne care sa permita infiintarea unei banci punte chiar daca institutia va fi infiintata numai daca va fi necesar, se arata in draftul Scrisorii de Intentie care urmeaza sa fie trimisa boardului Fondului Monetar. Institutia condusa de Mugur Isarescu va pune la punct in perioada urmatoare planuri de urgenta detaliate pentru situatiile care ar putea interveni. De asemenea, "orice modificari ale masurilor adoptate in 2011 pentru a limita creditarea in valuta acordate populatiei expuse riscului valutar" vor fi convenite cu FMI si CE, iar pentru a pastra disciplina creditarii si pentru evitarea hazardul moral, se va abtine de la adoptarea de initiative legislative (de exemplu, propuneri privind legea falimentului personal personal si legea privind recuperarea debitelor sau privind modificarea Ordonantei 50/2010", se mai spune in documentul citat.

"Sectorul bancar romanesc isi mentine la cote bune rezervele de capital, dar continua sa fie vulnerabil la efectele secundare ale crizei din zona euro. Cresterea creditarii companiilor a ramas modesta si chiar s-a redus in cazul companiilor. Creditele neperformante au continuat sa creasca pana la nivelul de 16,8 la suta in luna iunie fata de 14,3 la suta la finele anului 2011, pe fondul deteriorarii mediului economic. Rentabilitatea bancilor ramane slaba, acestea inregistrand pierderi in prima jumatate a anului in principal ca urmare a provizioanelor mai mari. Capitalizarea sectorului bancar a ramas puternica, la 14,7 la suta la finele lunii iunie, desi cu unele diferente intre banci. Piata interbancara ramane fragmentata, iar finantarea pe segmentul depozitelor a devenit mai eterogena", se mai arata in draftul scrisorii.

BNR va continua sa supravegheze intens sistemul bancar si sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca bancile au suficient capital si lichiditate. BNR pregateste planuri detaliate de urgenta , urmand sa continue sa colecteze date periodice si detaliate privind creditele restructurate. Orice modificari masurile adoptate in 2011 pentru a limita creditarea in valuta acordate populatiei expusi riscului valutar vor fi convenite cu FMI si CE.