Comenzile noi din industrie au scazut in iulie cu 12%

de George Stefan     HotNews.ro
Vineri, 7 septembrie 2012, 13:29 Economie | Finanţe & Bănci

In luna iulie 2012, comenzile noi din industrie, pe total (piata interna si piata externa), au  scazut in termeni nominali cu 12,0%  fata de luna precedenta, si cu 1,6% fata de aceeasi luna anului trecut, arata un comunicat al Institutului National de Statistica.

Totodata, in perioada 1 ianuarie 2012 - 31 iulie 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, comenzile noi din industrie au crescut cu 0,5%. 

Iulie 2012 comparativ cu iunie 2012
Comenzile noi din industrie, in luna iulie 2012, comparativ cu luna precedenta, au scazut cu 12,0%, datorita scaderilor  inregistrate  in: industria  bunurilor   de   capital (-13,2%), industria bunurilor intermediare (-12,9%), industria  bunurilor  de  folosinta  indelungata  (-10,8%) si industria bunurilor de uz curent ( 4,2%).

Iulie  2012 comparativ cu iulie  2011
Comenzile noi din industrie, in luna iulie 2012, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, au scazut  pe ansamblu cu 1,6%, datorita scaderii industriei bunurilor de capital (-6,1%).
Cresteri au inregistrat industria  bunurilor de uz curent (+6,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,5%)  si industria bunurilor intermediare (+0,8%).  

Perioada 1.I-31.VII. 2012  comparativ cu perioada 1.I-31.VII. 2011
Comenzile noi din industrie, in primele sapte luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, au crescut pe ansamblu cu 0,5%, datorita cresterilor inregistrate la industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,7%),  industria bunurilor de uz curent (+8,4%)  si la industria bunurilor intermediare (+2,9%). Industria  bunurilor  de  capital a scăzut cu 3,9%.

Potrivit comunicatului INS, comenzile noi din industrie reprezinta  valoarea contractelor din luna de referinta intre un producator  si un client  si privesc livrarile de bunuri si servicii aferente producatorului, indiferent de perioada in care urmeaza a fi onorate. Nu sunt incluse in valoarea comenzilor: TVA, accizele, reducerile de preturi, rabaturile  si discount-urile acordate in momentul comenzii  si valoarea ambalajelor  restituite dupa livrare.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

386 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri