Romania si Uruguay au semnat convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale

de DP     HotNews.ro
Vineri, 14 septembrie 2012, 13:01 Economie | Finanţe & Bănci

 Florin Georgescu, viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice şi domnul Roberto Kreimerman, ministrul industriei, energiei şi mineritului din Uruguay au semnat vineri convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital. Prin convenţie sunt stabilite cote de impozit şi un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele state cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dobânzi, redevenţe, dividende, salarii, pensii, a veniturilor obţinute de studenţi, practicanţi, artişti şi sportivi, a capitalului şi a veniturilor obţinute din valorificarea capitalului.

În urma negocierilor purtate între delegaţiile ministerelor de finanţe din cele două ţări s-a parafat la Montevideo, la 22 iunie 2011, textul convenţiei între România şi Republica Orientală a Uruguayului pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital.

Textul convenţiei este în concordanţă cu legislaţia din ţara noastră şi corespunde practicii promovate de România în acest domeniu.

Convenţia reglementează şi aspectele referitoare la schimbul de informaţii, asistenţa în colectarea impozitelor, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare şi denunţarea convenţiei.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

755 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version