Romania si Uruguay au semnat convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale

de DP     HotNews.ro
Vineri, 14 septembrie 2012, 13:01 Economie | Finanţe & Bănci

 Florin Georgescu, viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice şi domnul Roberto Kreimerman, ministrul industriei, energiei şi mineritului din Uruguay au semnat vineri convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital. Prin convenţie sunt stabilite cote de impozit şi un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele state cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dobânzi, redevenţe, dividende, salarii, pensii, a veniturilor obţinute de studenţi, practicanţi, artişti şi sportivi, a capitalului şi a veniturilor obţinute din valorificarea capitalului.

În urma negocierilor purtate între delegaţiile ministerelor de finanţe din cele două ţări s-a parafat la Montevideo, la 22 iunie 2011, textul convenţiei între România şi Republica Orientală a Uruguayului pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital.

Textul convenţiei este în concordanţă cu legislaţia din ţara noastră şi corespunde practicii promovate de România în acest domeniu.

Convenţia reglementează şi aspectele referitoare la schimbul de informaţii, asistenţa în colectarea impozitelor, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare şi denunţarea convenţiei.


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

761 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă