Alexandru Ciobanu, Presedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), a decis sa renunte la pozitia pe care o ocupa in prezent, cu incepere de la 1 octombrie 2012. Responsabilitatile sale vor fi preluate de catre ceilalti doi membri ai Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinte, anunta BCR intr-un comunicat remis HotNews.ro. Surse din piata spun ca Ciobanu ar putea opta pentru un post similar la o alta institutie de credit. Pana la ora redactarii acestor informatii Ciobanu nu a putut fi contactat.

Alexandru Ciobanu a contribuit activ la dezvoltarea BCR Banca pentru Locuinte, institutia ocupand pozitia de lider al sistemului de economisire-creditare din Romania. La jumatatea anului 2012, portofoliul BCR BpL crescuse la peste 273.000 de clienti, depozitele atrase fiind de circa un miliard de lei, se mai spune in comunicat

"Lui Alexandru Ciobanu ii datoram lansarea cu succes a BCR Banca pentru Locuinte. Ii multumim pentru angajamentul sau tehnic si managerial si ii dorim mult succes in cariera sa viitoare", a declarat Martin Skopek, Vicepresedinte executiv al BCR responsabil pentru linia Retail si Presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR Banca pentru Locuinte.

BCR Banca pentru Locuinte si-a triplat profitul net in primul semestru din acest an, la 10,8 milioane de lei,in conditiile in care depozitele atrase de la clienti au avansat cu 87% la aproape 1 miliard de lei. In primul semestru al anului trecut banca a raportat un profit de 3,3 milioane lei si depozite atrase de 526 milioane lei.

In primul semestru, activele bancii au avansat cu 80%. De asemenea, portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a crescut la peste 273.000 de clienti.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte s-au triplat in S1 fata de finalul anului 2011, ajungand la valoarea de 16,8 milioane lei. Dintre creditele acordate, peste 50% sunt finantari anticipate, pentru achizitia de locuinte.

Ciobanu fusese anterior si presedinte al celuilalt jucator de pe piata bancilor pentru locuinte, Raiffeisen BpL.