Ministrul francez al Muncii, Michel Sapin, a declarat luni ca supraimpozitarea veniturilor cu 75% va include si pensiile mari, dar vor fi excluse persoanele care au pensii mici, informeaza Les Echos.

Suprataxarea cu 75% a veniturilor se va aplica de asemenea si veniturilor pensionarilor, a declarat luni dimineata ministrul francez al Muncii, Michel Sapin.

"Nu se pune problema taxarii cu 700 de euro a unei persoane sarace care traieste cu pensia minima sau cu 1000 sau 1200 de euro, si care a muncit toata viata", a spus ministrul pentru postul de radio Classique.

Insa "exista pensionari extrem de bogati" care "castiga mult, mult mai mult decat oamenii in activitate", a afirmat Sapin. Asadar, "pentru acestia, pare normal sa existe taxe de aceeasi natura cu cele platite de salariati", a adaugat el.

"Unii pensionari castiga mai mult de un milion pe an, ca si salariatii - ei nu sunt foarte numerosi - cei care castiga peste un milion pe an".

"Acestia vor fi afectati in aceeasi maniera, cu o rata de 75%, care va fi propusa in proiectul de lege a Finantelor", a precizat Sapin, fara a mentiona insa pragul de venituri pentru pensionari, evocand doar "justitia sociala".