Deloitte Tax: Importurile romanesti de bioetanol din SUA - supuse inregistrarii in Uniunea Europeana

de DP     HotNews.ro
Luni, 17 septembrie 2012, 13:08 Economie | Finanţe & Bănci

Comisia Europeana ar putea impune autoritatilor vamale din Romania si din celelalte state membre sa inregistreze importurile de bioetanol provenite din SUA, in urma plangerii depuse de Asociatia Producatorilor Europeni de Etanol Regenerabil (ePure). Asociatia Producatorilor Europeni de Etanol Regenerabil (ePure) a depus in anul 2011 o plangere catre Comisia Europeana in urma sesizarii unei cresteri semnificative a importurilor de bioetanol din SUA catre Uniune. Dupa analizarea acestei plangeri, Comisia a stabilit ca exista dovezi suficiente pentru a supune inregistrarii importurile de bioetanol provenite din SUA.

Procesul de investigare este inca in desfasurare si se va finaliza la data de 24 mai 2013. Pe  parcursul sau, principalul program de acordare a subventiilor pentru acest produs al SUA a incetat sa mai functioneze, iar Comisia Europeana a decis sa nu mai impuna taxele compensatorii provizorii aferente.
"Comisia Europeana dispune de dovezi care atesta ca in viitor SUA ar putea relua programul de acordare a subventiilor cu efect retroactiv. Prin urmare, s-a stabilit aplicarea masurilor comerciale impotriva importurilor de bioetanol in mod retroactiv inca din momentul inregistrarii acestora de catre autoritatile vamale din statele membre. Perioada de inregistrare a acestor importuri este de 9 luni, incepand cu data de 24 august 2012", declara Mihai Petre, Senior Manager Vama si Comert International in cadrul Deloitte Romania.

Produsul vizat este bioetanolul (denumit uneori si "etanol combustibil"), mai precis, alcoolul etilic obtinut din produse agricole, denaturat sau nedenaturat, cu exceptia produselor  cu un continut de apa mai mare de 0.3%, precum si alcoolul etilic obtinut din produse agricole existente in amestecuri cu benzina cu un continut de alcool  etilic de peste 10%.

"In situatia in care importati unul dintre produsele mentionate anterior din SUA in Uniunea Europeana, fiecare transport va fi supus procedurilor de inregistrare de catre autoritatile vamale locale.  Acesta inseamna ca, in momentul intocmirii declaratiei vamale, va trebui sa furnizati informatii suplimentare cu privire la proportia totala de bioetanol obtinut din produse agricole regasit in acel amestec" , precizeaza Mihai Petre.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

​VIDEO CONFERINTA: Batrana, capra Sofica si cenzura comunista

Filmul Baloane de curcubeu, in regia lui Iosif Demian, respins de cenzura comunista, a avut lansarea dupa 35 de ani la Sibiu, in cadrul Festivalului Astra. Cu aceasta ocazie, in cadrul conferintei ce a precedat proiectia oficiala, am putut afla de la regizorul Iosif Demian cum functiona cenzura comunista asupra filmelor, cum a fost distribuit in rol actorul Dorel Visan sau povestea batranei si a caprei Sofica.

622 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri