Catalina Molnar (fostul economist sef al RBS Romania) s-a mutat la UniCredit Tiriac Bank tot ca economist sef, iar Dan Bucsa - care a ocupat pana in prezent aceasta pozitie - a fost promovat in cadrul grupului UniCredit, urmand sa contribuie la activitatile de cercetare si analiza pentru pietele emergente, localizate in prezent in biroul de la Londra. Bucsa este al doilea economist sef local promovat la nivel european dupa ce Nicolae Chidesciuc-ex ING Bank a fost racolat de JP Morgan. Atat Bucsa cat si Chidesciuc au in comun faptul ca au fost studentii lui Moisa Altar la Dofin.

Dan Bucsa a ajuns la Unicredit dupa ce a condus departamentul de cercetare al Bancpost iar anterior lucrase ca Sef al Serviciului de Prognoze Macroeconomice din cadrul Bancii Nationale. Din septembrie 2012, va face parte din echipa de analiza si cercetare a grupului UniCredit de la Londra, condusa de catre Gillian Edgeworth, economistul-sef pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa (Eastern Europe, Middle East, and Africa - EEMEA).

Nicolae Chidesciuc a lucrat in cadrul ING din decembrie 2007, dupa ce timp de peste cinci ani fusese si el angajat al Bancii Nationale. Cea mai mare parte din timpul petrecut la BNR a fost economist in cadrul directiei de Studii Economice.

Catalina Molnar, noul economist-sef al UniCredit Tiriac Bank, are o experienta de peste noua ani in domeniul cercetarii, ca economist in cadrul Bancii Nationale a Romaniei (2003 - 2007) si ulterior ca Senior Economist RBS Bank (2007 - prezent). A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finante - Banci si un program de masterat in macroeconomie DOFIN, tot cu Moisa Altar.

In acelasi timp, Mihai Patrulescu s-a alaturat echipei UniCredit Tiriac Bank pe pozitia de Senior Economist. Cu o experienta relevanta ca analist al cadrului macroeconomic in institutii financiare de calibru de pe piata din Romania, Mihai Patrulescu a absolvit ASE, Finante-Banci, iar ulterior Barcelona Graduate School of Economics, cu specializare in finante internationale, crize financiare, datorii suverane si politici economice

Din mana lui Altar au iesit majoritatea economistilor sefi ai bancilor comerciale si jumatate din actualii directori din Departamentul de Cercetare a Bancii Nationale. Ionut Dumitru, Nicu Chidesciuc, Dan Bucsa, Lucian Isar sunt alte nume care l-au avut mentor pe celebrul dascal.

Citeste aici un interviu acordat HotNews de Moisa Altar