Zona Euro va impune "conditii dure" Spaniei, in schimbul unui eventual ajutor financiar, a declarat marti liderul ministrilor de finante din Zona Euro, Jean-Claude Juncker, la un post de televiziune german.

"Vom pune Spaniei conditii foarte dure, dar nu le vom spune spaniolilor in avans prin intermediul presei ceea ce ne asteaptam de la ei", a spus domnul Juncker marti seara la postul televiziune regional de televiziune Bayrischer Rundfunk.

Spania, a patra mare economie a Zonei Euro, urmeaza sa verifice joi daca investitorii mai au incredere in economia sa, emitand titluri de stat scadente la 10 ani. Tara pare acum sa puna la indoiala ca are nevoie de ajutor financiar din exterior, scrie AFP.

Pentru beneficia de ajutor, Madrid trebuie inca sa faca o cerere oficiala pentru fondul de salvare european, cu obligatia respectarii anumitor conditii.

Sambata, zeci de mii de oameni au demonstrat la Madrid impotriva masurilor de austeritate istorice impuse de guvern intr-un moment in care tara incearca sa se redreseze si sa evite o salvare globala.