Banca centrala a Statelor Unite ale Americii, Federal Reserve (FED), nu are absolut nicio idee cu privire la ceea ce ar trebui sa faca pentru a relansa economia americana, a declarat miercuri seful FED Dallas, Richard Fisher, citat de Romandie News.

Potrivit textului discursului sau, ce a fost distribuit presei, Fisher a afirmat: "Adevarul este ca nimeni din cadrul Comitelui de politica monetara al FED (FOMC) sau din banca centrala nu stie in realitate ceea ce franeaza economia".

"Nimeni nu stie ce ar functiona pentru a pune economia pe drumul cel bun", a declarat Fisher, presedintele filialei FED Dallas, din Texas (in sudul SUA).

In acelasi timp, Fisher a spus ca s-a opus noii runde de relaxare monetara, masura luata de FOMC pe 13

Adevarul este ca nimeni din cadrul Comitelui de politica monetara al FED (FOMC) sau din banca centrala nu stie in realitate ceea ce franeaza economia

CEO FED Dallas

septembrie.

Data fiind incetinirea care a afectat cresterea economica americana de la inceputul anului, FOMC a aprobat ca FED sa reporneasca achizitia de titluri garantate prin credite imobiliare, in valoare de 40 de miliarde de dolari pe luna, si a anuntat ca "perspectiva pietei fortei de munca nu s-a imbunatatit foarte mult".

Cu toate acestea, " ma rog sa functioneze", a adaugat el, solicitand din nou Congresului american sa actioneze pentru a completa actiunea luata de FED. In opinia sa, Congresul face "totul pentru a descuraja crearea de locuri de munca", prin refuzul de a aborda problema datoriei publice a SUA, contribuind astfel la alimentarea unui climat de incertitudine nefavorabil pentru investitii.