Franklin Resources, Inc. care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments a incheiat un acord pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al K2 Advisors Holdings LLC, unul dintre liderii în domeniul managerilor independenţi de hedge funds. K2 va folosi fondurile obţinute din partea Franklin Templeton pentru a cumpăra toate acţiunile deţinute în prezent de TA Associates si pentru stingerea datoriilor, anunta Franklin Resources intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Actuala conducere a K2 nu îşi va vinde în acest timp participaţia şi nu va primi niciun fel de plată în avans ca parte a acestei tranzacţii. Începând cu 2016, pe o perioadă de mai mulţi ani, Franklin Templeton va achiziţiona restul de acţiuni ale K2. Tranzacţia depinde de anumite condiţii, inclusiv de aprobarea autorităţilor de reglementare, iar încheierea ei este aşteptată în al patrulea trimestru calendaristic al anului 2012.

K2, înfiinţată în 1994 de William A. Douglass III şi de David C. Saunders, este un furnizor de soluţii pentru fonduri de hedge funds cu o expertiză dovedită în procesul de investiţii cu mai multe echipe şi în evaluarea managementului.. Douglass şi Saunders, fondatori şi directori generali ai K2, au încheiat contracte de muncă pe termen lung ca urmare a acestei tranzacţii şi vor continua să administreze afacerea. Nu sunt planificate schimbări îm procesul investiţional al K2.

K2 are 115 angajaţi în SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia şi Hong Kong, gestionând active de aproape 9,3 miliarde de dolari la 31 august 2012.

„Unul dintre modurile în care am construit afacerea globală a Franklin Templeton este realizarea de investiţii strategice în companii de management al investiţiilor mai mici, dar cu experienţă semnificativă, a căror expertiză completează oferta globală a Franklin Templeton şi întruneşte standardele noastre de nivel mondial”, a declarat Greg Johnson, CEO al Franklin Templeton Investments. „Această nouă relaţie cu K2 reprezintă un pas important în planul nostru general de a extinde platforma de strategii şi soluţii alternative a Franklin Templeton”.

William Yun, CFA, Vicepreşedinte executiv, Franklin Templeton Alternative Strategies, a declarat: „Dezvoltarea continuă a platformelor noastre alternative a fost o iniţiativă strategică importantă pentru Franklin Templeton, şi din acest motiv ne-am concentrat pe crearea unor noi strategii de investiţie, dar şi pe extinderea capacităţilor de distribuţie pe mai multe canale. K2 reprezintă un plus important pentru aceste capacităţi, mai ales că investitorii instituţionali continuă să redirecţioneze alocările către spaţiul de hedge funds şi fonduri de hedge funds şi să caute furnizori de soluţii multi-asset“.

K2 a fost înființată în 1994, concentrându-şi activitatea exclusiv pe fonduri de hedge funds. Compania bazată în Stamford, Connecticut are birouri în New York, Londra, Tokyo, Hong Kong și Sydney. K2 a dezvoltat în 18 ani competenţe organizaţionale, de sistem şi de proces, pentru a sprijini investițiile în strategiile de venituri alternative și asimetrice. În 1994, firma a fost lansată cu un singur produs combinat de fond de hedge funds cu șase investiții în hedge funds. În prezent, K2 supraveghează active cumulate de aproximativ US $ 9,3 miliarde, dintre care mai mult de 65% se află în peste 30 de conturi separate sau entități individuale de investiţii, care reprezintă o formă de parteneriat strategic cu clienții săi.