Costul noului sediu al Bancii Centrale Europene (BCE) va depasi 1 miliard de euro, arata o declaratie publicata de banca si citata de EUobserver.

Jorg Asmussen, membru in comitetul executiv al BCE, a declarat ca noul sediu al bancii a costat cu aproximativ 200 milioane de euro mai mult fata de estimarea initiala, de 850 milioane.

El a adaugat ca 530 milioane de euro au fost deja cheltuite si ca depasirea sumei initiale a fost cauzata de "obstacole neprevazute".

Constructia a inceput in 2010 si s-a facut in locul Grossmarkthalle, fosta piata de comert cu alimente en-gros din Frankfurt.

Cladirea va avea 185 de metri si este formata din doua turnuri de birouri poligonale cu 45 si 43 de etaje, conectate printr-un atrium, precizeaza EUobserver.

Constructia acesteia va dura cu 6 luni mai mult decat era prevazut, insa banca precizeaza ca va fi gata de deschidere incepand cu ianuarie 2014.

Pe de alta parte, acest anunt facut de BCE vine intr-o perioada in care institutia, inclusa in cadrul asa-numite "troici", alaturi de FMI si Comisia Europeana, solicita unor tari precum Grecia, Irlanda si Portugalia implementare unor masuri severe de austeritate in schimbul ajutoarelor financiare.