Bursele europene au inchis in crestere, marti, dupa publicarea mai multor date pozitive cu privire la economia SUA, care sustinut increderea privind perspectiva pentru cresterea economica globala, relateaza Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a terminat sedinta de marti cu o crestere de 0,4%, sau 4,06 puncte, ajungand la 1.119,82 puncte.

Indicele pan-european a crescut dupa publicarea unui raport ce a aratat ca preturile locuintelor in 20 din orase importante din SUA au crescut in septembrie pentru a sasea luna consecutiva. De asemenea, un alt raport publicat marti si citat de CNBC, precizeaza ca increderea consumatorilor a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele sapte luni, americanii fiind mai optimisti cu privire la piata muncii si la perspectivele de venituri.

Conference Board, un grup din industrie, a anuntat ca indicele increderii consumatorilor a crescut in septembrie la 70,3 puncte, de la valoarea revizuita in crestere in luna august, de 61,3 puncte. Acest nou nivel este cel mai ridicat inregistrat incepand cu februarie 2012 si a depasit cu mult asteptarile economistilor care, potrivit unui sondaj Reuters, estimau o valoare de 63 de puncte. Initial, pentru luna august, increderea era la 60,6 puncte.

"In pofida prelungirii incertitudinii economice, consumatorii au fost usor mai optimisti", a declarat Lynn Franco, director al Conference Board Consumer Research Center.

In acelasi timp, indicele asteptarilor a crescut de la 71,1 la 83,7 puncte, iar indicele privind situatia prezent s-a majorat de la 46,5 la 50,2.

Fata de acum sase luni, 16,3 procente se asteapta la o majorare a veniturilor, in crestere de la 16 procente, in timp ce 14,1% anticipeaza un declin, in scadere fata de nivelul de 16,7%.

In plus, anticipatiile consumatorilor privind rata inflatiei in urmatoarele 12 luni au scazut de la 6 procente la 5,8%.

Potrivit AFP, bursa de la Paris a terminat in crestere marti, indicele CAC 40 majorandu-se cu 0,47%, la 3.514,81 puncte, pe un volum de tranzactionare de 2,439 miliarde de actiuni.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,16%, la 7.425,11 puncte.