La 1 octombrie 2012, Intesa Sanpaolo Group a finalizat fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze. Intesa Sanpaolo Bank este entitatea care va actiona in continuare pe piata in urma preluarii prin absorbtie a activelor CR Firenze Romania, a anuntat banca intr-un comunicat. In urma acestei fuziuni, prima de pe piata locala in ultimii 5 ani, Intesa Sanpaolo Bank va opera printr-o retea nationala de 90 de unitati, cu circa 1.000 de angajati si active totale de peste 5 miliarde lei.

"Intesa Sanpaolo a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume in urma unor fuziuni succesive. Grupul nostru este printre primii jucatori in multe din pietele din Europa Centrala si de Est, iar Romania ramane in continuare una dintre pietele cu potential semnificativ de crestere pentru banca noastra. Vom cauta in continuare cele mai bune solutii financiare pentru realizarea proiectelor clientilor nostri din Romania", a declarat Ezio Salvai, director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank va actiona in continuare pe piata locala ca o banca universala, cu produse si servicii destinate segmentelor retail, IMM si corporate.