Remus Vulpescu a sesizat miercuri Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a Statului Roman si opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia lui Diaconescu a sumei de circa 200.000.000 Lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la S.C. Oltchim S.A., transmite MECMA intr-un comunicat de presa. "Activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre numitul Diaconescu Cristian Dan", se arata in comunicat

Remus VulpescuFoto: Agerpres

Se apreciaza de asemenea ca activitatea infractionala reclamata prezinta elemente transfrontaliere. Se apreciaza ca, in cadrul activitatii infractionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat inscrisuri false, pe care le-a intocmit sau obtinut de la terte persoane. Se apreciaza ca prin activitatea infractionala reclamata a fost produsa o perturbare deosebit de grava a activitatii S.C. Oltchim S.A. si O.p.S.p.l.

UPDATE (19.00) Plangerea impotriva lui Dan Diaconescu a fost depusa la Parchetul instantei supreme

Procurorul Ramona Bulcu, purtatorul de cuvant al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), a declarat pentru Mediafax ca plangerea OPSPI impotriva lui Dan Diaconescu a fost depusa, fiind examinata pentru a se stabili competenta structurii de Parchet ce va face investigatii, in raport de obiectul plangerii si de valoarea prejudiciului.

Un reprezentant al OPSPI a venit la Parchetul instantei supreme, miercuri, in jurul orei 15.30 pentru a depune sesizarea. Acesta a vazut ca programul de lucru pentru relatia cu publicul si pentru depunerea sesizarilor s-a incheiat la ora 15.00, moment in care a plecat, fara sa faca declaratii jurnalistilor aflati la sediul PICCJ. Potrivit RTV, sesizarea a fost trimisa ulterior prin e-mail.

  • Vulpescu demisioneaza

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie, Remus Vulpescu, inainteaza demisia sa catre Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, cerand totodata scuze publicului si conducerii Statului Roman pentru insuccesul licitatiei organizate la data de 21 septembrie 2O12 pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie, Remus Vulpescu, isi exprima public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a S.C. Oltchim S.A. Procedura de licitatie a fost organizata fara incalcarea vreunei dispozitii legale si a fost destinata sa stimuleze participarea unor investitori romani sau straini care, in colaborare cu Statul Roman, sa asigure redresarea S.C. Oltchim S.A. si solutionarea urgenta a problemelor sociale generate de ruinarea S.C. Olchim S.A. prin administrarea defectuoasa din ultimii ani.

Intentia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin inselaciune publica si uz de fals, in scopul de a obtine notorietate si, eventual, in alte scopuri ce urmeaza a fi stabilite de autoritati, nu era previzibila si nu a putut fi constatata oficial inaintea zilei de luni, 01 octombrie 2012, cand activitatea infractionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a si fost stopata.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie, Remus Vulpescu, inainteaza demisia sa catre Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, cerand totodata scuze publicului si conducerii Statului Roman pentru insuccesul licitatiei organizate la data de 21 septembrie 2O12 pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A.