Leul se tranzactiona in jurul orei 11,30 la 4,53 unitati in fata euro, pe volume reduse datorate incertitudinii pietelor financiare internationale si a temerilor legate de potentiale interventii ale bancii centrale. "Ne asteptam ca leul sa piarda treptat teren in fata monedei unice in intervalul potential 4,5250-4,5350/EUR de astazi, si sa continue astfel usoara depreciere de marti. Teama de oferte oficiale ce ar putea sustine leul va mentine redus apetitul jucatorilor din piata de FX de la a paria impotriva monedei locale astazi, mai ales data fiind perspectiva unei noi sedinte de tranzactionare tacute", se arata intr-un raport al unei banci comerciale, raport trimis in aceasta dimineata clientilor.

Cu toate cestea, se mai precizeaza in raport, ne mentinem prognoza unui deprecieri a leului pana la 4,55/EUR in urmatoarele zile, presupunand ca banca centrala va actiona in linia propusa de FMI, limitandu-se la interventii cu scopul reducerii volatilitatii cursului EUR/RON si va continua sa mentina un control mai putin ferm asupra evolutiei leului.

Ratele ON au reversat cresterea de 25bp de ieri si s-au intors la nivelul de 4,25%, in vreme ce segmentul de 1M-3M al curbei de randamente swap a scazut si el usor pana la 4,80%-4,90%. O continuare a scaderilor din curba de randamente swap ar putea semnala reducerea temerilor legate de interventii semnificative ale BNR in piata de FX.