Stiu ca exista o investigatie in Raiffeisen Bank, am toata increderea ca banca va descoperi exact ce se intampla acolo si ca banii detinatorilor de carduri care au fost luati din greseala vor fi returnati imediat, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Catalin Cretu, director general pentru Romania al Visa Europe, referitor la problemele aparute in ultimele zile la tranzactiile cu carduri VISA prin POS-uri Raiffeisen. De ce au fost probleme la tranzactiile cu carduri Visa si nu cu cele Mastercard? "Este o problema pe care Raiffeisen va trebui sa o investigheze si sa comunice rezultatul investigatiilor. In momentul de fata sistemele Visa functioneaza perfect, a spus Catalin Cretu.

Catalin CretuFoto: HotNews.ro

"Detinatorii de carduri ar trebui sa fie foarte atenti la tranzactiile care li se posteaza pe extrasul de card, iar in momentul in care vad o posibila eroare sa ia legatura imediat cu banca care le-a emis cardul. Aceasta ia legatura cu banca eventual care a pus POS-ul sau in bancomatul in care s-a facut tranzactia si discuta si regleaza problemele. Este foarte important sa verificam pe extrasul de card ce tranzactii am facut in luna respectiva, este o masura de prevenire a unor posibile probleme", a declarat pentru HotNews.ro Catalin Cretu, director general pentru Romania al Visa Europe, la un eveniment dedicat serviciilor de mobile banking organizat de Mediafax.

Oficialii Raiffeisen au declarat luni pentru HotNews.ro ca "din cauza unor probleme tehnice ale procesatorului de carduri al bancii, Euronet, tranzactiile efectuate cu carduri VISA emise de alte banci, la POS-urile si ATM-urile Raiffeisen Bank in data de 5 octombrie au fost debitate repetat din conturile detinatorilor de carduri. Euronet si Raiffeisen Bank au depus toate eforturile pentru a corecta erorile si toate tranzactiile de reglare vor fi incheiate in cursul zilei de astazi. Banii vor ajunge la bancile emitente de carduri cel tarziu in cursul zilei de maine (n.a marti 10 octombrie)".

Precizarile au venit dupa ce HotNews.ro a scris ca sute de romani care au dorit sa isi faca cumparaturile cu cardul s-au trezit in ultimele zile ca tranzactia le e procesata si de cate trei ori, multi dintre ei ramanand nu numai fara bani in cont, dar si cu descoperit de cont pentru care au de platit dobanzi penalizatoare.