"Asociatia Brokerilor, reprezentanta a societatilor de servicii de investitii financiare, considera ca operarea pe teritoriul Romaniei a unor platforme de tranzactionare si companii inregistrate in paradisuri fiscale, nesupuse reglementarilor pietei de capital nationale, poate aduce prejudicii atat investitorilor, cat si intermediarilor autorizati, care au o abordare corecta si onesta fata de clientii lor, care respecta legislatia pietei de capital", se arata intr-un comunicat remis HotNews imediat dupa aparitia informatiei legate de eventuala plecare din tara a lui Cristian Sima, acuzat de fosti clienti ca ar fi disparut cu banii lor.

Informatiile aparute in presa sunt extrem de ingrijoratoare si afecteaza imaginea intermediarilor autorizati si a intregii piete de capital din Romania, se mai arata in comunicat. "De aceea, Asociatia Brokerilor sustine verificarea de urgenta, de catre autoritatile competente, a situatiei relatate de presa, pentru stabilirea veridicitatii acesteia si a responsabilitatilor, in cazul in care aceasta se confirma. Asociatia Brokerilor se disociaza de orice practici de aceasta natura si avertizeaza din nou investitorii ca, prin apelarea la platforme de tranzactionare si companii neinregistrate in Romania, care utilizeaza o promovare extrem de agresiva si promit castiguri fabuloase, isi asuma un risc foarte mare in ceea ce priveste investitia lor.

De altfel, codul deontologic al activitatii de intermediere financiara nu permite garantarea unor castiguri sigure investitorilor. Investitorii sunt sfatuiti sa se adreseze numai societatilor de servicii de investitii financiare autorizate de C.N.V.M., a caror existenta poate fi verificata pe website-ul institutiei. Clientii companiilor autorizate de C.N.V.M. pot beneficia de protectie conform legislatiei in vigoare", conchid oficialii Asociatiei

Precizare:

Cristian Sima a fost asociat minoritar la firma MediaBit Software SRL in perioada iulie 2006 - septembrie 2012, firma ce opereaza si platforma online HotNews.ro. Initial Cristian Sima a avut o participare de 10% din partile sociale, participare diminuata in anul 2010 la 9% in urma unuei majorari de capital. Cristian Sima a fost investitor financiar in firma, fara niciun rol in activitatea de zi cu zi a platformei HotNews.ro. In prezent, Cristian Sima nu mai este asociat in firma, prin vanzarea partilor sale sociale catre Razvan Corneteanu in septembrie a.c.