Banca Centrala a cotat miercuri un euro la 4,5742​ lei si un dolar SUA la 3,4888 lei. Leul s-a depreciat usor in fata euro si s-a apreciat in fata dolarului american. Comparativ cu francul elvetian leul s-a depreciat de asemenea, cursul BNR de miercuri fiind de 3,7805 lei pentru un franc.

Decizia Moody de a nu cobori ratingul Spaniei a ajutat miercuri pietele, chiar daca jucatorii se asteapta la o cerere formala a premierului Mariano Rajoy de a face o cerere de asistență financiara.În Grecia, negocierile cu finantatorii straini continua, unele voci sustinand ca o asistență internațională nouă ar putea lua forma unui pachet, care sa includa Spania, Grecia și Cipru (probabil, în luna noiembrie).

"Intr-o sesiune linistita in piata valutara locala, leul a evoluat marti in intervalul 4,57-4,58/EUR., insa este posibil ca leul sa fi fost ajutat de interventii ale bancii centrale sa ramana in jurul nivelului mediu ponderat la volum de aproximativ 4,5750/EUR, intrucat cea mai mare parte a tranzactiilor a fost realizata chiar inainte de publicarea cursului de referinta al BNR", se arata intr-un raport destinat clientilor al ING.

"Ne asteptam in continuare ca leul sa ajunga aproape de 4,60/EUR in acesta saptamana, insa potentiale semnale de interventii ale BNR vor mentine ritmul deprecierii scazut", mai spun autorii documentului

Ratele ON au scazut cu aprox. 25pb la 5,25%, in vreme ce segmentul 1M-3M al curbei de randamente swap este neschimbat la 5,3%. Pe masura ce ne apropiem de sfarsitul acestei perioade de mentinere a rezervelor, putem vedea ratele ON scazand usor in continuare. Cu toate acestea, este posibil ca ratele pentru scadente mai lungi sa ramana la nivelurile actuale, incorporand eventuale temeri de interventii BNR, se mai arata in raportul citat