Am intrat pentru prima data in cabinetul lui acum doi ani. Mi-l recomandase cineva. Eram (si sunt) hipertensiv si aveam nevoie de un medicament dupa ce-mi facusem analizele. Mi-a recomandat unul. Drept e, cel mai scump de pe piata- cam de trei ori pretul unuia similar- dar ce conta asta in momentele acelea? “Luati un singur comprimat pe zi, dimineata. Om o sa va faca!", zice. Mi-a spus sa-l sun dupa doua saptamani sa-i spun cum ma simt, intrucat pleaca la un congres international. Pfuai, zic in sinea mea, asta da medic! Congrese internationale, nu suete triste intre colegi. Aflu ulterior ca participarea la acele congrese erau finantate de producatorul de medicamente pe care mi-l recomandase el (vezi mai jos facsimil), scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro

Intre timp, medicul meu imi mai livrase 8 (opt) medicamente tot dintre cele mai scumpe, “dar cu efect clar, fara vrajeala!”, vorba lui. Le-am luat, ce era sa fac? Aflu acum, la un control secundar facut intr-o cu totul alta clinica, ca recomandarile de care eu tineam cont ca de versetele din Biblie, erau surse de bani pentru medic. Omul lua bani ca sa recomande anumite medicamente, ce s-o mai lungim…

Mai jos, un contract de sponsorizare al unui farmacist. Al medicului meu e la fel. Ma intreb cum sta cu moralul un medic (ori un farmacist) care stie foarte bine ca recomanda anumite medicamente doar pentru a merge cu sotia intr-o excursie pe banii mei, pana la urma....Nu e si asta o forma de spaga?

Pe cale de consecinta, m-am intors la medicul meu. Si, dupa ce am zarit 8 contracte de sponsorizare prin diverse locatii in tara dar si in Thailanda pt el si familia lui, am intrerupt orice colaborare cu domnia sa. Drept petru care eliberez prezenta.

PS Sunt convins ca, asa cum de pe vremea lui Ceausescu se stia ca se merge cu Nasul pe tren, la fel de bine se cunosteau si aceste indecente amanunte legate de medicii romani considerati saraci, care acceptau un snitel gratuit contra unei retete scumpe. Nu e insa corect si declar aci ca mi-e mila de ei. Mai am vreo 15 jpg-uri cu asemenea contracte, dar mi-e lehamite sa le mai prelucrez. Toate spun acelasi lucru.

Citeste si comenteaza pe blogul Hymerion.ro