Alin Irimia, omul care a coordonat Directia preturi de transfer si care a lucrat intens la redactarea legislatiei in domeniu a fost recrutat de mediul privat, urmand sa paraseasca postul din Ministerul Finantelor pentru a se alatura echipei de la Transfer Pricing Services (TPS) incepand cu 19 noiembrie. Alin, 38 de ani,detine certificari profesionale recunoscute international, prin stagii de pregatire in Olanda, Anglia, Suedia, Austria si Germania. De asemenea, a predat cursuri de specialitate (preturi de transfer/control fiscal) in cadrul Camerei Consultantilor Fiscali, IFA Romania.

"Experienta administrativa mi-a oferit satisfactii profesionale extraordinare, dar cred ca in cariera oricui vine un moment in si intr-un mediu extrem de competitivitate, asa cum este mediul privat", a declarat Alin Irimia. "Alin este printre cei mai titrati specialisti in domeniul preturilor de transfer. Vedem venirea sa in echipa TPS drept o excelenta oportunitate de a ne imbunatati serviciile, in beneficiul clientilor si al pietei de consultanta in general", arata si Adrian Luca, partenerul - fondator al TPS.

Preturile de transfer au devenit in ultimii ani una din cele importante probleme de fiscalitate ale societatilor afliate unui grup, fie national, fie multinational. Aceste societati au obligatia legala sa intocmeasca "dosarul preturilor de transfer, prin care sa demonstreze ca tranzactiile intra-grup sunt realizate la valoarea de piata (la fel ca tranzactiile intre doua entitati independente).