Analistii financiari bancari: Estimam un curs mediu in decembrie de 4,55 lei/euro si o crestere medie de 0,5%. Cel mai rau scenariu indica un curs de 4,7 lei/euro si o usoara recesiune, de -0,1%

de DP     HotNews.ro
Vineri, 16 noiembrie 2012, 14:21 Economie | Finanţe & Bănci

Florin Eugen Sinca- BCR
Foto: Hotnews
"Estimam un curs mediu in decembrie de 4,55 lei/euro si o crestere medie de 0,5%. Cel mai rau scenariu indica un curs de 4,7 lei/euro si o usoara recesiune, de -0,1%", a declarat vineri Eugen Sinca, presedintele in exercitiu al Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania, care reuneste circa 80 de economisti sefi din banci si analisti financiari. Pentru 2013, cursul mediu estimat  prin sondajul facut in randurile acelorasi analisti ramane la 4,55, cel mai rau scenariu indicand o depreciere de pana la 4,9 lei/euro si o crestere economica medie de 1,2%, a mai adaugat Sinca.

Banca Nationala a Romaniei ar putea mentine dobanda de politica monetara la 5,25% in cadrul sedintei din 2 noiembrie 2012.Rezervele minime obligatorii pentru pasivele in lei si valuta ar putea ramane nemodificate pe tot parcursul anului 2013, potrivit opiniilor exprimate de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) in cadrul unui sondaj intern.
Anul 2013 ar putea aduce o mentinere a dobanzii de politica monetara la 5,25%, a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei la 15% si a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele  in valuta la 20%. Spre deosebire de sondajul anterior (din septembrie, care estima o reducere a dobanzii de politica monetara si a rezervelor minime obligatorii in lei in anul 2013, majoritatea analistilor considera in prezent ca BNR nu va mai relaxa politica monetara in anul urmator.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 80 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1153 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Analistii financiari (Sâmbătă, 17 noiembrie 2012, 14:07)

    scridon radu-lucian [utilizator]

    Urmaresc de multa vreme, desi nu sunt specialist, situatia bancilor din Romania si nu numai.Devalorizarea galopanta a leului din anii 1990-1995, urmata de cea din anii2009-2012, a creat multe dificultati nu numai bancilor, ci si celor care au apelat la credite, in special cei cu credite in Franci Elvetieni.Devalorizarea leului a fost un soc pentru toti ce au salariul in moneda nationala, in fond am pierdut 30% din puterea de cumparare.Creditele neperformante atarna greu in performantele bancilor,poate organizarea unei noi structuri de protectie a sistemului bancar in sensul aprobarii unor credite cu beneficii reale din investitii rentabile ar fi o solutie.Majorarea comisioanelor este o solutie de moment, nu tocmai agreata de utilizatori, in momentul in care de Ex.pensionarii utilizatori de carduri platesc comision la retrageri sau interogari de solduri.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version