Ministerul Finantelor va organiza doua zile de "porti deschise", in 27 noiembrie si in 4 decembrie, in care toate directiile judetene ale ANAF si Ministerul Finantelor Publice in Bucuresti vor oferi sesiuni publice de informare pentru contribuabili pe tema aplicarii TVA la incasare. Oricine este interesat se poate pre-inscrie - accesul este gratuit, fireste- participarea va fi in ordinea inscrierii, de aceea se organizeaza doua sesiuni", au declarat pentru HotNews.ro oficiali ai Finantelor. De asemenea, Finantele au publicat Ghidul privind aplicarea sistemului TVA la incasare, care reuneste toate prevederile legale din Codul fiscal, din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal precum si din normele procedurale, necesare in cazul operatiunilor care intra sub incidenta sistemului TVA la incasare.(vezi atasament)

Cat despre reforma bazei de taxare a proprietatii, desi aceasta se afla in faza finala,o decizie finala va fi luata la urmatoarea misiune a finantatorilor internationali. "Continuam analizele, impreuna cu partenerii internationali, la urmatoarea lor misiune", au confirmat oficialii MFP pentru HotNews.ro.

Ghidul este structurat astfel incat sa ofere, pe langa selectia si gruparea coerenta a prevederilor referitoare doar la TVA la incasare existente in Codul fiscal si in normele metodologice, si explicatii, comentarii, exemplificari, in situatia in care intelegerea textelor legale este mai dificila sau necesita coroborari intre diferite articole din cod si din norme.

Avand in vedere caracterul de noutate al acestor prevederi s-a considerat necesar sa fie luate masuri suplimentare pentru a aduce la cunostinta contribuabililor modul de aplicare a sistemului TVA la incasare.

Specialisti din cadrul Ministerului Finantelor Publice vor asigura instruirea contribuabililor la sala Amfiteatru din cadrul Institutului National de Statistica in zilele de 27 noiembrie si 4 decembrie a.c., in intervalul orar 1000 - 1300.

Persoanele vizate pentru participarea la aceste instruiri sunt toti contribuabilii interesati de aplicarea sistemului TVA la incasare.

Accesul contribuabililor va fi gratuit.

Participarea la acest eveniment se va realiza in limita locurilor disponibile si in ordinea inscrierii. Pentru inscriere va rugam sa transmiteti datele dvs de identificare (nume, societate, asociatie, telefon, e-mail, fax, etc.) la adresa: cristian.marin@mfinante.ro.

Termenele limita pentru inscriere:

23 noiembrie 2012, ora 1400 pentru evenimentul din data de 27 noiembrie a.c.;

30 noiembrie 2012, ora 1400 pentru evenimentul din data de 4 decembrie a.c.

Capacitatea salii Amfiteatru, din cadrul Institutului National de Statistica, este de 250 de locuri.

Actiuni similare de instruire a contribuabililor vor avea loc in toate judetele tarii, in zilele de 27 noiembrie, respectiv 4 decembrie 2012, si vor fi organizate de catre Directiile finantelor publice judetene in municipiile resedinta de judet. Inscrierea pentru participarea la aceste actiuni se va face potrivit coordonatelor comunicate public de fiecare directie a finantelor judetene.